Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. září 2018

Veselý o ztrátě: I přes prohru jsme to odmakali. Bod je zlatý

V úvodu duelu s Třebíčí ukázal skvělý gólový kousek ze své dílny a poslal sešívané do vedení, na konci však mohl útočník Jan Veselý jenom smutnit. Červenobílému souboru se nepovedly nájezdy a v souboji dvou Slavií prohrál 1:2. Sešívaná čtyřiadevadesátka se však snažila i na těsné ztrátě najít pozitiva. „Odehráli jsme dobrý zápas. Odmakali jsme to,“ hodnotil agilní střelec. „Ale trápí nás koncovka. A to nás stojí takové zápasy,“ přiznal vzápětí.

Stalo se to chvíli po půlce první třetiny. Forvard Veselý se po pěkné akci Slavie dostal kousek od modré k puku a následnou ranou z mezikruží otevřel skóre zápasu. Sešívaní se tak mohli radovat nejen z důležité trefy, ale také využité přesilovky. Sám úspěšný snajpr přiznal, že podobný kousek byl předem domluvený.

„Při přesilovce se nám to strašně otvíralo. Pak jsme se domluvili s Jirkou Drtinou na té straně, co spolu hrajeme, že se překřížíme, já si najedu do středu a zkusím vystřelit. A hnedka druhou přesilovku nám to vyšlo. Jsem za to rád. Stačilo jen obstřelit hráče a trefit dobré místo v bráně,“ popsal gólovou situaci Veselý.

Třebíč pak ale dokázala vyrovnat a po bezbrankovém prodloužení přišly na řadu nájezdy. V nich se více dařilo domácím, a tak si Slavia odvezla z Vysočiny pouhý bodík. Podle mladého útočníka se však červenobílí rozhodně nemají za co stydět a mohou žehrat jen na vlastní horší koncovku, která je připravila o plný bodový zisk.

„Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas. Mohli jsme si odtud odvézt všechny tři body, ale bohužel. Delší dobu se trápíme v koncovce, ve které nejsme produktivní. To nás potom stojí právě tyhle zápasy,“ uvažoval.

Následně dodal, že bod zvenčí má svou hodnotu. „Odvézt bod z Třebíč je dobré. I když jsme měli v prodloužení rozhodnout. Kór já jsem tam měl velkou šanci a mohli jsme mít o bod víc,“ sypal si popel na hlavu.

I přes prohru držíme šňůru bodů, těší mladého forvarda

Ofenzivní bijec ale zároveň uznal i velké kvality Třebíče, o kterých se Slavia na vlastní kůži přesvědčila. „Určitě nás trápili bruslením. Byli strašně hbití, šikovní na puku i vepředu, ale zase jim trochu vázla obrana, což se nám nepodařilo využít. Navíc jim pomohl i gólman Dostál, který ukázal, že v něm má Třebíč oporu. Její hráči se určitě nemají za co stydět a ty dva body si zaslouží,“ pochválil soupeře.

„Pro nás je i tak venkovní bod zlatý. Navíc stále i přes prohru držíme bodovou šňůru. A i když jsme prohráli, tak jsme to odmakali,“ dodal Veselý na závěr.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více