Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
3. září 2022

V tomhle týmu se nikdo nevzdává, říká Brož. Důležité je připravit se dobře na sezonu

Slavia má za sebou dvojici utkání s Kladnem, ve kterých brala jedno vítězství a jednu porážku. Útočník Jaroslav Brož je hodnotí pozitivně. „Myslím, že oba zápasy s Kladnem měly kvalitu. Je škoda, že jsme jeden prohráli,“ říká mladý forvard a střelec první branky sešívaných ve druhém duelu.

Slavia v předposledním přípravném utkání prohrála s Kladnem. Jak bys ho zhodnotil?
Myslím, že oba zápasy s Kladnem měly kvalitu. Je škoda, že jsme jeden prohráli. Mohli jsme vyhrát i v tom druhém, ale to se stává. Jsou to přípravné zápasy, jde o to dobře se připravit na sezonu a v ní podávat ty nejlepší výkony.

Se stejným soupeřem jste hráli i v úterý, kdy jste ale zvítězili. V čem byly oba zápasy odlišné?
Jako jediná odlišnost mi přišla, že jsme hráli venku a doma. Jinak to byl ten samý tým, jen přijeli na tři lajny, ale to jsme nijak neřešili. Odlišnost nebyla skoro žádná, byli brusliví a dávali si to hezky do hole.

Domácí utkání bylo dlouho vyrovnané. Kde se zlomilo na soupeřovu stranu?
Asi když jsme dostali gól na 1:3 v oslabení. Škoda, že jsme udělali tolik faulů. Ve třetí třetině jsme hráli většinu času ve čtyřech, a to byla hlavní příčina inkasovaných gólů. V pět na pět jsme dokázali hrát i vyrovnaný hokej.

Jsou právě vyloučení tím, na čem budete chtít ještě zapracovat?
Určitě. To je hlavní příčina prohry. Když hraješ celý zápas v oslabení, tak nemůžeš dát gól ve čtyřech, nemůžeš vyhrát a porazit extraligový tým. Samozřejmě nechceme faulovat.

„Škoda, že jsme udělali tolik faulů. V pět na pět jsme dokázali hrát i vyrovnaný hokej.“
Jaroslav Brož o vyloučeních

V závěru se vám podařilo snížit. Ukazuje se i tímhle síla týmu, že se nevzdáváte do poslední chvíle?
V tomhle týmu se nikdo nevzdává. I kdybychom ten gól nedali, tak jsme se nevzdali. V tomhle ohledu to nebyl žádný faktor.

První branku v zápase jsi vstřelil ty. Počítáš si zásahy i v přípravě, nebo to bereš tak, že někdo góly dávat musí?
Jsem rád, že mi to tam někdy spadne, poté dal gól i Tomáš Knotek. Ale jsem rád, že nějaký ten gól dám a doufám, že mi to vydrží i do sezony.

Skvěle chytal Roman Málek. Co říkáš na jeho aktuální výkony a formu?
Všichni naši gólmani teď předvádí vynikající výkony. Máme vzadu určitou jistotu, ale musíme je podržet, což s vyloučeními rozhodně nepůjde.

Ve třetí třetině se trochu přiostřilo na ledě i mezi fanoušky v hledišti. Přišlo ti to v rámci přípravy v pořádku?
Je to sport a emoce k němu patří. Kdyby tady ti lidé nebyli a neměli nějaké pocity, tak je to špatně. Pocit je to hlavní, proč sem chodí, a čím víc pocitů a prožitků, jak pozitivních, tak i negativních, tak tím lépe.

„Je to sport a emoce k němu patří. Kdyby tady ti lidé nebyli a neměli nějaké pocity, tak je to špatně.“
Jaroslav Brož o přiostření na ledě i v hledišti

Začátek sezony se rychle blíží. Už víte, v čem je největší síla týmu?
Nevím, vždy jsme byli silní v bruslení a umění dát gól. Nejde přesně říct, v čem je naše největší síla. Chceme těžit z dobrého hokeje, kdy bude hrát pět hráčů pospolu a vytvářet si zajímavé akce.

Poslední přípravné utkání odehrajete 6. září s B-týmem Pardubic. Co v něm budete chtít ještě vyladit směrem ke startu ligy?
Chceme vyladit to, co nám nešlo. Samozřejmě bychom chtěli vyhrát, ale důležité je připravit se na sezonu. Tohle jsou v uvozovkách jen přípravné zápasy, kdy musíme vše vyladit. Hlavní budou zápasy v sezoně.

Novou sezonu Chance ligy začnete v Třebíči. Už se těšíte na ostré zápasy?
Určitě, sezona je něco jiného. Hlavně se konečně o něco hraje. Tady jde jen o to se připravit, což je také důležité, ale všichni se těší hlavně na sezonu. Proto máme suchou přípravu a tréninky na ledě. Absolvujeme je právě kvůli těmto zápasům, na které se všichni těší.

S jakými ambicemi do sezony půjdete?
Chceme podávat co nejlepší výkony v základní části a uvidíme, kam nás to vystřelí. Posléze v play-off podat stejně dobrý nebo ještě lepší výkon než teď. Míříme vysoko, ale nechceme nijak předbíhat. Půjdeme zápas od zápasu a uvidíme. Nemá cenu dávat si nějaké celosezonní cíle. Musíme si je klást na jednotlivé zápasy. Neříkám, že jsou cíle na celou sezonu zbytečné, ale důležité jsou ty menší.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více