14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.2.2008

Dorost Slavie vyraboval Liberec

43. kolo, pátek 15.2.2008, Liberec - Slavia
Liberec
4:5sn
3:2, 1:1, 0:1 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 2. Filippi (Vlach, F. Jánošík), 3. Skalický (Chlouba, Příkazský), 19. Vlach (F. Jánošík), 36. Mulač (Chlouba, Skalický) - 15. Poletín (Barák, Žejdl), 19. Mavrojanidis (Hertl), 35. Poletín (Kadlec), 54. Palaščák (Hertl, Humpolíček), rozhodující nájezd Poletín. Rozhodčí: Soldán - Svoboda, Goder. Vyloučení: 9:8, navíc Šíma a Barák (oba SLA) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 138. Střely na branku: 22:42. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:5.

Sestavy

Liberec

Pyrochta - Jurčák, Příkazský, Lacek, Vašek, Jánošík F., Bulíř, Bulva, Filippi, Bittner, Skalický, Chlouba, Šetka, Maďar, Rohal, Mulač, Dám, Miškovský, Vlach.

Slavia

Meravý - Doležal, Barák, Humpolíček, Hruška, Šíma, Novák, Krejčík, Poletín, Koubek, Hertl, Kadlec, Hellar, Cikánek, Žejdl, Mavrojanidis, Palaščák.

L i b e r e c - Fantastický obrat špatně rozjetého zápasu za sebou mají naši dorostenci. V utkání v Liberci prakticky celý zápas prohrávali, nakonec si ale ze severu Čech vezou dva body. Vyznamenal se především Michal Poletín, jenž dvakrát skóroval a proměnil i rozhodující nájezd.

Tygři začali stejně jako minulý zápas v Hradci skvěle a již po třech minutách ukazovala výsledková tabule stav 2:0. Nejdříve se v přečíslení dva na jednoho prosadil Tomáš Filippi, když zužitkoval krásnou Vlachovu přihrávku a hned za minutu uspěl se svou přízemní střelou Daniel Skalický. Hosté byli tímto nenadálým vývojem sice zaskočení, ale snažili se o vyrovnání. Sevřeli svého soupeře v jeho pásmu a Ondřej Šíma nastřelil dokonce tyč Pyrochotovi branky. Ovšem Liberec hrozil z rychlých brejků a jeden z nich málem proměnil Filip Jánošík.

Slavia hrála ve čtrnácté minutě hned dvě přesilové hry za sebou, a toho dokázala využít. V první početní výhodě se sice ještě díky skvělému Pyrochtovi nedokázali prosadit, ale za pár minut se už červenobílí radovali. Při vyloučení Příkazského střílel od modré kápitán Barák a šťastně trefil brusli Michala Poletína, od níž se puk odrazil do sítě bezmocného brankáře. Hosty povzbudil gól ještě k větší útočné snaze a Liberečtí se často bránili v permanentním obležení, avšak byli to právě oni, kdo dokázal změnit skóre zápasu. V devatenácté minutě unikla obraně dvojice Tygrů, kteří se řítili na jediného obránce soupeře. Jánošík našel hokejku Jaroslava Vlacha, ale ten ještě nezakončil a blafákem dovedl puk až do prázdné brány. Pražané však za šestadvacet sekund bleskově snížili, když na 2:3 snižoval Georg Mavrojanidis. Do kabin se tak odcházelo za tohoto stavu.

Druhou třetinu uvedl střelou aktivní Michal Poletín, letěla však těsně nad branku. Slavisté byli aktivnější a hned několikrát měli blízko k vyrovnání. Nejdříve se v třiadvacáté minutě objevil sám před brankou Humpolíček, jenže znovu nedokázal trefit branku. A proto Liberec málem trestal. Bílí Tygři už se sice radovali z branky vstřelené Michalem Bulířem, ovšem podle mínění rozhodčího toho bylo dosaženo vysokou holí, a hra tak pokračovala za stejného stavu.

V devětadvacáté minutě vyrobil obrovskou hrubku ve vlastním pásmu liberecký bek Bulva a Cikánek jel sám na Pyrochtu. Kličku do bekhendu mu ale golman Tygrů pokryl. Slavia se vyrovnání dočkala v pětatřicáté minutě. Michal Poletín se dostal k puku odraženém od jednoho z obránců a střelou pod víko si připsal druhou trefu v zápase. Ovšem hosté se z vyrovnání neradovali dlouho. Za minutu protlačil kotouč za Meravého Jakub Mulač a vrátil svému mužstvu vedení.

