Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
14. dubna 2020

Útočník Filip Kuťák zůstává ve Slavii!

Slavia si pojistila svého druhého nejproduktivnějšího hráče uplynulého ročníku. Filip Kuťák byl jedním z největších objevů Chance ligy a po sezoně se o něj zajímaly i jiné týmy, třiadvacetiletý útočník dal ale přednost setrvání v Edenu.

Kuťák vynechal v minulé sezoně pouze tři z kompletní porce šedesáti utkání a připsal si celkem 47 bodů za 21 gólů a 26 nahrávek. Druhé místo mu patřilo nejen v týmové produktivitě, ale i mezi střelci, v počtu přesilovkových gólů (6) či ve statistice +/- (+13). Se třemi góly v oslabení byl společně s Vampolou první.

„Filipa jsme podepsali loni až na konci přípravy, ale věřili jsme mu a byli jsme přesvědčení, že nám pomůže. Naše očekávání maximálně naplnil a dokázal využít šance, na kterou delší dobu čekal. Popral se s tím skvěle, udělal progres, proto jsme mu nabídli novou smlouvu a jsem rád, že jsme se domluvili na pokračování,“ říká sportovní manažer Jiří Veber.

Spokojený byl se svým působením v Edenu i Kuťák. „Když začínáte v novém klubu, tak nikdy nevíte, jak si to sedne, ale já jsem si se Slavií sedl super, proto jsem se rozhodl po projednávání s agentem a s rodinou pokračovat,“ přibližuje mladý forvard.

„Měl jsem i další nabídky, ale ta ze Slavie pro mě zůstala nejvhodnější, už i proto, že jsem si tady udělal nějaké jméno, znám se se spoluhráči v šatně a vytvořili jsme si pouto s fanoušky. Navíc v Praze se mi líbí a v Edenu máme skvělé zázemí.“

Filip Kuťák bude po podpisu nové smlouvy odpovídat fanouškům v živém streamu na slávistickém instagramu. Sledujte náš oficiální účet (hcslavia), přenos je na programu ve středu 15.4. od 20:00.

Kuťák se podobně jako ostatní hokejisté v době karantény připravuje individuálně, ale větší problémy mu to nedělá. „Mám doma hrazdu, činky, simulátor na bruslení,“ vyjmenovává některé z pomůcek, které si v průběhu svých hokejových let pořídil.

„Myslím, že jich je docela dost k tomu, abych se adekvátně připravil. Navíc chodím běhat na ovál nebo do lesa, chodím na brusle nebo ke kamarádovi střílet na branku. Věřím, že brzo bude otevřená také posilovna.“

Maximálně se tak soustředí na přípravu na novou sezonu, ve které bude chtít navázat na svůj nejlepší ročník v seniorském hokeji. „Chci dokázat i pod novým trenérem, že loňská sezona nebyla náhoda a bodově na ni navázat. Opět bych rád pomohl týmu ofenzivním stylem hry a svými góly,“ přibližuje.

„Když budu mít stabilní výkonnost a budou se mi vyhýbat zranění, rád bych třeba i nakoukl do extraligy. Hlavně ale doufám, že se nám bude dařit týmově, chci, abychom hráli hokej, který se bude fanouškům líbit, vyhrávali jsme, byli nahoře a dostali se do play-off,” uzavírá Kuťák.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více