Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.10.2004

Stielerův hattrick odsoudil juniory k další porážce

11. kolo, sobota 2.10.2004, Slavia - Kladno
Slavia
3:6
2:2, 0:3, 1:1
Kladno

Branky a nahrávky: 2. Červenka, 6. Stromko (Havlín), 48. Ondráček (Svoboda, Borůvka) - 11. Stieler (Fiala), 20. Kos (Cafourek), 25. Látal(Tlustý), 30. Diviš (Klaus), 60. Stieler (Diviš, Klaus)
Vyloučení: 8:5, Využití: 0:1, V oslabení: 1:1

Sestavy

Slavia

Kamiš - Beránek, Borůvka, Šulc(C), Prostředník, Březina, Samec, Stütz - Havlín, Pavel, Polakovič, Stromko, Bartoš, Macháček, Jonáš, Červenka, Svoboda, Endál, Doležal, Ondráček, Klimeš

Kladno

Pavelec - Fiala, Rejč, Hořava, Babický, Kříž, Vedral, Cafourek, Stieler, Evan - Kos, Diviš, Kazatel, Tlustý, Krtička, Čurilla, Látal, Klaus(C), Hudíček, Ibl

Do Edenu přijeli junioři Kladna a postarali se společně s domácími hráči o pěknou podívanou a hodně branek. Kladno vyhrálo i letošní první měření sil. Na Kladně zářil v dresu Slavie především Vladimír Sobotka, který tentokráte nehrál. Po vyrovnané první třetině, skončila ta druhá pro domácí v poměru 0:3. Slávisté prohráli už třetí zápas v řadě. O reparát se budou snažit ve čtvrtek v Mladé Boleslavi.

Slavia nastoupila od začátku jen se třemi útoky a podařilo se jí brzy vstřelit gól. Při vlastním oslabení se utrhl Červenka, ujel sám na Pavelce, ten jeho střelu vyrazil, ale slávistický forvard objel s pukem bránu a uklidil ho do odkryté klece. Další úspěch zaznamenal Stromko. Havlín dobře vybruslil zpoza brány, vystřelil na Pavelce, ten však jeho střelu vyrazil, ale Stromko se z dorážky nemýlil. V 11. minutě přišlo snížení. Kamiš střelu Fialy jen vyrazil a Stieler poslal puk do odkryté brány. Na ledě byl k vidění pohledný a tvrdý hokej ve vysokém tempu. Nechyběli ani výrazné gólové šance. Slavia inkasovala gól do šatny. V poslední minutě se hosté rychlím útokem dostali do třetiny Slavie a na Kamiše vypálil Cafourek. Slávistický gólman však puk neudržel a dorážející Kos se radoval z branky.

Ve stejně rychlém tempu nastoupili oba týmy do druhé části. Tomáš Svoboda připravil dobrou šanci pro Pavla, ten však na Pavelce nevyzrál. Dnes dobře hrající Havlín prohrál buly v obraném pásmu, Tlustý posunul na Látala a ten trefil puk přesně pod břevno. Na druhé straně ujížděl na Pavelce sám Červenka, ale přestřelil. Parádní semafor předvedl kladenský gólman po střele Šulce od modré v přesilové hře. Beránek chyboval na modré, Látal ujel podél mantinelu, poslal do samostatného nájezdu Kosa a ten Kamiše překonal po čtvrté. Domácí dostali k dispozici čtyřminutovou přesilovku, jelikož se po vysoké holi Hudíčka objevila v Bartošově obličeji krev. Tržné zranění si vyžádalo dva stehy. Z delší početní výhody se domácí neradovali dlouho. Ani ne 15 vteřin na to se nechal vyloučit Šulc a při hře 4 na 4 mohli slavit gól opět hosté. Stieler obešel Stütze a překonal Kamiše. V polovině 2. třetiny se s početními výhodami doslova roztrhl pytel. Vyloučení střídalo vyloučení a to hlavně na straně Slavie. Poslední minutu třetiny dokonce Slavia trávila ve třech. Kladno při této přesilovce dobře kombinovalo, ke střele se ale dostali jen jednou a obětavě do ní padl Jakub Havlín.

Stále ještě v neúplném počtu hráčů na ledě začala závěrečná část. Hosté byli dopředu aktivnější. Do hry se začali dostávat i slávisti, kteří předtím nehráli. Přesilovou hru se domácím nepodařilo využít, ale po jejím skončení se už radovat mohli. Svoboda přihrál od zadního mantinelu na Ondráčka, který první dvě třetiny nehrál, a ten s přehledem poslal z blízkosti puk k levé tyči. Na Kamiše ujížděl Václav Havel, ale mladší z brankářské dvojice Slavie dobře zakročil. Doležal po Polakovičově přihrávce zpoza brány, jen těsně minul bránu z bezprostřední blízkosti. S blížícím se koncem zápasu očekávaný nápor Slavie nepřicházel. Trenéři Slížek s Doležalem se pokusili o hru bez brankáře. Ale to se nevyplatilo. Poprvé ještě prázdnou bránu David Stiler minul, ale na podruhé už uspěl. Za Kamiše suplujícího Šulce prostřelil a završil tak hattrick.

Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více