Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.11.2007

Smrtící přesilovky juniorům vynesly tři body

24. kolo, sobota 24.11.2007, Slavia - Jihlava
Slavia
5:3
1:0, 1:2, 3:1
Jihlava

Branky a nahrávky: 19. Kachlík (Česnek), 36. Drbohlav (Hafenrichter, Nestrašil), 45. Nestrašil, 58. T.Doležal (M.Mazanec), 60. Česnek (Drbohlav) - 27. Kotlík (Zelený), 33. Vacek (Komůrka), 56. Posmyk (Kašpar, Vacek). Rozhodčí: Bolina - Podracký, Řešátko. Vyloučení: 6:8. Využití: 4:1. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Sestavy

Slavia

Linhart (Furch) - Beránek, Gaisler, Mazanec, Veselý, Horváth, Drbohlav, Soldán, Moščic - Křištan, Nestrašil, Doležal, Malárik, Krejčí, Freisler, Fára, Hafenrichter, Kachlík, Vokál, Česnek.

Jihlava

Navrátil (Tábor) - Kašpar, Malina, Posmyk, Zelený, Rosendorf, Pekárek, Hájek, Chaloupka - Pánek, Kuřítko, Novák, Pometlo, Komůrka, Láznička, Dvořák, Vacek, Kotlík, Dzurik, Šaršok.

P r a h a - Juniorka Slavie má za sebou vskutku povedený víkend. V pátek na nájezdy přetlačila Třebíč a v sobotu si poradila i s dalším celkem z Vysočiny, tentokrát s Jihlavou. Vítězství nad slavným hokejovým městem se nerodilo lehce, ještě tři minuty před koncem byl stav nerozhodný 3:3. Nakonec ale červenobílí mladící soupeře hlavně v přesilovkách udolali a připsali si cenné tři body.

Kdo si našel v sobotním podvečeru cestu do Edenu, ten určitě neodcházel zklamaný. Utkání mezi juniory Slavie a Jihlavy mělo svižné tempo i rytmus, který by mohli závidět i na leckterém extraligovém stadioně.

Samotné utkání začal lépe domácí tým. Do celku z Vysočiny se zakousl a vytvářel si místy až drtivý tlak. Už po dvou minutách se ve vyložené šanci ocitl Česnek, jehož ránu z mezikruží však zpacifikoval gólman Navrátil.
Ten byl hlavní hvězdou první třetiny, když postupně zlikvidoval tutovky Mazance či opět Česneka, kterého výborné zákroky muže v masce musely dohánět k šílenství.

S přibývajícími minutami se do utkání více začali dostávat i hráči Jihlavy. První větší možnost na vstřelení branky si vypracovali paradoxně až v oslabení, kdy se na výlet ke gólmanu Linhartovi vydal bek Komůrka, bezbrankový stav ale platil i nadále.
Ne tak v čase 18:54, kdy napříč celým hřištěm projel Česnek, jehož sólo zakončil doklepnutím Jakub Kachlík - 1:0.

Červenobílí se tak zaslouženě dostali do vedení, ovšem dlouho si ho užívat nemohli. Ve 27. minutě se při hře čtyři na čtyři přesně trefil Dan Kotlík a začínalo se zase od začátku – 1:1. Slávisté mohli bleskově odpovědět, avšak pohlednou kombinaci Hafenrichtera s Kachlíkem opět zastavil beton výtečného Navrátila.

Jihlavští sice nebyli tak aktivní jako domácí tým a většinu času spíše bránili, ve 33. minutě se však sami ujali vedení. Skvělou práci v útočném pásmu předvedl Jakub Komůrka, jenž potáhl kotouč před domácí bránu, kde dílo dokončil Lukáš Vacek - 1:2.
Ale ani toto vedení dlouho nevydrželo. O tři minuty později srovnával v přesilovce Antonín Drbohlav - 2:2
Těsně před odchodem do šaten pak mohli strhnout vedení na svou stranu opět hosté, nicméně Pánkova střela bekhendem v síti neskončila.

O zápasu tak rozhodla až třetí třetina, do které vstoupili lépe domácí. A opět za to mohla povedená přesilovka, pro Slavii už druhá využitá v utkání. Ve 45. minutě se z chumlu hráčů před brankou trefil Andrej Nestrašil a domácí byli zase o gól blíže třem bodům - 3:2. Zkušenou hrou pak zápas kontrolovali, jenže hosté zbraně nesložili a pět minut před koncem vyrovnali. Na trestné lavici seděl prozměnu Vokál za držení, když Vacek nabil na modrou Ondřeji Posmykovi, jehož rána vymetla pavučinky – 3:3.

Ovšem hned po buly mohlo být všechno zase jinak. Do obrovské šance se řítil Nestrašil, na poslední chvíli ho ale zahákoval Komůrka a byl vyloučen. Slávisté v početní výhodě zamkli hráče Jihlavy v jejich třetině a vstřelili rozhodující gól utkání. Postaral se o to Tomáš Doležal, jenž do branky dopravil Mazancovo nahození od modré – 3:2.

Možný tlak hostů pak utnul dalším vyloučením Posmyk a i tuto nedisciplinovanost dokázali domácí využít, když se sekundu před koncem prosadil ještě Jan Česnek a stanovil tak konečné skóre zápasu na 5:3 pro domácí.

Ohlasy trenérů
Martin Pešout (trenér Slavie): Co se týče naší produktivity, nemůžeme být se zápasem spokojení. Hosté měli tak pět, šest dobrých šancí. Nevím, kolik jsme my měli střel podle zápisu, ale jestli jsmě měli patnáct, dvacet šancí a hrajeme pět minut před koncem 3:3, o něčem to svědčí. Musíme na tom ještě zapracovat.

Karel Dvořák (trenér Jihlavy): Včera jsme měli takto rozehraný zápas na Spartě, dneska to bylo zase stejné. Vyrovnáme na 3:3 a místo toho, abychom si to pohlídali, uděláme hrubou chybu a faul. Oslabení se nám vůbec nedaří, včera jsme v něm dostali tři góly, dneska dokonce čtyři. Při hře pět na pět nehrajeme špatně, ale tahle činnost nám nejde a jsme za to hrubě trestáni.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
A-TÝM 6.5.2024

Ve Slavii už krátce hostoval, teď je novou posilou. Z Hradce přichází Michael Gaspar

Čtyřiadvacetiletý obránce Michael Gaspar se po deseti letech v Hradci Králové vrací do Prahy. Letňanský odchovanec přichází do místa, kde odehrál povedenou polovinu "covidové" sezony 2020/21 a ke ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více