Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.3.2003

Dorostenci vybojovali bronzové medaile!!

3/4, pondělí 24.3.2003, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
0:4
0:1, 0:3, 0:0
Slavia

Branky: 3.Klimeš (Růžička), 38.Birner (Havlín), 39.Endál (Lichtenberk), 40.Havlín (Birner). Rozhodčí: Vampola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 6:7. Bez využití. Diváci: 228. Nejlepší hráči: Bezunk, Havlín, Klimeš.

Sestavy

Č. Budějovice

Salák - Klíma, Mrázek, Baran, Holub, Gula jun., Vondráček - Mertl, Hanzal, J.Černý - Kudláček, Marek, Ježek - Matušík, K.Černý, Slavík.

Slavia

Bezunk - Drbohlav, Icík, Březina, Samec, Prostředník, Linhart, Lichtenberk, Stütz - Birner, Havlín, Pavel - Svoboda, Sobotka, Ondráček - Růžička, Klimeš, Stromko - Endál, Jonáš, Polakovič.

K odvetě do Budějovic jeli dorostenci Slavie s výhodou jednogólového vítězství z Edenu. Slávisté šli do vedení už ve 3. minutě díky Klimešovi, pak se dlouho hrál vyrovnaný hokej. Drtivý úder přišel v závěru druhé třetiny, kdy Birner, Endál a Havlín třemi brankami během dvou minut rozhodli o tom, že Slavia v sezóně 2002/03 obsadí třetí místo. Z nuly se navíc v posledním zápase radoval famózně chytající Petr Bezunk.

Jihočeši se do Slavie zakousli a hned v úvodní minutě si vytvořili tlak v útočné třetině. Ve třetí minutě vypálil na branku tvrdě Gula, ale následkem toho jeli dva slávisté na jediného obránce. Kapitán Slavie Klimeš si vyměnil puk s Růžičkou a přesně zamířil mezi betony Saláka - 0:1. S českobudějovickými rychlý gól otřásl a ti zcela vypadli ze hry. V 7.minutě mohl náskok Slavie pojistit Lichtenberk, jeho dělovka však o centimetry minula branku. Příjemným zpestřením pro zaskočené diváky v Budvar aréně byla až bitka dvojice Mrázek - Endál, kteří se do sebe pustili za brankou Saláka. Hokej s minimem šancí pokračoval i nadále a další vážnější šance přišla až ve 14.minutě, kdy nájezd 2 na 1 zbrkle vyřešil Sobotka střelou do připravené českobudějovické jedničky. Více příležitostí úvodní dvacetiminutovka nenabídla a tak za zmínku stojí snad jen 14 trestných minut, jež udělil rozhodčí Vampola...

Byla-li prvá část více než nezáživná, v úvodu prostřední třetiny hráči vše divákům vynahradili. Už po 21 vteřinách musel hbitě mršit lapačkou Bezunk po ráně Mertla, aby o 12 vteřin později předvedl stejný kousek na druhé straně chytající Salák. Jeho rukavice zasáhla přesně proti střele Birnera. Slávisté už zvedali ruce v čase 21:25, kdy gólmana domácích překonal Endál, ale v době největší nouze pomohla Salákovi tyčka. Tlak Jihočechů přišel mezi 26. a 28.minutou, ale slávisté odolali. Co nezastavila téměř neprostupná obrana, pochytal famózní Bezunk. Podpořeni jeho skvělým výkonem, odhodlali se Pražané k drtivému tlaku, který nejprve nepřetavil v gól nadvakrát střílející Svoboda, ani ve 36.minutě celý třetí útok Slavie, jež si udělal v obraně Českých Budějovic den otevřených dveří. Gól přišel až v čase 37:51. Z obranné třetiny posunul Havlín puk na rozjetého Birnera a ten ze si tváří v tvář vychutnal Saláka - 0:2. Domácí se ještě neprobrali ze šoku a po fatální chybě obrany střílel Endál pod vyrážečku domácího brankáře - 0:3. A aby toho nebylo málo, další nedůslednost zadních řad potrestal v čase 39:55 Havlín - 0:4 a přinutil tak Saláka, aby důrazně vyčinil obráncům Jihočechů. Plodná tříminutovka prakticky zajistila Slavii zisk bronzových medailí.

Poslední třetina se dohrávala už víceméně z povinnosti. Frustrovaní domácí se nemohli prosadit a promrhali dokonce 100 sekund dlohou přesilovku 5 na 3. Slavia se spokojila s bráněním vysokého náskoku a když v 55.minutě trefil útočník Marek povedenou střelou jen tyč, bylo jasné, že osobní ocenění si odveze i brankář hostů Bezunk v podobě vychytané nuly. Slavia se mohla radovat ze zisku bronzových medailí, zatímco domácí se museli spokojit s nepopulárním "bramborovým" oceněním.

Autor Antonín Vansa
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více