Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. ledna 2020

Třetí korálek v řadě? Do Edenu míří Přerov

Slávisté vítězstvím nad Porubou přerušili sérii porážek, nesmírně cenné vítězství si pak ve středu připsali i na ledě suverénního Motoru. Neméně těžký duel je ale čeká i v sobotu, do Vršovic totiž míří druhý tým tabulky z Přerova. Uspějí slávisté potřetí v řadě?


O pořadí v play-off, 13. kolo: HC Slavia Praha vs. HC ZUBR Přerov

Porovnání týmů
7. místo (65 b.)
Tabulka
2. místo (78 b.)
115:91
Skóre
118:121
Tomáš Šmerha (23+21)
Lídr bodování
Roman Pšurný (22+17)
Tomáš Šmerha (23 gólů)
Nejlepší střelec
Roman Pšurný (22 gólů)
Jan Novák (5+15)
Obránce
Jakub Kubeš (5+14)
Martin Michajlov (92,22 %)
Roman Málek (90,89 %)
Brankáři
Lukáš Klimeš (94,44 %)
Michael Petrásek (92,25 %)
Chomutov - Přerov 1:2pp
Poslední zápas
Č. Budějovice - Slavia 2:3pp


Pět porážek v řadě. Taková byla bilance Slavie před minulou sobotou, kdy sešívaní poprvé v novém roce bodovali a doma zvítězili 4:3 nad Porubou. Tolik vytoužené vítězství navíc dalo Pražanům takový impuls, že ve středu přidali možná ještě cennější korálek do sbírky – po výtečném výkonu přehráli lídra tabulky z Budějovicích na jeho ledě 3:2 po prodloužení.

Dvě výhry v řadě tak vrátily svěřence Miloše Říhy zpět do hry. Pět získaných bodů sice zatím nestačilo na posun v tabulce, ztráta na pátý Havířov se nicméně podstatně zmenšila a od červenobílé družiny jej dělí už pouhé dva body. Po sobotě tedy už tedy může být pořadí v tabulce opačné – slávisté ale při snaze o přeskočení AZetu musí bodovat proti Přerovu.

Ten jede do Edenu v pozici druhého týmu tabulky a v zádech navíc se třemi vítěznými duely v řadě. A dost pravděpodobně i s připravenou osobní obranou na velkou zbraň domácích – Tomáš Šmerha v posledních dvou duelech hraných pod střechou vršovického zimáku dvakrát zaznamenal hattrick. Podaří se mu podobný počin i proti nepříjemným Zubrům?


Proti Přerovu se jemu i jeho spoluhráčům letos zatím daří – ve třech vzájemných duelech zaznamenal nejproduktivnější slávista pět bodů a dal tak za vznik dvěma důležitým výhrám. Hezké vzpomínky na poslední měření sil s tímto soupeřem na vlastním ledě má i Roman Málek, jenž si zde na konci září připsal první konto v Chance lize. Naopak co vracet má Zubrům Jiří Doležal, jenž před Vánoci na ledě soupeře schytal drsný zákrok od Jiřího Goiše a led tedy opouštěl na nosítkách.

Ani defenziva Slavie ale nebude mít snadný úkol. Přerovskou ofenzivu táhne nestárnoucí Roman Pšurný, jenž se může pyšnit 39 body ve 40 zápasech, zdatně mu pak sekundují Jakub Navrátil s 33 body a bratr již zmiňovaného Jiřího Doležala Tomáš, jenž společně s Pšurným zařídil dvěma body středeční vítězství Zubrů v Chomutově. Velkou sílu mají žlutomodří také v defenzivě, jíž kraluje statisticky nejlepší brankář Chance ligy – Lukáš Klimeš si drží luxusní průměr 1,59 branky na zápas a jeho úspěšnost zákroků je nevídaných 94,44 %.

Připíší si sešívaní třetí vítězství v řadě, nebo zapíšou Zubři první body z Edenu v sezoně? Utkání začíná v sobotu v 15:00, pokud nebudete přímo na stadionu, můžete využít stream na Hokejka TV či textový přenos na serveru onlajny.com.

Po zápase budou mít všichni fanoušci možnost přijít do VIP prostor klubu na neformální besedu se Standou Tichým, Jiřím Veberem a Milošem Říhou a položit dotazy týkající se aktuálního klubového dění. Setkání se uskuteční cca 20 minut po skončení utkání.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více