Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. prosince 2022

Zahrát si za áčko je neuvěřitelný pocit, popisuje Tomáš Labuzík

Do zápasu s Litoměřicemi naskočil poprvé mezi slávistickými dospělými čerstvě dvacetiletý Tomáš Labuzík. Vysoký útočník, který v současné sezóně hrál za druholigové Letňany, při svém debutu skóroval. „Karel Klikorka výborně zblokoval střelu, našel mě v úniku a já už si pak jenom takzvaně slízl smetánku, když jsem jel sám na bránu,“ přiblížil svou gólovou situaci.

Tomáši, proti Litoměřicím sis zahrál poprvé ve slávistickém A-týmu. Jaké to pro tebe bylo?
Byl to určitě super pocit. Když na Slavii hraju odmala, tak nastoupit za áčko je takové zadostiučinění. A ještě navíc doma v Edenu. Je to úžasné!

Jak ses cítil, když jsi dorazil právě do Edenu, ale nezamířil jsi do juniorské kabiny, nýbrž do seniorské?
S dospělými jsem chodil i v přípravě, takže kabinu už jsem znal, jenže pak mě trenéři poslali do Letňan. Myslím si, že v určitém smyslu mi to každopádně i pomohlo. A teď je to neskutečný pocit, přijít a jít na zápas před slávistické fanoušky.

Co konkrétně můžeš ty jako hráč týmu nabídnout?
Bavil jsem se s trenéry, kteří říkali, že se ode mě očekává hlavně hra dozadu, hodně bránění, blokování střel, a když mi to tam někdy navíc i spadne, tak to bude jenom bonus a já za to budu moc rád.

Byl jsi před zápasem nebo ještě během něj nervózní?
Musím říct, že první dvě střídání trošku jo, ale pak už to ze mě opadlo a bylo to dobré.

Jaká byla tvá první reakce, když ses dozvěděl, že proti Litoměřicím nastoupíš?
Super, byl jsem nadšený! Čekal jsem, kolik dostanu prostoru, a musím trenérům poděkovat, protože jsem ho dostal opravdu hodně. Jsem za to moc rád. Doufám, že jsem klukům pomohl. Je to důležitá výhra a ve středu musíme pokračovat.

„Opravdu to vůbec nedokážu popsat, je to nepopsatelný pocit.“
Tomáš Labuzík o své premiéře ve slávistickém A-týmu

A co na to říkali tví bývalí spoluhráči z juniorky?
Všichni měli samozřejmě radost. Se spoustou kluků, se kterými jsme vyrůstali právě tady na Slavii, jsme nastoupili pospolu, což je pro nás skvělé. Opravdu to vůbec nedokážu popsat, je to nepopsatelný pocit.

Tvůj bratr hraje za dorost. Probírali jste spolu tvůj start za áčko?
Ještě jsme na to úplně neměli čas, jelikož se to seběhlo docela rychle, ale doufám, že si ze mě vezme trochu příklad a třeba se tu spolu jednou potkáme.

Obvykle nastupuješ za Letňany, které hrají nižší soutěž. Měnil jsi nějak svou přípravu?
Přípravu jsem asi nijak neměnil, do každého zápasu se snažím jít na sto procent a odvést co nejlepší práci na ledě, aby se to potom odrazilo v týmovém výsledku. Chystal jsem se pořád stejně.

K šanci ses dostal už v první třetině, kdy jsi ale trefil nakonec tyčku. Co k brance chybělo?
Je to pravda, Lukáš Strnad mě tam krásně našel a já se snažil vystřelit nahoru, jenže mi to trošku sjelo. Na to se ale nemůžu vymlouvat. Nicméně naštěstí ve druhé třetině už to tam padlo, tak jsem moc rád.

Byl to od nás zodpovědný výkon, hodnotí Labuzík

Jak říkáš, ve druhé třetině už to tam padlo. Jak ta situace vypadala z tvého pohledu?
Při oslabení nás tam Litoměřičtí trochu zavřeli, naštěstí Karel Klikorka pak výborně zblokoval střelu, našel mě v úniku a já už si pak jenom takzvaně slízl smetánku, když jsem jel sám na bránu.

Věděl jsi už předem, jak zakončíš?
Už jsem chtěl vystřelit, podíval jsem se na gólmana a viděl jsem, že stojí trochu nakřivo, tak jsem mu ji tam poslal vedle nohy, kde měl místo a naštěstí to tam skutečně padlo.

Vzpomeneš si, kdy naposledy ses trefil v oslabení?
To si nepamatuju. (smích)

Koukala jsem, že sis pak puk schoval. A co pokladník, stihl se ti už ozvat?
Bohužel už ano. (smích) Navíc jsem měl v neděli narozeniny, k tomu první start, ještě gól… nebude to levné, ale s tím musím asi počítat.

Kromě tebe tentokrát nastoupili ještě další mladí hráči Dominik Sklenář s Adamem Brízgalou a hned přišla vysoká výhra. Myslíš, že mladá krev tým nakopla?
Úplně bych nechtěl říkat, že za zlepšením formy stojíme my. Je možné, že jsme dali jako mladší kluci nějaký impuls, ale myslím si, že celý tým odvedl skvělou práci. Hráli jsme dobře dozadu, napadalo nám to tam, takže důležité tři body.

A co říkáš na výkon brankáře Brízgaly?
Gólman nás podržel, měl tam super zákroky. Dostal sice dva góly, ale to jsme mu zrovna mohli asi trošku víc pomoct nějakým blokováním střel. Myslím, že to zvládl skvěle, a musím říct, že je to skvělý gólman.

Rozhodla podle tebe zápas už první třetina, kdy jste nastříleli čtyři góly?
Je to znát, když nám tam spadnou hned čtyři góly hned v první třetině. Je důležité, že jsme potom nepovolili, pořád jsme pokračovali. Myslím, že jsme Litoměřice skoro k ničemu nepustili. Je to pak znát, soupeři se těžko dotahuje 4:1 z první třetiny.

Přišel okamžik, kdy jste si řekli, že už můžete zápas v klidu dohrát a byli jste si jistí výhrou?
Tak určitě to v těch hlavách trošku je, ale důležité je, abychom to pak nepodcenili, přistupovali k tomu pořád jako v té první třetině, což se nám povedlo. Byl to od nás zodpovědný výkon, takže jsem spokojený.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více