Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. srpna 2021

Takhle na naše soupeře musíme vletět i v sezoně, říká Filip Vlček

V páté minutě zápasu s Vrchlabím napřáhl z levého kruhu a zacílil přesně pod horní tyčku. Rychlou brankou načal cestou za výhrou a otevřel svůj gólový účet v přípravě na novou sezonu. „Dobrý výkon. Rozhodla první třetina,“ uvedl slávistický útočník po zápase.

Před utkáním s Vrchlabím jste dvakrát prohráli. Jednou právě se Stadionem, a pak v Sokolově. Co jste oproti předchozím zápasům změnili?
Teď je to těžké hodnotit, když se hrají přáteláky. Pořád se něco zkouší, pořád hodně trénujeme. Před Vrchlabím jsme neměli jen rozbruslení, ale klasický trénink, navíc se hrálo od čtyř, takže bylo málo času na regeneraci. Myslím si, že až bude sestava jasná, tak se to bude jen zlepšovat a zlepšovat. Každopádně jsme předvedli až na pár věcí dobrý výkon.

Jak bys páté utkání přípravy celkově zhodnotil? A co rozhodlo o výsledku?
Rozhodla první třetina. Do zápasu jsme dobře vstoupili a napadaly nám tam góly. Pokud do utkání budeme takhle vstupovat v sezoně a vlétneme na ně, hlavně doma, tak to bude velké plus. Škoda, že nám pak nevyšly nějaké přesilovky a že jsme ve třetí třetině dostali dva góly.

V závěrečné třetině jste oproti těm předchozím nedali ani gól, soupeř naopak dva. Čím to? Dá se říct, že jste podvědomě třeba trochu polevili?
Asi jsme v hlavách polevili. Trenér nám pořád říká, že bychom měli být koncentrovaní celých šedesát minut a soustředit se na konkrétní střídání. Chyby si rozebereme a pokusíme se je odbourat.

„Rozhodla první třetina. Do zápasu jsme dobře vstoupili a napadaly nám tam góly. Pokud do utkání budeme takhle vstupovat v sezoně a vlétneme na ně, hlavně doma, tak to bude velké plus.“
Filip Vlček o zápase s Vrchlabím.

Se stejným soupeřem jste si zahráli i minulý týden a teď vyrovnali výsledkovou bilanci. Mohl bys oba duely porovnat?
Myslím, že rozhodlo domácí prostředí. Ve Vrchlabí je dobrá atmosféra a vždycky to tam bude těžké. My se tím nesmíme nechat rozhodit, hrát od začátku celých šedesát minut, vyvarovat se chyb a budeme úspěšní.

Soupeř vám svými fauly dal výhodu sedmi přesilovek, využili jste pouze jednu. Není to málo?
Můžeme být rádi i za ten jeden gól, ale myslím, že tam byly i dobré akce. Snažili jsme se střílet a jen jsme nedali branky. Teď přesilovky ani tolik netrénujeme, sestava se pořád točí. Ale podle mě se to postupně bude zlepšovat a víc se sehrajeme.

V 5. minutě jsi zaznamenal první trefu zápasu i svůj premiérový gól v sezoně. Jak moc ti branky a body pomohou směrem ke startu ligy?
Za první gól sezony jsem moc rád a věřím, že se to bude zlepšovat. Začátky jsou horší. Jak jsem starší, tak je to každý rok těžší a mám pomalejší rozjezd. Ale o to víc se snažím trénovat a co nejlépe se připravit na ligu.

Slavia za sebou má už pět přípravných utkání. Dají se už ve hře objevit prvky, na kterých budete stavět v ostré sezoně?
Ve hře se určitě ukazují věci, které trénujeme na trénincích. Děláme třeba hodně vyrovnané situace. Začíná fungovat souhra, ale pořád je ještě brzo a vše musíme do startu ligy vypilovat. Na druhou stranu se musíme vyvarovat zbytečných faulů v útočném pásmu.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více