Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
11. dubna 2022

Žákovská dominance! Deváťáci, osmáci i sedmáci ovládli své soutěže

Po dvou nedokončených sezonách kvůli covidu se letošní ročník mládežnických soutěží blíží ke zdárnému konci. A pro slávistické žákovské kategorie to byl nadmíru povedený rok. Potvrzují to hned tři první místa a jedna bronzová příčka, kterou obsadili šesťáci. Pro deváťáky to ovšem výhrou ve své skupině nekončí, jelikož během Velikonoc budou bojovat o republikový titul.

9. třída

Deváťáci za sebou mají skvělou základní část i nadstavbu, díky které budou mít možnost bojovat v Porubě o celkové republikové prvenství. Soupeři slávistických mladíků budou Liberec, Kometa, Třinec, Mladá Boleslav a Plzeň. Se Západočechy se Pražané potkávali po celou sezonu v základní skupině i v nadstavbě, s ostatními celky se setkají v soutěžním zápase letos poprvé.

V základní skupině si slávisté vedli velmi dobře, a přestože se nakonec jeden duel s poslední Třemošnou vůbec neodehrál (už by stejně nic neřešil), na prvním místě měli náskok čtyř bodů na Spartu.

Díky tomu si s přehledem zajistili místenku v nadstavbě, ve které došlo na sloučení čtyř nejlepších celků dvou skupin. Slávisté tak vedle Plzně, Sparty a Pilsen Wolves dostali jako soupeře ještě Karlovy Vary, Litvínov, Chomutov a Ústí nad Labem.

Hned v prvním duelu v Ústí zachraňovali svěřenci trenérů Kucharčíka a Chludila výhru až v poslední minutě, následně ale přišly jasné výhry. Za zmínku stojí zejména vysoká vítězství 7:2 nad Plzní a dokonce 9:2 nad městským rivalem z Holešovic.

Slávisté nakonec v nadstavbě prohráli jen jednou po šedesáti minutách a jednou v prodloužení, čímž si zajistili postup na závěrečný turnaj z první příčky. Druhá Plzeň ztratila na čelo tři body.

8. třída

Osmáci měli svoji ligu složenou výhradně z týmů z Prahy a Středočeského kraje. Na začátku byly týmy rozdělené do skupin, ze kterých se pak ve druhé fázi ti úspěšnější spojili do jedné.

Slávisté základní skupinou prolétli bez zaváhání, když si poradili s Kobrou, PZ Kladnem, Velkými Popovicemi, Černošicemi a Sedlčany. Za deset duelů nasázeli Pražané 121 branek a jen 16 jich inkasovali.

V nadstavbě se tak sešlo 12 nejlepších celků ze středních Čech, ze kterých nakonec vyšli nejlépe slávisté. Ti sice už nebyli tak dominantní jako na začátku sezony a připsali si i několik porážek, s 32 body se ovšem vyhoupli až na nejvyšší příčku.

Nakonec na čele rozhodovaly vzájemné zápasy, jelikož mladíci Mladé Boleslavi nasbírali stejný počet bodů jako slávisté. Ti ale v prvním utkání Mladou Boleslav porazili jasně 7:1, díky čemuž se dostali před svého soupeře.

7. třída

Sedmáci měli v základní části i v nadstavbě totožné soupeře jako deváťáci. Při rozdělování do nadstaveb se totiž týmy dělily podle výsledků starší kategorie.

V první fázi se nakonec slávisté dělili o první příčku s Pilsen Wolves, když shodně posbírali se Západočechy 31 bodů a prohráli jen dvakrát.

Nadstavba se pak mladíkům z Edenu povedla ještě lépe. Za čtrnáct duelů ztratili jen jednou se Spartou, před kterou nakonec ale získali dvoubodový náskok. Stejně jako starší slávističtí spoluhráči se tak i sedmáci radují z prvenství.

6. třída

Přestože šesťáci nakonec na nejvyšší příčku nedosáhli, i třetí místo je velmi dobrý výsledek. Je totiž potřeba brát v úvahu, že šesťáci (stejně jako i osmáci) hrají dvouročníkové soutěže. To znamená, že vedle větších klubů, kteří mají ročníkové kategorie jsou ve stejné soutěži i menší kluby s dvouročníkovými týmy. Proti slávistickým šesťákům tak často za ostatní celky nastupují i sedmáci.

Každopádně základní část zvládli slávisté na jedničku a za dvanáct duelů neztratili ani bod. Navíc nastříleli neuvěřitelných 239 branek a třeba proti PZ Kladnu skórovali za jeden duel hned šestapadesátkrát.

V nadstavbě nakonec přišly i porážky a remízy, což tedy stačilo na třetí místo. První skončil Benešov, druhé Říčany a se čtyřbodovou ztrátou hned za nimi slávisté. Všechny velké kluby jako třeba Spartu, Kladno nebo Mladou Boleslav tak sešívaní mladíci nechali za sebou a svoje kvality potvrdili i ve vzájemných zápasech, jelikož ani jednou s těmito celky neprohráli.

V mládeži tak má Slavia skvělou budoucnost, se kterou je potřeba počítat. Na detailní shrnutí jednotlivých kategorií v samostatných článcích se můžete těšit už v nejbližších dnech.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více