Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZPRÁVY Z KLUBU
6. prosince 2019

Tři hráči Slavie se dostali do reprezentačních výběrů

Útočník Robin Všetečka odcestoval s reprezentační devatenáctkou do Kanady, která se představí na turnaji World Junior A Challenge. Dvojice dorostenců Šimon Slavíček a Jakub Hrdlička obdržela pozvánku do výběru do 16 let, který čekají tři zápasy proti Rusku. V reprezentačním A-týmu Slavii zastupují na Channel One Cupu Miloš Říha a Josef Janča.

Všetečka je s devatenáctkou v Kanadě

World Junior A Challenge startuje dříve než v určeném reprezentačním termínu, proto chybí Robin Všetečka celý tento týden v sestavě slávistického áčka. Turnaj začíná pro český tým v neděli, v Kanadě už ale odehráli svěřenci trenéra Přerosta jeden přípravný zápas. Na výhře 6:4 proti týmu Grande Prairie Storm se Všetečka podílel jednou asistencí.

V turnaji Češi postupně narazí na Rusko, Spojené státy a kanadské výběry West a East. Čtyři z pěti týmů postoupí do semifinále a následovat budou zápasy o zlato a bronz.

Program zápasů českého týmu na turnaji:

  • Neděle 8. prosince: 22:00 Rusko - Česko
  • Úterý 10. prosince: 3:00 USA – Česko
  • Pátek 13. prosince: 3:00 Česko - Kanada West
  • Sobota 14. prosince: 3:00 Česko - Kanada East
  • Sobota 14.12. - pondělí 16.12.: zápasy o umístění

Slavíčka s Hrdličkou čeká trojzápas proti Rusku

Útočník Šimon Slavíček a obránce Jakub Hrdlička se zařadili mezi stálice reprezentační šestnáctky a nebudou chybět ani na předvánoční domácí akci, kdy se Češi poměří s tradičním silným soupeřem. Proti Rusku odehrají dva zápasy v Jindřichově Hradci a jeden v Soběslavi.

Program zápasů českého týmu:

  • Pátek 20. prosince: 17:00 Česko – Rusko (J. Hradec)
  • Sobota 21. prosince: 17:00 Česko - Rusko (Soběslav)
  • Neděle 22. prosince: 16:00 Česko - Rusko (J. Hradec)

Slávistické stopy ve dvacítce

O nominaci na juniorské mistrovství světa dlouho bojoval Jaroslav Brož, ale ani výborné výkony v Chance lize mu nakonec místo nezajistily a figuruje pouze mezi náhradníky.

Do širšího výběru se naopak dostal obránce Jan Štibingr, který hájil barvy Slavie ještě v loňské sezoně, a útočník František Řehák, který prošel slávistickou mládeží a nyní hraje společně s Romanem Červenkou ve švýcarském Rapperswilu.

Všem nominovaným gratulujeme a přejeme hodně úspěchů na mezinárodním poli.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více