Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
14. srpna 2020

Tři hráči na zkoušce neuspěli, v kádru zůstává Petrov

Útočníci Dominik Patočka, Ondřej Tomek a Pavel Vaňous, kteří přišli do Slavie na zkoušku, dále pokračovat nebudou. Trenéři o tom rozhodli po čtvrtečním zápase proti Sokolovu. V týmu naopak zůstává forvard Daniil Petrov.

Dvacetiletý útočník pocházející z Ruska se připojil ke Slavii na začátku přípravy na ledě a proti Sokolovu nastoupil ve třetí formaci vedle Danielů Vrdlovce a Kružíka. Petrov působil v loňské sezoně v druholigové Kobře, předtím prošel mládežnickými kategoriemi v Karlových Varech.

Patočka s Tomkem a Vaňousem odehráli čtvrteční utkání společně ve čtvrtém útoku, výrazněji se ale nedokázali prosadit.

Tři branky obstarala první formace vedená kapitánem Filipem Kuťákem, který měl na křídlech Davida Šteinera a zkušeného matadora Jaroslava Bednáře. Ten připravil hned dva góly pro své spoluhráče.

„Jarda je výjimečný hokejista, ukázal, že když bude mít sílu, tak to půjde, mám z toho radost. Kluci se výborně doplňovali,” řekl po utkání trenér Martin Štrba. „Ale neházel bych to jen na první lajnu, ostatní útoky hrály taky velmi dobře.”

Zatímco s ofenzivní fází byl hlavní trenér spokojený, na defenzivní činnosti bude potřeba ještě zapracovat. „V útoku to bylo dobré, dvojice trojice se nám začínají pomalu rýsovat. V obraně to ještě není ono, ale máme ještě měsíc na to, abychom to vypilovali.”

Slávisty sice zbrzdila čtrnáctidenní karanténa, teď už jsou ale v plném tréninkovém rytmu. „Nemůžeme se na to vymlouvat, podobné podmínky, měly i některé další týmy. Program měnit nebudeme, budeme pilovat v tréninku systémové věci, které se pak budeme snažit přenést do zápasů,” uzavírá Štrba.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více