Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. října 2021

Z krize se musíme vyhrabat sami, říká Tomáš Pšenička

Slavii se po skvělém vstupu do sezony nedaří. Proti Vrchlabí prohrála už páté utkání v řadě a hledá cestu z krize ven. „Na všechny góly, které dáváme, tak se strašně nadřeme, a naopak sami lehko góly dostáváme,“ hledá příčiny neúspěchu útočník Tomáš Pšenička.

Proti Vrchlabí jste si připsali již pátou prohru v řadě. Čím to je, že se vám po skvělém vstupu do sezony tolik nedaří?
Na všechny góly, které dáváme, tak se strašně nadřeme. Naopak naši soupeři dávají góly jednoduše. Musíme si to srovnat v hlavě a vyhrabat se z toho sami, ale myslím si, že se výkony postupně zvedají. Chvílemi to vypadalo, že jsme měli převahu. Útočili jsme a vytvořili si šance, ale góly nám tam nepadají.

Dlouhou dobu to bylo vyrovnané utkání. Co rozhodlo, že si nakonec tři body odváží soupeř?
Nevím, co přesně mohlo rozhodnout, ale říkáme si, že nechceme hrát v oslabení, což se bohužel nepovedlo. V každé třetině jsme nějaké oslabení hráli a ti hráči, kteří na něj chodí, tak jsou pak unavení. Ti, co na něj nechodí, tak zatuhnou a trvá nějakou dobu, než se po návratu do pěti všichni dostaneme zpět do tempa. Nechci to svádět na to, že hrajeme oslabení, ale jeden z faktorů by to mohl být.

Průběh zápasu dost ovlivnila vyloučení, jak jsi říkal. Čím to, že byl počet faulů tak vysoký?
Nedáváme si na to pozor. Nemá smysl řešit, jestli ty fauly byly nebo ne a svádět to na rozhodčí. Některé fauly byly, některé ne, ale rozhodčí to takhle posoudili. Musíme se faulům vyvarovat a hrát více času v pěti.

První branku jsi vstřelil ty. Jak vznikla ta situace?
Naskočil jsem ze střídačky, Filip Vlček tam byl proti třem protihráčům a vybojoval puk. Já jsem si najel mezi kruhy, kam mi nádherně nahrál. Pak stačilo jen trefit místo, což se mi naštěstí povedlo, ale velkou zásluhu na tom gólu má právě on.

Bylo vidět, že gól hodně slavíš...
V tu chvílí to byl gól na 1:1 a měli jsme převahu, takže jsem si myslel, že to zlomíme a dáme více branek. Jelikož jsme prohráli, tak má trochu hořkou příchuť. Radši bych za něj byl, kdybychom vyhráli. Mrzí mě ta prohra, takže jsem i nejsem šťastný.

Konkurence v brankovišti může být prospěšná a Davida Šticha se budou soupeři bát

V brance nastoupil Dominik Pavlát, který přišel na střídavé starty z Plzně. Už jste se stihli seznámit a bude pro tým posilou?
Seznámit jsme se stihli, ale bohužel přijel až na zápas, takže toho času nebylo tolik. Všichni mladí kluci, kteří tady jsme, si ho pamatujeme z juniorských soutěží, kde nám vždycky dělal problémy. Je to hodný a šikovný kluk. Myslím si, že pro tým bude přínosem, když bude mít dobrou formu a my začneme dávat góly. Může nám pomoci, ale zároveň tady máme kvalitní gólmany, takže v brankovišti vzniká trochu konkurence. Martin Michajlov i Roman Málek jsou skvělí brankáři. Uvidíme, kdo bude chytat v následujících zápasech.

Může konkurence v brankovišti týmu prospět?
Myslím si, že prospět určitě může. Každý brankář se bude chtít zdokonalovat a všichni, co tady trénujeme, tak jim budeme chtít dávat góly. Konkurence na téhle pozici bude určitě prospěšná.

V nejbližší době bude moci do zápasu naskočit také urostlý obránce David Štich. Povede tenhle příchod ke zlepšení defenzivní činnosti a inkasování méně branek než v minulých utkáních?
Určitě ano. David Štich je velký a silný kluk. Všichni ho známe z extraligy, kde nasbíral hodně zkušeností. Víme, že se umí prát, vystřelit a zahrát do těla. Myslím si, že bude jedním z hráčů, kteří si na ledě získají respekt a soupeři se budou bát chodit do našeho prostoru před brankou.

Co budete muset změnit do dalších utkání, abyste se opět po sérii porážek vrátili na vítěznou vlnu?
Nesmíme přestat bojovat a musíme si začít znovu věřit. Bohužel přišla nějaká krize, ze které se musíme dostat sami. Pro nás je v tuhle chvíli důležitý každý bod. Musíme dřít, chodit do všeho po hlavě, nevynechat jediný souboj a více zakončovat. Chybí nám ošklivé góly, které často rozhodují utkání. O tom to teď pro nás je.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více