Třetí část začala v poklidu a prakticky bez žádné vážnější situace. Hra se postupně častými vyloučeními rozkouskovala, ale ani v početních výhodách jsme neviděli žádné šance. Zápas se začal dramatizovat až v druhé polovině, kdy Slavia potřebovala nutně vyrovnat. V dvaapadesáté minutě vyslal Ondřej Šíma další ránu do tyče. Nakonec se Pražanům potřebný gól podařilo vsítit. Hertl našel nahrávkou přes celou šíři hřiště hůl Davida Palaščáka, a ten uklidil puk do sítě, než se stačil Pyrochta přemístit. Ve zbytku třetiny se už oba týmy snažily nechybovat, a utkání tak došlo až k prodloužení.

V něm se žádný z celků nehnal dopředu a čekalo se pět minut, než přijdou na řadu samostatné nájezdy. Jako první se k trestnému střílení postavil slávista Žejdl, a když na druhé straně neuspěl Příkazský, Pražané po první sérii vedli. V druhém kole naopak uspěl jen liberecký Filippi, a před poslední sérií byl tak stav vyrovnán. V té ovšem proměnili Humpolíček i Vašek a rozhodnutí tedy nepřišlo. Na řadě byla „náhla smrt“. Filippi jel podruhé a tentokrát nedal. Na opačné straně Michal Poletín uspěl, a vítěznou brankou tak završil svůj skvělý večer.

Ohlasy trenérů
Ing. Martin Knap (trenér Liberce): "V první třetině jsme se dostali dvěma krásnými akcemi do vedení, potom jsme v oslabení inkasovali na 2:1 a vzápětí jsme zvýšili na 3:1, takže jsme si mysleli, že druhou třetinu dohrajeme s tříbrankovým náskokem. Ale to se nepovedlo, okamžitě jsme dostali na 3:2. Takže první třetina byla taková přestřelka. Pak se zápas hodně vyrovnal, šance byly na obou stranách. Myslím, že utkání bylo vyrovnané až do konce a soupeř byl nakonec šťastnější v samostatných nájezdech."

Jiří Veber (trenér Slavie): "Hrálo se tvrdě do těla a bylo to s obou stran hodně bojovné. My jsme samozřejmě zaspali prvních pět minut, kdy domácí odskočili na dvoubrankový rozdíl, ale myslím, že ve zbytku zápasu jsme byli lepším týmem a posledních deset minut jsme Liberec přehráli. Nájezdy jsou pak už loterie."

Autor Tomáš Pavlíček, Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 25.6.2024

Holý o přípravě: Pilujeme drobnosti, které můžou v zápasech rozhodovat

Poslední měsíce se pro slávistického obránce Jana Holého hodně točí okolo jeho malé dcery. I proto je za volno od zápasů rád, současně ale samozřejmě trénuje na novou sezónu. „Cítím se výborně a ...

Číst více
ROZHOVORY 23.6.2024

Hron a Matějovský o přípravě s A-týmem: Je to náročné, ale dá nám to hodně

V uplynulé sezóně pomohli juniorce k návratu do extraligy. Teď se Filip Hron a Artur Matějovský připravují dokonce s A-týmem. „Nejtěžší je počet tréninků a intenzita,“ popisuje Hron. Teprve ...

Přehrát video
ROZHOVORY 20.6.2024

Klapka přivezl do Edenu dres z Calgary. Na Slavii se rád vracím, říká

Uplynulou sezonu bude mít slávistický odchovanec Adam Klapka navždy v paměti. Připsal si v ní debut v NHL i první gól a v nejprestižnější soutěži světa už dvoumetrový obr shodil i rukavice. ...

Číst více
ROZHOVORY 18.6.2024

Standa Tichý byl zvolen do výkonného výboru ČSLH. Každá změna by měla projít odbornou komisí, říká

Majitel Slavie Standa Tichý bude novým členem výkonného výboru ČSLH, pro jeho zvolení se na sobotní konferenci Českého hokeje vyslovilo 50 z 61 delegátů. V následujícím rozhovoru mluví nejen o svojí ...

Číst více