Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. listopadu 2019

Všechny lajny šlapaly na doraz, pochvaloval si Ondráček

V sešívaném dresu letos odehrál třiadvacet zápasů, ve kterých čekal na gól. Martin Ondráček však střelecké trápení rázně utnul v pravou chvíli. Svou úvodní trefou sezony totiž pomohl porazit Havířov. „Z gólu jsem měl velkou radost. Sám jsem nečekal, že to bude tak dlouhé,“ přiznal zkušený útočník.

Slavia doslova přejela Havířov. Jak zápas vypadal z tvého pohledu?
Myslím, že jsme utkání zvládli dobře. Věděli jsme, o co se hraje. Přistoupili jsme k tomu na sto procent a zaslouženě jsme vyhráli.

V úvodu jste soupeře zasypali sprškou střel, gól ale padl až po dvanácti minutách. Čím to?
Věděli jsme, že je to hodně důležitý zápas. Stejně jako ty ostatní do konce základní části. Možná tam proto byla trošičku nervozita. První gól nás ale uklidnil, a pak už jsme hráli, co jsme potřebovali.

Mohly být právě první dvě branky klíčovými na cestě k výhře, nebo spíš rozhodla některá z dalších?
Jak jsem říkal, důležitý byl určitě první gól, který nás zklidnil. Protože za stavu 0:0 se hra překlápěla na obě strany. Když jsme dali první dvě branky, uklidnili jsme se a bylo to dobré. Takže ano, byly určitě klíčové. Zásadní ale byl také výkon našeho brankáře, který nás skvěle držel.

Před závěrečnou třetinu jste vedli už 4:0. Jak jste se burcovali na střídačce, aby nedošlo k podcenění nebo uspokojení z výsledku?
Myslím, že v téhle fázi soutěže to nehrozí ani při takovém výsledku. Šlapali jsme celých šedesát minut. Každý ví, o co hrajeme. A podle toho to na ledě i střídačce vypadalo.

Když pomineme branky a výtečné zákroky brankáře, čím jste AZet herně udolali?
Všechny čtyři lajny šlapaly na doraz. V tom byla naše síla a zaslouženě jsme to zvládli.

Jak moc cenná je takový triumf v boji o osmičku? Obzvlášť když jste se díky němu bodově dotáhli právě na Havířov.
Ty body jsou hodně důležité. Tabulka je dost nahuštěná a do konce zbývá pár kol. Každý bod se bude počítat. My jsme to potřebovali zvládnout, a to se nám povedlo. Teď se budeme soustředit na sobotu na Sokolov, abychom to zvládli taky.

Věděl jsem, že se to otočí, hlásí Ondráček

Tobě se po dlouhém gólovém půstu povedlo vsítit první branku letošní sezony. Jaký to byl pocit po takové době slavit trefu?
Z gólu jsem měl velkou radost. Zdenda Kubica udělal výbornou práci a neservíroval mi puk do prázdné brány. Já jsem jen nastavil hokejku.

Nebyl jsi už trochu nervózní? Třiadvacet zápasů bez gólu je pro útočníka přece jen dost.
Příjemné to určitě nebylo. Sám jsem nečekal, že to bude tak dlouhé. Ale snažil jsem se pořád makat na sto procent. Věděl jsem, že se to jednou otočí. Zaplaťpánbůh, že to tam konečně spadlo.

Snažil ses na trénincích střelbu o to víc pilovat, nebo jsi se připravoval jako obvykle?
Snažím se ke každému tréninku i zápasu přistupovat na sto procent. To, že to tam nepadalo, se zkrátka stane. Nikomu bych to nepřál. Ale jsem rád, že jsem to prolomil. Hlavní ale bylo, že jsme zápas zvládli vítězně.

V sobotu vyrážíte do Sokolova. Ten je sice na chvostu tabulky, favority ale dokáže potrápit. Jaký soupeř vás na severu Čech čeká?
Je to relativně jedno, s kým se hraje, protože týmy jsou hodně vyrovnané a dá se vyhrát i prohrát s kýmkoliv. Ale my body potřebujeme v boji o osmičku, proto se budeme snažit nějaké přivézt. A nejlépe tři. Sokolov je sice nepříjemný, ale myslím, že my venku hrajeme taky dobře, takže doufám, že se nám podaří vyhrát.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více