Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
3. listopadu 2021

Stoprocentní žákovský víkend, všechny kategorie vyhrály

Slávističtí žáci za sebou mají další úspěšné zápasy a pomalu se blíží ke konci základní části. Všechny kategorie si v posledních duelech připsali jasné výhry, díky čemuž se drží v popředí svých tabulek. Osmáci a šesťáci navíc letos ještě neprohráli, sedmáci a deváťáci mají jen jednu prohru.

9. třída

Deváťáci se nejdříve střetli s Třemošnou, která ale v Edenu nekladla žádný odpor. Slávisté otevřeli skóre už ve 3. minutě a za minutu přidali další trefu. Do konce první části se červenobílí prosadili ještě čtyřikrát. Gólově úspěšní byli i ve druhém dějství, kdy nasázeli dalších osm branek, čímž definitivně potvrdili zisk tří bodů.

V podobném duchu se nesla i třetí třetina. Jediným rozdílem byla jedna trefa hostů, který si tak připsali alespoň čestný zásah. Slávisté měli hned dva čtyřgólové střelce, Davida Krčála a Václava Nestrašila. Šesti body se pak blýskl Artur Matějovský.

V úterý pak došlo na dohrávku s PZ Kladnem. Přestože domácí byli v tomto utkání kladenští hokejisté, hrálo se v Edenu, kde tak slávisté nastoupili netradičně v roli hostujícího týmu. Ani tento zápas však nebyl pro sešívané mladíky příliš náročný. Už po pěti minutách měli dvoubrankový náskok, který postupně navyšovali.

Nakonec slávisté nasázeli osmnáct gólů, čímž jen o jednu branku zaostali za výsledkem z prvního vzájemného zápasu. Na výhře se nejvíce podílel pětigólový Artur Matějovský, hattrick nastříleli Viktor Šámal a Štěpán Grebeníček. Nulu navíc vychytal osmák Matyáš Švarc.

8. třída

Osmáci měli na programu o víkendu dva zápasy. Nejdříve se představili v Černošicích, kde museli o body bojovat až do třetí části. V první třetině si sice vypracovali během minuty a šesti sekund tříbrankový náskok, domácí ale ve druhém dějství dokázali skóre jednou trefou snížit. V poslední dvacetiminutovce už ale slávisté potvrdili roli favorita a po čtyřech gólech si došli pro klidnou výhru.

I v neděli začali sešívaní stejně jako o den dříve. Také proti Velkým Popovicím se během prvních dvaceti minut trefili třikrát, v dalším průběhu utkání ale zvyšovali svůj tlak i počet nastřílených gólů. Ten se nakonec zastavil na patnácti, o výhru tak Pražany nepřipravily ani dvě inkasované branky. Dařilo se zejména Davidu Hukovi a Matěji Chylíkovi, oba dva v utkání zaznamenali šest bodů.

7. třída

Sedmáci nakonec jako jediní o víkendu sehráli jen jeden zápas. Bylo to v Edenu proti PZ Kladnu a stejně jako deváťáci byli v tomto zápase vedeni jako hostující tým. Při pohledu na první vzájemný zápas bylo jasné, kdo je jasným favoritem utkání. Slávisté tu roli potvrdili už po sedmi sekundách hry, kdy se trefil Petr Hörnig. Ten ještě v první části zkompletoval hattrick a přidal dokonce i svoji čtvrtou trefu.

V první části se prosadili i tři další střelci, díky čemuž měli slávisté už sedmigólový náskok. Ve druhé i třetí třetině skórovali Pražané vždy osmkrát, a tak si připsali jednu z nejvyšších výher sezony. Nejvíce se na ní podíleli členové jednoho útoku Tadeáš Mikš (3+6), Petr Hörnig (6+2) a Šimon Janoušek (5+2). Za zmínku stojí i hattrick obránce Jana Nováka.

6. třída

Šesťáci potvrdili pozici neporažené týmy i v dalších dvou duelech. O víkendu si poradili s Černošicemi, když na tři góly z první části navázali čtyřmi trefami ve druhé třetině. Ve třetí sice dvakrát inkasovali, ale hned sedmkrát skórovali, a tak z toho byla jasná výhra.

Podobně na tom byli i v neděli, kdy se střetli s Velkými Popovicemi. Dlouho to sice na větší střelecký úspěch nevypadalo, když slávisté se v první části prosadili jen dvakrát, ve druhé třetině ale rozjeli ofenzivní smršť, během které přidali dalších devět gólů. Skvěle si o víkendu vedl zejména Dominik Flossmann, který si proti Černošicím připsal deset bodů a o den později přidal další čtyři kanadské body.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více