Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. února 2020

Zápas jsme trestuhodně ztratili, lituje Vítězslav Bílek

V zápase s Chomutovem se Vítězslav Bílek blýskl dvěma asistencemi, kterými pomohl k trefám Ryzáka a Doležala. Z vítězství se však radovat nemohl. Slavii proklouzl triumf mezi prsty v samotném závěru a Piráti si odvezli všechny body.

Slavia inkasovala první branku už po 18 vteřinách hry. Dá se říct, že jste úvod zaspali, nebo byl gól spíš smolný?
Smolný okamžik. Řekli jsme si, že musíme začít aktivně. Ale byl tam nahozený puk, jejich gólman to odehrál přes plexi. My jsme to blbě tečovali a jak byl náš útok vepředu, oni si to potečovali, byli v jízdě do našeho obranného pásma a povedlo se jim to zakončit.

Jak moc ovlivnila brzká trefa zbytek třetiny? Přece jen jste brzy prohrávali už 0:2.
Na psychice to samozřejmě nepřidá, ale to neznamená, že jsme hned hodili flintu do žita. Byl teprve začátek zápasu, takže jsme se snažili hrát pořád dál. Semkli jsme se, a dokonce se dostali do vedení. Potom jsme byli v laufu a konec jsme si měli pohlídat, ten zápas jsme trestuhodně ztratili. Děláme pořád stejné chyby, nechali jsme se zbytečně vyloučit na pět minut, tým to stálo síly a takhle to dopadlo.

V závěru prvního dějství jste sice vyrovnali, herně se ale tato část hry moc nepovedla. Skoro jste se nedostávali ani ke střelbě.
Máme vždycky nějaký systém, nějaké založení. Ale začíná to už tím, že když si nedáme přesný puk, tak nemůže nic vyjít. Jen honíme puk a jsme bez šancí. Hrozně se nadřeme, musíme to zjednodušit už zezadu, abychom se dostali do laufu a do play-off.

Jak moc vás vyrovnávací trefa nakopla a co jste si řekli v kabině?
Určitě nás to nakoplo hodně. Je to pak vidět na každém hráči, že si začne věřit a celý tým dostane nový elán. A tohle právě tým potřebuje využít, když už se dostane z takovéhle žumpy z 0:2 a 3:2. Pro nás to musí být impuls, musíme si toho vážit a nechat tam všechno. Bohužel jsme dostali těch pět minut, sice to určitě nebylo úmyslné, ale stálo nás to výsledek.

Bylo podle tebe tedy vyloučení Robina Všetečky na pět minut plus do konce rozhodujícím momentem duelu?
Myslím, že ano. Protože soupeř neměl žádné šance a tohle ho dostalo zpátky do hry. Navíc v té přesilovce dal gól. Díky tomu oslabení dostali hosté nový vítr do plachet a nakonec vyhráli.

Jak vypadal faul z tvého pohledu?
Viděl jsem to jen letmo, takže to nechci nijak soudit. Ale podle mě to bylo zbytečně dohrané. Ten hráč už de facto nebyl v držení puku. Myslím, že to bylo opravdu zbytečné.

Nemohl hrát v zápase velkou roli i fakt, že byl přímou bitvou o čtvrtou příčku?
Víme, o co hrajeme. Je to o umístění v tabulce a měli bychom si toho vážit. Co nejlepší pozice, kterou si vybudujeme pro play-off, je pro nás strašná výhoda. Je ještě dost zápasů na to, abychom si polepšili, protože ty bodové rozdíly nejsou tak veliké. Musíme teď jít zápas od zápasu, abychom byli nachystaní.

Některé pasáže hry vypadaly velmi dobře. Co si z nich vzít do dalších utkání?
Je to pro nás poučení, že se nesmíme nechávat takhle zbytečně vylučovat. Obzvlášť v takovém průběhu zápasu, kdy vedeme a necháme se vyloučit. Musíme mít disciplínu. Nejsme tým, který by nastřílel osm gólů každému soupeři. Musíme si vážit každého výsledku a jít do všeho na sto procent, protože v play-off už nejde uhnout a můžeme tam jen překvapit.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video