Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
3. května 2019

Úkol číslo jedna trvá, musíme vytvořit silný tým partnerů, říká Standa Tichý

Standa Tichý má za sebou první měsíc v pozici majitele klubu. V následujícím rozhovoru hovoří mimo jiné o tom, jaké byly jeho první týdny v této roli, co je potřeba udělat k tomu, aby se Slavia mohla zvednout, nebo jaké jsou jeho plány na příští sezonu.

Máte za sebou první měsíc v pozici majitele klubu, jaký byl?
Byl časově náročný. Každodenní jednání a vyřizování různých věcí pro zajištění chodu klubu, shánění obchodních partnerů a schůzky s těmi stávajícími.

Při svém nástupu do klubu jste jako první kroky zmínil angažování sportovního manažera a vybudování obchodního oddělení. Jaké jsou nyní vaše priority?
Sportovního manažera máme, obchodní tým tvoří podnikatelé z řad slávistů a dále pokračujeme v jeho rozšiřování. To je stále největší priorita. Jsme v kontaktu se společnostmi a lidmi, kteří spolupracovali se Slavií v období před minulými majiteli a samozřejmě oslovujeme subjekty nové. To je běh na delší trať a výsledky se bohužel nedají očekávat druhý den.

V minulém rozhovoru jste uvedl, že bylo původním záměrem vytvořit v klubu akcionářskou strukturu z více osob. Ubírají se vaše myšlenky také tímto směrem?
Ano, jsem ochotný nabídnout partnerům i majetkovou spoluúčast. Nebráním se vstupu dalšího akcionáře, který by měl zájem podílet se na chodu klubu a společně pracovat na tom, aby se nám povedlo Slavii pozvednout.

Vnímáte reakce fanoušků a nejbližšího okolí na váš vstup do Slavie?
Reakce fanoušků a svého okolí určitě vnímám. Mé blízké okolí naší situaci zná. U fanoušků samozřejmě cítím určitou netrpělivost a zvídavost, co a jak bude.

Jaké jsou vaše plány pro nadcházející sezonu?
Po úplném seznámení se situací v klubu plánuji, že start sezony a složení kádru bude v podobném duchu jako v minulém ročníku. Naše situace není bohužel taková, abychom si mohli dovolit v této chvíli podepisovat dražší hráče, a od toho se příští sezona bude odvíjet. V nějakém stavu jsem klub převzal a sanoval tak, abychom mohli existovat dále. A nyní je důležité, jak rychle a kolik se nám podaří získat nových nebo staronových partnerů pro vybudování silnějšího týmu. V mých očích bude úspěchem, pokud se bude dařit tým pomalu a postupně zkvalitnit v průběhu a před koncem sezóny tak, abychom dosáhli co nejlepšího výsledku.

Můžete nastínit vaše představy do budoucna?
Samozřejmě bychom chtěli co nejdříve bojovat o první čtyři místa v Chance lize a pak usilovat o postup do extraligy. K tomu ale bude nejprve potřeba vybudovat tým partnerů, abychom mohli postupně navýšit rozpočet na takovou výši, která by nám to umožňovala. Do budoucna bych si pak přál, aby měla Slavia moderní stadion a hrála v extralize.

Tvorbou kádru jste pověřil sportovního manažera a trenéra, jste spokojený, jak se mužstvo formuje?
Mužstvo se formuje dobře, podařilo se dotáhnout příchod brankáře Michajlova a v našem dresu budou působit opory z minulé sezony. Jak již jsem uvedl, v nejbližší době nelze bohužel očekávat příchod nějakého velkého jména.

Máte vy osobně nějakého hráče, kterého byste rád do Slavie přivedl? Ať už v blízké či vzdálenější budoucnosti…
Určitě nějaké hráče, které bych rád viděl v našem dresu mám, jména si zatím nechám pro sebe. Nyní musíme dát přednost jiným prioritám.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více