Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.10.2004

Junioři Slavie si poradili s houževnatým Litvínovem

14. kolo, čtvrtek 14.10.2004, Slavia - Litvínov
Slavia
4:2
0:0, 4:0, 0:2
Litvínov

Branky a nahrávky: 21. Svoboda (Endál, Charousek), 22. Klimeš (Šulc), 23. Stromko (Jonáš), 33. Pavel (Svoboda, Havlín) - 50. Rindoš (Boháček, O. Poživil), 55. Kašťák (M. Heinisch). Rozhodčí: Nečas - Bejček, Kratochvíl. Vyloučení: 8:7 plus Doležal (SLA) na 10 min. za vražení na hrazení a Heinisch (LIT) na 10 min. za nesportovní chování. Využití: 1:1.

Sestavy

Slavia

Litvínov

P r a h a – Do Edenu přijeli vyzvat Slavii junioři Litvínova a postarali se o pohledný hokej.Rozhodujícím momentem utkání byl start do druhé třetiny, kdy Slavia nejprve využila přesilovku a do devadesáti vteřin vtěsnala další dvě branky. Pak se začal vzpamatovávat i Litvínov, ale v 33. minutě dal Michal Pavel další gól a domácí vedli už 4:0. Litvínov ukázal bojovné srdce a i nadále se hnal do útoku. Ve druhé třetině sice svůj tlak ještě nevyužil, ale ve třetí ano, když dvěma góly snížil až na 4:2 a zbývalo ještě pět minut do konce. I když Slavia byla stále ve čtyřech, hostům se nepovedlo dále korigovat, a tak Slavia vyhrála 4:2.

První třetina zápasu skončila bez branek a zaujala spíše jen velkým množstvím trestů. Vyloučeno bylo celkem sedm hráčů, dva si připsali desetiminutové tresty, slávistický útočník Jiří Doležal za nebezpečné vražení soupeře na hrazení a litvínovský forvard MArtin Heinisch za nesportovní chování.

Prostřední část začala slávistickým tajfunem. Hned ve 12. vteřině byl vyloučen litvínovský Lašek za nedovolené bránění a pak začaly padat góly. Během minuty a půl se prosadili po přesilovkové kombinaci Tomáš Svoboda a po něm ještě Ondřej Klimeš s Jakubem Stromkem. Pak se začal hrát úporný hokej plný osobních soubojů v rozích. Hosté se několikrát málem dostali do hry, ale vždy buď nedokázali zvednout puk nad betony domácího brankáře nebo si v rozhodující chvíli špatně přihráli v útočném pásmu a přicházely rychlé brejky Slavie. Největší šanci z těchto brejků měl Lukáš Endál, když jel sám na golmana hostů. Avšak neměl dostatečnou rychlost, obránce ho dojel a Endál nedokázal vystřelit. Co se nepovedlo ze samostatného útoku, to se Slavii povedlo z kombinační hry. Obvyklá akce zpoza brány slavila zase úspěch. Dnes byl zakončujícím šťastlivcem Michal Pavel.
Po čtvrtém gólu Slavisté přestali hrát naplno a soupeř toho využil. Hned po gólu se pustil Litvínov do drtivého útoku a domácí nepouštěl z pásma. Obrovské šance na snížení promarnili jak Švejda, tak Rindoš, a tak se do kabin odcházelo za stavu. 4:0

Třetí třetina začala vlažně. Hráči ani jednoho týmu se netlačili dopředu a spíše vyčkávali na chybu soupeře. Ta přišla ovšem až nečekaně brzy. Beránek po 49 vteřinách třetí třetiny nestačil ujíždějícímu útočníkovi a zahákoval ho. Hostům se otevřela možnost ke snížení, ale přesilovku zahráli bídně a Beránek si mohl oddychnout. Litvínov však i přes nepovedenou přesilovku zůstával v pásmu soupeře a dovolil domácím maximálně vyhazovat. Bylo jasné, že jejich tlak musí jednou vyústit až v gól a stalo se. V 50. minutě dostal Rindoš ideální přihrávku ke kruhům, kde byl osamocen a v klidu vypálil svůj projektil, který skončil až za zády domácího brankáře. 4:1. Litvínov stále nepolevoval v útoku a chtěl zápas ještě zdramatizovat. Povedlo se. V 55. minutě se dokázal prosadit Kašťák, když překonal do té doby spolehlivého slavistického brankáře lacinou střelou od modré. Litvínov vycítil naději a hnal se do předu. Narážel však na kompaktní slávistickou obranu, a tak se nedostal ani k závěrečnému tlaku. Slavia si v klidu pohlídala konec zápasu a může se zaslouženě radovat z vítězství.

Autor Petr Brabec, Pavel Třesohlavý
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více