Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
22. prosince 2021

Útočník Šimon Slavíček odchází do zámoří, bude hrát kanadskou OHL

Talentovaný mládežnický reprezentant Šimon Slavíček dohraje sezonu v zámoří. Sedmnáctiletý útočník bude v prestižní kanadské juniorské OHL bojovat o přízeň skautů před nadcházejícím draftem do NHL.

„Šimon měl dlouhodobě zájem zahrát si v zámoří a my jsme s ním už při podpisu smlouvy uzavřeli dohodu, že ho v průběhu sezony případně uvolníme. O jeho rozhodnutí odejít jsme věděli dopředu a respektujeme ho. Chtěli bychom mu poděkovat za odvedenou práci a popřát mu hodně štěstí, aby se mu splnil jeho velký sen o NHL. Budeme mu držet palce,” říká sportovní manažer Jaroslav Bednář.

„Chtěl bych Slavii moc poděkovat, v sedmi letech jsem v Edenu poprvé stoupnul na led a od té doby jsem tady potkal spoustu super trenérů a přátel,” říká Slavíček, který do zámoří odlétá už 26. prosince. „Těším se na novou výzvu, chci se porovnat s konkurencí v zahraničí a být tam nejlepší.”

„V sedmi letech jsem v Edenu poprvé stoupnul na led a potkal jsem tady spoustu super trenérů a přátel. Chci Slavii poděkovat.“
Šimon Slavíček

Slavíček bude oblékat dres Flint Firebirds, kteří si ho vybrali na předsezonním CHL import draftu. V týmu, který má sídlo v USA, ale působí v kanadské OHL, si zahraje mimo jiné s Brennanem Othmanem, kterého letos draftovali v prvním kole New York Rangers nebo Bělorusem Dmitrijem Kuzminem, který má v kapse smlouvu s Winnipegem.

„Tým o mě projevil před draftem velký zájem, a to mě přesvědčilo o tom, že se mnou mají velké plány. Jsem s nimi teď už v dlouhodobém kontaktu, sleduju i budoucí spoluhráče, znám jejich jména vím zhruba co umí a jak hrajou,“ přibližuje.

Ve stejné soutěži působí z Čechů mimo jiné třeba kapitán české dvacítky a prospekt Montrealu Canadiens Jan Myšák nebo Matyáš Šapovaliv, který patří podobně jako Slavíček mezi naděje pro draft do NHL v roce 2022.

„Na draft momentálně moc nemyslím, chci se soustředit spíš na svoje výkony v OHL. Trénuju a vzdělávám se, abych tam uspěl a dostal se na mistrovství světa v Německu, kde bych chtěl konečně vyhrát medaili,” říká Slavíček, kterého by v závěru sezony neměl minout světový šampionát hráčů do 18 let.

„Chtěli bychom Šimonovi popřát hodně štěstí, aby se mu splnil jeho velký sen o NHL.“
sportovní manažer Jaroslav Bednář

Šimon Slavíček patřil díky své produktivitě mezi tahouny slávistických mládežnických týmů a od patnácti let je pravidelným členem reprezentačních výběrů. V A-týmu odehrál v průběhu dvou sezon celkem devět zápasů.

Letos ho na začátku ročníku bohužel zastavila mononukleóza. „Bylo to náročné a je to ještě znát, ale snažím se na to nemyslet a nevymlouvat se. Můžu naopak říct, že mě to posílilo v psychice,” říká Slavíček, který vynechal dva měsíce a za áčko tak stihl pouze dvě utkání. V juniorce odehrál 14 duelů a držel si průměr bodu na zápas.

Šimone, přejeme hodně štěstí a držíme palce, ať se v zámoří daří!

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více