Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
30. září 2021

Střelecké hody pokračují! Žáci přidali další vysoké výhry

Slávističtí žáci pokračují ve skvělých výkonech a i po dalších zápasech zůstávají všechny kategorie bez porážky. Kromě nedělních utkání se tentokrát hrálo i během úterního svátku a osmáci měli na programu ještě středeční dohrávku druhého kola. Dohromady se tak odehrálo sedm zápasů, z nichž hned v šesti případech se sešívaným mladíkům podařilo nasázet dvouciferný počet gólů.

9. třída

Deváťáci měli původně v programu dva zápasy, ten nedělní byl ale kvůli VTM odložený. Pět slávistů si totiž během neděle zatrénovalo a zahrálo zápas v dresu Prahy proti Středočeskému kraji. V úterý už ale společně se zbylými deváťáky bojovali o další výhru na ledě Kobry. A slávisté začali skvěle, když se poprvé střelecky prosadili už ani ne po dvou odehraných minutách.

V první třetině pak sešívaní přidali ještě tři góly a po prvních dvaceti minutách si tak vypracovali slušný náskok. Střelecky nejpovedenější třetina byla ta druhá, během které se slávisté trefili hned osmkrát, čímž definitivně zlomili odpor soupeře. Ten sice ve třetí části jednou skóroval, na jasném vítězství slávistů to ovšem už nic nezměnilo. Největší příspěvek k vysoké výhře zaznamenali David Krčál (2+5), Artur Matějovský (3+4) a Tomáš Poletín (2+4).

8. třída

Podobně jako deváťáci měli i osmáci hrát utkání v neděli, ale také oni měli místo toho VTM. V této věkové kategorii se navíc během výběrové akce představilo v dresu Prahy hned deset slávistů. Slávisté tak svůj ligový zápas odehráli až v úterý, kdy zamířili na led Velkých Popovic. Na vedoucí trefu Adama Kellera sice dokázali Středočeši odpovědět, nerozhodné skóre však dlouho nevydrželo. Sešívaní ještě během první části získali pětibrankový náskok.

V průběhu celého utkání se nakonec slávisté trefili dvacetkrát, na osmi brankách se podílel Adam Keller. Hattrickem se pak blýskl obránce Lukáš Hess, další obránce Daniel Skyba pak za dva góly a tři asistence posbíral pět bodů.

O den později odehráli slávisté na svém ledě dohrávku 2. kola s Kobrou, která v letošní sezoně ještě neprohrála. Dobrá forma soupeře se ukázala i v první části, kdy se dlouho hrálo bez branek. Slávisté se poprvé střelecky prosadili až v 19. minutě a do konce úvodní dvacetiminutovky přidali ještě jeden gól. Kobra sice ve druhém dějství zápas lehce zdramatizovala, slávisté si ale přece jen připsali jasnou výhru.

7. třída

Sedmáci měli v utkání proti Hvězdě skvělý vstup do utkání, když se už ve 2. minutě dostali do dvoubrankového vedení. To postupně slávisté navyšovali a nedali soupeři sebemenší šanci na zdramatizování průběhu zápasu. Povedená byla zejména druhá třetina, během které se sešívaní mladíci trefili osmkrát a v poslední části si už jen hlídali svůj velký náskok.

V úterý se pak sedmáci představili na ledě dalšího pražského týmu, tentokrát na Kobře. Ani tentokrát ale slávisté nedovolili překvapení, když si už v úvodní části vypracovali pětigólový náskok. V dalších třetinách se slávisté trefili vždy třikrát a ani jednou neinkasovali. Bez ztráty bodu tak vedou svoji skupinu.

6. třída

Šesťáci od začátku sezony své soupeře jasně přehrávají a nic na tom nezměnil ani další týden. V neděli si na svém ledě poradili s Černošicemi. Na pět gólů z první třetiny navázali stejnou porcí branek i v druhém dějství, čímž si zajistili další jednoznačné vítězství. Pěti góly se v zápase ukázal Aleš Vostarek.

V úterý pak hráli slávisté na ledě Velkých Popovic, kde to byla od začátku jasná záležitost. Nakonec sešívaní nasázeli soupeři devatenáct branek, čímž potvrdili skvělou útočnou formu. Už ve čtvrtém kole totiž slávisté překonali hranici sto vstřelených gólů v letošní sezoně. Proti Velkým Popovicím střelecky nejvíc zářil Adam Hlaváček se čtyřmi góly, Robert Keller si zase připsal šest bodů za dvě branky a čtyři asistence.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více