Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
12. září 2022

ŽÁKOVSKÝ SOUHRN: První víkend s plným počtem bodů

První slávistické kategorie mají v nové sezoně za sebou úvodní duely. Kromě sedmáků se do hry dostaly všechny žákovské týmy a v následujícím článku se dozvíte, jak se všem dařilo. V pravidelných souhrnech na vás na našem webu budou čekat všechny podstatné informace z žákovských soutěží, konkrétně od osmáků po páťáky. O zápasech deváťáků budeme podobně jako o juniorech nebo dorostencích informovat v samostatných článcích.

8. třída

Slavia – Rakovník 16:0

  • Střelci: P. Malacha 3x, Slížek 2x,
    Rosenbaumová 2x, Švec, Novák, Filip,
    Marek, Dvorský, Bobek, Mach, Mikš,
    Benýšek.

Prvním soupeřem osmáků byl Rakovník, který ale v Edenu od začátku utkání neměl příliš šancí uspět. Přestože slávistům chvilku trvalo, než se poprvé střelecky prosadili, nakonec z toho byla jasná výhra a potvrzení role favorita.

Sezonu gólově otevřel kapitán Slížek, na kterého ještě v první části navázali tři jeho spoluhráči. Sám Slížek se trefil v utkání ještě jednou a výraznou měrou svými nahrávkami přispěl i k hattricku Pavla Malachy. S celkovými šesti kanadskými body byl nejproduktivnějším hráčem zápasu.

Velkým pozitivem vysokého vítězství je i větší množství střelců, na výhře 16:0 se totiž podílelo minimálně jednou brankou hned 11 různých hráčů a se startem sezony si tak výrazně zvedli sebevědomí. A to se bude hodit hned v dalším kole, kdy Pražané míří na plzeňský led.

6. třída

Slavia – Litoměřice 12:6

  • Střelci: Peterka 5x, Maňas 3x,
    Lukáč, Novák, Varhaník, Wolf.

Šesťáci nezačali úplně nejlépe, když se do vedení dostaly Litoměřice. Jejich radost ale neměla dlouhého trvání. Po pouhých jednatřiceti sekundách totiž srovnal Maňas a po pár minutách převrátil skóre na slávistickou stranu Peterka. Ten se trefil ve zbytku duelu ještě čtyřikrát a zaznamenal tak téměř polovinu gólů svého týmu v utkání.

Pražané na své půdě pomalu navyšovali svůj náskok, a když ve druhé třetině dvěma góly za pouhých osm sekund navýšili vedení na 7:1, zdálo se, že o vítězi je již rozhodnuto. Stadion se ale rozhodně nechtěl vzdát bez boje, čtyřmi brankami v řadě se ještě přihlásil o šanci na bodový úspěch.

Třetí část už ale zase patřila sešívaným mladíkům, kteří odrazili odpor soupeře a dalšími trefami si došli pro klidnou výhru. Kromě pětigólového střelce Peterky se ve skvělém světle představil i autor hattricku Maňas nebo Lukáč, který k jednomu přesnému zásahu přidal čtyři asistence.

5. třída

Slavia – Velké Popovice 32:2

  • Střelci: Fabinger 5x, Hartl 5x,
    Tejnora 4x, Habr 3x, Herich 3x, Doležal 2x,
    Kovalík 2x, Maurenc 2x, Vandík 2x, Hess,
    Kotman, Skořepa, Šturc.

Páťáci nastoupili do první soutěžního utkání proti Velkým Popovicím a prakticky od úvodních sekund bylo jasné, kdo se bude radovat z výhry. Ze hry totiž neuběhla ještě ani minuta a slávisté zásluhou Habra a Hesse vedli o dvě branky. Nakonec jich do první přestávky stihli Pražané přidat ještě deset a nechyběl ani čistý hattrick během pěti minut z hole Fabingera.

Na vývoji zápasy nic nezměnily ani zbývající dvě dvacetiminutovky. Drobnou výjimkou pro Popovice byla druhá část, ve které se dvakrát střelecky prosadily. Absolutně nic to ale nezměnilo ve velmi vysokém vítězství sešívaných mladíků.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více