Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
4. prosince 2022

Začíná druhá polovina soutěže, slávisté míří do Třebíče

Potřetí v sezoně se odehraje souboj dvou Slavií. Sešívaní tentokrát na zápas s Třebíčí vyrážejí na Vysočinu. S Horáckou Slavií mají vyrovnanou bilanci jedné výhry a jedné prohry, naposledy ji ale v Edenu vysoko porazili. Bude jejich třetí zápas vyrovnanější?

27. kolo Chance ligy: SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
4. místo (44 b.)
Tabulka
13. místo (27 b.)
67:60
Skóre
59:80
Martin Dočekal (10+13)
Lídr bodování
Tomáš Knotek (7+10)
Ladislav Bittner (13 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Knotek (7 gólů)
Antonín Bořuta (3+14)
Nejproduktivnější obránce
Karel Klikorka (2+11)
Pavel Jekel (92,73 %)
Jan Mičán (89,23 %)
Brankáři
Roman Málek (91,30 %)
Michal Pittr (81,63 %)
Prostějov – Třebíč 2:0
Poslední zápas
Jihlava – Slavia 5:2

Základní část letošního ročníku Chance ligy se přehoupla do své druhé poloviny. Slavia se aktuálně nenachází v dobré pozici a nutně potřebuje začít pravidelně bodovat. Další možnost uloupit cenné body dostanou sešívaní v pondělí večer, kdy zavítají na led Třebíče.

Proti svému pondělnímu soupeři nastoupili slávisté v polovině září hned v prvním ligovém kole. Z Třebíče si tehdy odvezli vysokou porážku 1:5. Koncem října se pak obě mužstva střetla podruhé. Tentokrát to ale byli sešívaní, kdo dokázal svého protivníka rozstřílet vysokým rozdílem, a to 6:1. Diváci tak i nyní mohou očekávat gólové utkání.

Ani jeden z týmů ale nedisponuje dobrou aktuální formou. Třebíč se sice nachází na čtvrté příčce Chance ligy, z posledních tří utkání však nevytěžila jediný bod, když postupně s celkovým skóre 3:8 nestačila na Vsetín, Litoměřice a Prostějov. Této sérii ale předcházelo období, kdy Třebíčští vyhráli šest utkání ze sedmi.

Slavia se letos trápí

Slavia se oproti tomu pohybuje na druhém konci ligové tabulky, když momentálně okupuje až předposlední příčku. Z posledních sedmi utkání pak dokázala vybojovat pouhé tři body za jednu porážku a jedno vítězství po nájezdech. Naposledy přitom nestačila na Jihlavu.

„Máme slušné pasáže, hrajeme dobrou systémovou hru, ale pak během zápasu přijde nějaká individuální chyba a zkušená družstva ji potrestají, a my zápasy těsně ztrácíme,“ popisoval příčiny porážek po zápase s Jihlavou trenér Daniel Tvrzník.

Dlouhodobým problémem sešívaných jsou i častá vyloučení a z toho pramenící inkasované branky v početní nevýhodě. V každém z posledních tří zápasů dostali slávisté vždy dva góly v oslabení. Jedním z klíčů k úspěchu Slavie tak bude i zlepšení disciplíny.

Podaří se sešívaným vyvarovat oslabení a individuálních chyb a připíší si důležité tři body? Utkání proti Třebíči startuje v 17:30. Sledovat jej můžete na Hokejka TV nebo na webu www.onlajny.com.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více