Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
24. srpna 2021

Velká posila do ofenzivy! Za Slavii bude hrát Lukáš Žejdl

Lukáš Žejdl se po sedmi letech vrací do Slavie. Třicetiletý útočník s více než čtyřmi sty starty v extralize podepsal v Edenu smlouvu na nadcházející sezonu.

„Lukáš je zkušený hráč se slávistickou minulostí a s extraligovými parametry. V průběhu léta jsme mu umožnili, aby se s námi připravoval a postupně jsme se začali bavit i o možnosti, že by u nás působil. Mile mě překvapilo, že se tomu nebránil a jsme rádi, že se nám povedlo dohodnout. Měl by být pro náš tým velkým přínosem,” uvádí na adresu Žejdla trenér Jiří Veber.

„Jsem rád, že o mě Slavia projevila zájem a že jsme se domluvili. Je to pro mě příjemný návrat, určitě je lepší, když přicházíte do známého prostředí, než když jdete do úplně nového klubu, kde se třeba nemáte o koho opřít. Budu se snažit odvést maximum pro tým,” hlásí při svém příchodu Žejdl.

Když před patnácti lety zamířil z litvínovského dorostu do Slavie, ještě mu nebylo ani patnáct let. V Edenu se ihned zařadil mezi tahouny svého ročníku a probojoval se i do mládežnických reprezentací.

V sezoně 2010/11 debutoval v A-týmu a zároveň se oťukával ve druhé nejvyšší soutěži v Beoruně a v Mostě. Postupně se stal stabilním hráčem základní sestavy ve Slavii a svými výkony si řekl o zájem jiných extraligových klubů.

V létě 2014 přestoupil do Třince, kde odehrál sezonu a půl předtím, než se stěhoval do Mladé Boleslavi. V jejím dresu zažil nejproduktivnější extraligové roky, v sezoně 2018/19 sbíral dokonce téměř bod na zápas.

V průběhu sezony 2019/20 byl vyměněn do Hradce Králové, uplynulý ročník pak strávil v Litvínově. I když ho několikrát zbrzdilo zranění, v extralize stihl odehrát 412 zápasů, v nichž nastřílel 84 gólů a přidal 103 asistencí.

Po sedmi sezonách se nyní vrací do Edenu!

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více