Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
31. října 2019

Těžký zápas a cenné body, hlásí po Jihlavě Vrdlovec

Slavia v duelu proti Jihlavě otočila skóre a mohla se na Vysočině radovat z vítězství. Hlavním hrdinou sešívaných se stal Daniel Vrdlovec, který v čase 61:31 vstřelil vítězný gól. „Těžký zápas a strašně cenné body. Vyrovnávací gól nás hodně povzbudil, prodloužení už bylo vabank,“ hodnotil.

Slávisté urvali ve velké bitvě s Duklou dva body. Jak moc jsou pro vás cenné?
Tyhle body jsou pro nás strašně cenné, protože to byl hrozně těžký zápas. Soupeř hrál výborně. Doma je hodně silný. Hlavně v prvních dvou třetinách měli domácí hodně šancí z přesilovek. Pak už to bylo 1:1 a rozhodčí do toho nechtěli tolik zasahovat, takže vyloučení tolik nebylo. Čemuž i rozumím. Nám moc pomohlo, když jsme ta oslabení ubránili a hlavně pak dali vyrovnávací gól.

V první polovině zápasu byl soupeř lepší. Měl více střel, hrál bez vyloučení a dostal se do vedení. Čemu to přičítáš?
Myslím, že na začátku nás hodně srazila ta oslabení, která vyplynula z našich hloupých faulů. Bylo hodně náročné to ubránit. Někteří kluci na oslabení nechodí, takže nebyli tolik ve hře. Naopak ti, co chodili na led hodně, byli unavenější a měli toho plné kecky. Jihlava hrála opravdu dobře. Zamkli nás v pásmu a lítat minutu v pásmu není vůbec jednoduché. Ale ustáli jsme to.

Jak moc velkou vzpruhou pro vás byl vyrovnávací gól? Obzvlášť když padl takříkajíc do šatny a navíc ve vaší první přesilovce.
Ten gól byl strašně důležitý a hodně nás povzbudil. Kdybychom šli do třetí třetiny za stavu 0:1, museli bychom to asi trochu otevřít a začít víc riskovat. Ale tím, že padla ta branka, jsme mohli hrát dál zodpovědným způsobem.

O vítězi v prodloužení jsi rozhodl právě ty. Dá se říct, že jsi byl ve správný čas na správném místě?
Určitě. Prodloužení je vabank. Hraje se tři na tři, takže je to o jedné chybě, o nepokrytém hráči. Nám se to podařilo. Byla to taková náhodná akce. Já jsem se tam vymotal, chtěl jsem vystřelit, ale trošku mi to zblokovali. Honza Novák tam dojel a střílel, puk se odrazil ke mně a byl z toho gól. I když hodně šťastný. Celkově ale v prodloužení moc hezké branky nepadají. Je to všechno takové umlácené.

Do brány Jihlavy se postavil ke svému prvnímu celému zápasu za A tým junior Chaloupek. Měli jste nějaké speciální pokyny, jak na něj?
Musím se přiznat, že jsem to ani nevěděl. Ale myslím, že nám to Petr Vampola říkal po druhé třetině. Když mladí gólmani vyběhnou do prvního zápasu, jsou většinou nadšení a většinou při nich stojí i štěstíčko. Podle mě chytal dobře. My navíc neměl nijaké extra tutovky, ale přesto chytal slušně.

Na vaší výhře měl velký podíl i brankář Michajlov, který pochytal řadu šancí soupeře. Co říkáš na jeho výkon?
Stoprocentně nás podržel. Měl tam fantastické zákroky. Poslední dobou chytá výborně a i tentokrát mu to skvěle vyšlo. Po šestce v Litoměřicích to pro něj byla velká vzpruha. Zavřel to a kromě jedné branky nic nepustil. Ale nutno říct, že oba naši gólmani, co se střídají, předvádějí parádní výkony, což je pro nás super.

V sobotu vás čeká na domácí nedobytné půdě vedoucí Motor. Jak se na zápas těšíš?
Hrozně se všichni těšíme. Pro nás jsou to super zápasy. Navíc to máme spojené s fotbalem, takže věřím, že přijde hodně lidí. I že dorazí dost fanoušků z Budějovic. Doufám, že bude skvělá atmosféra a uděláme nějaké body. Eden je zatím naše tvrz, takže doufám, že to udržíme. I když bude Motor strašně těžký soupeř.

Autor Martina Kramerová, Martin Voltr
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více