Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. února 2020

Vampola dohraje sezonu v extralize, Bílek zůstává ve Slavii

Slavia se dohodla s Kladnem a umožní Petru Vampolovi dohrát letošní sezonu v extralize. Naopak sešívaný dres bude nadále oblékat střelec Vítězslav Bílek i další hráči zapůjčení z Kladna, útočník Šimon Jelínek a obránce Václav Veber.

Petr Vampola přišel do Slavie před letošní sezonou a okamžitě se stal lídrem týmu. Svými výkony dotáhl sešívané v první polovině soutěže mezi elitní osmičku a díky tomu o něj v prosinci projevilo zájem Kladno, se kterým v loňské sezoně vybojoval postup do extraligy.

„Mezi Petrem a Slavií se za poměrně krátkou dobu vybudoval výborný vztah. Pomohl nám nejen na ledě, ale i mimo něj, kde byl v pracovitosti a nasazení příkladem pro mladé hráče, které neustále hecoval, aby si v tréninku přidávali a měli větší snahu se výkonnostně posunout,“ oceňuje přínos Vampoly předseda představenstva Standa Tichý.

Osmatřicetiletý útočník odehrál v sešívaném dresu celkem 34 utkání, v nichž nasbíral 36 bodů za 10 gólů a 26 asistencí. V letošní sezoně už žádné další nepřidá, v neděli totiž bude hrát za Kladno a jakmile hráč nastoupí ve vyšší soutěži po 15. únoru, už nemůže naskočit v Chance lize.

„S Petrem jsme celou situaci neustále řešili a sešli jsme se i po návratu ze zápasu v Přerově, abychom udělali konečné rozhodnutí. Dospěli jsme k dohodě, že mu umožníme dohrát letošní sezonu v Kladně, ale zároveň jsme se s ním bavili o možnosti další spolupráce, ať už v hráčské či jiné roli. Jsme si jisti, že se nám tento vstřícný krok v budoucnu vrátí, a to jak při jednáních s Kladnem, tak s Petrem," dodává Tichý.

Sezonu ve Slavii naopak dohraje Vítězslav Bílek, který ihned po příchodu do Edenu potvrdil roli kanonýra a po 9 zápasech v sešívaném dresu má na svém kontě 9 gólových tref a tři asistence. Kromě utkání v Přerově bodoval Bílek v každém duelu, do kterého nastoupil a v lednu byl zařazen do ideální sestavy měsíce v Chance lize.

V sešívaném dresu budou nadále působit i obránce Václav Veber a mladý útočník Šimon Jelínek.

Slavia děkuje Petru Vampolovi za odvedené služby a přeje mu hodně štěstí v boji o záchranu v extralize!

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video