Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. února 2020

Vrdlovec po prohrané bitvě: Rozhodl náš nedůraz

Přestože v gólové přestřelce proti Stadionu vsítil Daniel Vrdlovec důležitou branku, na výhru jeho příspěvek nestačil. Slavia totiž prohrála těsným rozdílem 4:3. „Rozhodl nedůraz. Nepodali jsme optimální výkon,“ přiznal zkušený útočník.

Slavia po gólově vyrovnané bitvě padla s Litoměřicemi. Jak bys utkání zhodnotil?
Utkání se mi hodnotí těžko. Myslím, že jsme asi nepodali úplně optimální výkon. Ač to výsledkově vypadalo vyrovnaně, tak Litoměřice měly rozhodně víc šancí. My z toho zápasu přesto mohli něco vytěžit. Ale chyběl nám větší důraz na brankovišti. Měli jsme tam spoustu puků, které bylo potřeba doklepnout do sítě, což se nám ale nepovedlo. Náš nedůraz rozhodl.

Mluvil jsi o nedůrazu před brankou. Soupeř navíc zaznamenal dvojnásobek střel. Čím to, že jste se ke střelbě oproti Stadionu tolik nedostávali?
Hrozně těžko jsme se dostávali z obranné třetiny. Dávali jsme si těžké puky a ani přečíslení jsme neřešili dobře. Proto jsme se k tolika střelám ani nedostali. To byl základní problém, protože to soupeř vždycky rychle otočil a my byli zase v problémech.

Hrály Litoměřice tak dobře, nebo se vám spíš celkově herně nedařilo?
Litoměřice hrály slušně. Mají mladý živelný tým, takže velice rychle otáčejí hru. Ale nepřišlo mi, že by nás tak přehrávaly, nebo že by nám třeba odskakovaly puky. Z naší strany byla špatná organizace hry, a to mělo na výsledek velký vliv.

V průběhu zápasu jste vyrobili velké množství faulů. Hosté některé z nich potrestali. Z čeho tresty vyplynuly? Donutil vás k nim soupeř svou hrou, nebo byly spíš zbytečné?
Myslím, že to bylo tak půl napůl. Některé fauly byly takové, že už bylo potřeba zatáhnout za záchrannou brzdu. Některé fauly ale naopak od nás byly lajdácké. Útočné fauly, vysoké hole a podobně. Škoda. Když jsme naskočili do třetí třetiny, udělali jsme dva tři fauly, a to dostalo soupeře na koně. Navíc z jedné přesilovky dal gól. Pak už se to těžko obracelo.

Zápas byl místy dost vyhrocený, diváci viděli i několik bitek. Proč k nim docházelo?
Skoro vždycky to bylo na brankovišti. Často ty situace vyplynuly z našeho nedůrazu, kdy se to tam motalo a hráči Litoměřic byli hodně nepříjemní. Z toho vždycky vyplynula nějaká strkanice nebo potyčka. Ale nijak extra vyhrocené to zase nebylo. Stadion má v sestavě mladé kluky, kteří se o to rvou, takže to byl takový standard.

Mohl hrát určitou roli i fakt, že na obou stranách byli hokejisté, kteří předtím hráli v dresu soupeře a chtěli se proti svém bývalému celku vytáhnout?
Řekl bych, že asi už ani ne. S Litoměřicemi letos hrajeme poněkolikáté. Třeba branka proti bývalému týmu určitě potěší, ale vzhledem k počtu vzájemných utkání v této sezoně už to není tak žhavé.

Ve středu vás čeká přímá bitva o lepší pozice v tabulce. Přivítáte Chomutov. Jak se na Piráty připravit a co od nic očekávat?
Musíme se zaměřit hlavně na sebe. Musíme vylepšit organizaci hry. Přijde mi, že jsme trochu upustili od takových těch jednoduchých věcí a prostrkávání puků. Na ledě jsme roztahaní a nehrajeme vedle sebe. Není to kompaktní a hrajeme na náhodou. Buď to vyjde, nebo to je průšvih. To musíme zlepšit, jít do toho utkání naplno a urvat všechny body.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video