14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
8. prosince 2023

V sobotu pro Klokánek. Slavia hostí Přerov

V nejbližším ligovém kole se slávisté střetnou s přerovskými Zubry. Součástí programu v Edenu bude i charitativní sbírka podporující děti z Klokánku. Dokážou sešívaní na pozadí dobročinné akce zabrat a vybojují proti neoblíbenému soupeři z Hané tolik potřebné vítězství?

29. kolo Chance ligy: HC Slavia Praha vs. HC ZUBR Přerov

Porovnání týmů
14. místo (26 b.)
Tabulka
9. místo (40 b.)
64:88
Skóre
62:71
Tomáš Knotek (9+12)
Lídr bodování
David Březina (8+7)
Tomáš Knotek (9 gólů)
Nejlepší střelec
David Březina
Daniel Indrák (oba 8 gólů)
Jan Holý (3+6)
Karel Klikorka (2+7)
Nejproduktivnější obránce
Robert Černý (3+7)
Tomáš Volevecký (92,08 %)
Roman Málek (88,53 %)
Brankáři
Michal Postava (93,87 %)
Štěpán Lukeš (92,03 %)
Vsetín – Slavia 3:2
Poslední zápas
Přerov – Znojmo 3:5

Slavia i v letošním roce pořádá předvánoční charitativní sbírku pro Klokánek. Fanoušci tak v sobotou budou moci přinést množství potřebných věcí, na které budou nachystány speciální boxy u vstupu na stadion. Dárky dětem posléze předají sami hráči. Co konkrétně lze přinést? To a další detailnější informace se dozvíte v tomto článku.

Odraz ode dna nebo boj o top šestku

Zubři se momentálně pohybují ve vyrovnaném středu tabulky. Aktuálně jsou na deváté příčce se ztrátou tří bodů na šestý Zlín. Boj o pozice zajišťující přímý postup do čtvrtfinále tak bude ve druhé polovině základní části jistě zajímavý a Přerovští nedají body zadarmo. Slavia pro změnu na dálku svádí bitvu ve spodních patrech tabulky a body potřebuje ještě kritičtěji než Zubři.

Oba sobotní soupeři přitom v posledním kole zaváhali, ačkoli měli nakročeno k vítězství. Zubři doma po polovině základní hrací doby vedli proti Znojmu dokonce o tři branky. Orli ale následně zabrali a do závěrečné sirény Přerovu nasázeli pět gólů – 3:5. Tento zápas zasáhl i sešívané, neboť Znojmo díky tříbodovému zisku odsunulo Slavii na poslední místo ligové tabulky.

Červenobílí zase sahali po bodech na Valašsku. Na Lapači se dostali dvakrát do vedení, Vsetín však pokaždé zareagoval a v posledním dějství rozhodl o své výhře 3:2. „Měli jsme dobrý pohyb a dařilo se nám otáčet hru. Hráli jsme dobře systémově, ale rozhodla produktivita. Mrzí nás, že si nic neodvážíme,“ hodnotil zklamaně utkání trenér Pražanů Aleš Totter.

Slavii se proti Přerovu dlouhodobě nedaří

Zubři patří mezi neoblíbené soupeře sešívaných. Poslední skalp Hanáků zapsali slávisté v září 2020. Z následujících deseti vzájemných utkání odcházeli vždy vítězně hokejisté Přerova, z toho ve čtyřech případech rozhodovalo až prodloužení nebo nájezdy. V letošní sezóně červenobílí z dosavadních dvou duelů vytěžili jeden bod – v září doma Zubrům podlehli 1:2 po prodloužení, koncem října padli na Hané 2:4.

Při pohledu do statistik narazíme u Přerova na skvělou bilanci v početních nevýhodách. Zubři mají letos úspěšnost ubráněných oslabení 86,5 %, což z nich v této herní situaci dělá třetí nejlepší tým soutěže. K tomu navíc v oslabení dokázali sami hned šestkrát skórovat, naposledy se takto prosadili v minulém kole proti Znojmu.

„Chceme navázat na výkon proti Vsetínu. Musíme ale zlepšit koncovku a najít špinavé góly,“
popisuje recept na úspěch kouč Aleš Totter

Kde Hanáci naopak nedisponují vysokými čísly, je celkový počet vstřelených branek. Z gólu se letos radovali v 62 případech a jsou tak druhým nejméně produktivním celkem ligy. Pražané ale zapsali pouze o dva přesné zásahy více. Oběma týmům se nedaří ani na vhazování, Přerov je s úspěšností 47,8 % vyhraných buly předposlední. Horší je pouze Slavia, jejíž statistika zde činí 45,6 %.

Sešívané tedy v sobotním duelu nečeká nic jednoduchého. Prolomit nepříznivou bilanci s Přerovem se pokusí od 15 hodin. Vstupenky na zápas je možné zakoupit na webu nebo na pokladnách v Edenu. Utkání lze sledovat také online na www.onlajny.com a Hokejka TV.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více