Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
8. ledna 2023

Szathmáry: Musíme teď každý zápas hrát jako play-off

Slávisté porazili před nejvyšší domácí návštěvou v sezoně v důležitém utkání Šumperk 7:2, gólem a asistencí k tomu přispěl Šimon Szathmáry. Přečtěte si rozhovor se sedmadvacetiletým obráncem.

Šimone, jak bys zhodnotil vítězné utkání s Šumperkem?
Hodnotím ho určitě dobře, protože jsme vyhráli. 7:2 je hezký výsledek. Až na nějakou fázi zápasu si myslím, že jsme hráli celkem dobře.

Začátek utkání mi přišel z obou stran opatrný. Viděl jsi to stejně?
Asi ano. Byl to důležitý zápas pro nás i pro ně, takže si myslím, že nějaká opatrnost tam asi byla.

Jak se vám hrálo proti týmu, který byl před utkáním o jednu příčku za vámi?
Řekl bych, že pro nás to nebylo nic moc nového. My už teď musíme hrát každý zápas jako play-off a snažit se urvat tři body. To se nám povedlo.

Začátek druhé třetiny vám vyšel, když jsi zvýšil na 2:0. Přenesla se pak herní pohoda do zbytku třetiny, ve které vám to tam gólově napadalo?
Chvíli ano, ale druhá půlka druhé třetiny od nás nebyla dobrá, v ní jsme pustili Šumperk trošku do hry. Ale ve třetí třetině jsme si to pohlídali a dopadlo to dobře.

Musíme sbírat každé body a dívat se dopředu, burcuje Szathmáry

Druhý zápas v roce 2023 a druhé vítězství, ideální vstup do nového roku, že?
Určitě je to moc dobře. Musíme sbírat každé body a koukat se dopředu a udělat co největší díru, abychom se vyhnuli těm nejhorším pozicím.

Ty jsi vstřelil druhý gól zápasu. Jak se zrodil brejk, ve kterém ti do odkryté brány nahrál Michal Simon?
Viděl jsem, že po straně to tam nějak propadlo a že Michal Simon tam má prostor, tak jsem mu tam najel a dal mi to krásně žabičkou prakticky do prázdné brány.

Další utkání vás čeká už v pondělí ve Zlíně, což je váš další tabulkový soused. Co bude v zápase rozhodovat?
Musíme hrát dobře zezadu. Ve Zlíně je to hodně těžké a je to hodně specifické prostředí. Myslím si, že musíme hlavně hrát dobře systémově a tak trochu si počkat na to, co nám dovolí.

Pojďme na chvíli od Slavie. Díval ses na jízdu české dvacítky na skončeném MS a co na ni říkáš?
Moc jsem to klukům přál. Škoda že jim to ve finále nevyšlo, že nebyli v prodloužení šťastnější, ale jinak si myslím, že to byl pro ně super turnaj.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více