Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.3.2009

Podpořte v pátek dorostence v boji o finále!

SF1, středa 11.3.2009, Liberec - Slavia
Liberec
3:2
1:1, 1:1, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 16. Jánošík (Vlach), 30. Miškovský (Morong, Urban), 51. Morong (Psota, Bittner) - 17. Chlapík (Cikánek, Jeník), 29. Krejčí. Rozhodčí: Hribík - Padevět, Blümel. Vyloučení: 4:5, bez využití. Diváci: 309. Střely na branku: 22:22. Průběh utkání: 1:0,1:2,3:2.

Sestavy

Liberec

Jelínek - Jandejsek, Bartejs, Jánošík, Říha, Čechura, Rohal, Najman - Beníšek, Urban, Pálek, Hloušek, Bittner, Filippi, Kouba, Psota, Maďar, Slivka, Morong, Miškovský, Vlach.

Slavia

Jelínek - Jandejsek, Bartejs, Jánošík, Říha, Čechura, Rohal, Najman - Beníšek, Urban, Pálek, Hloušek, Bittner, Filippi, Kouba, Psota, Maďar, Slivka, Morong, Miškovský, Vlach.

V prvním semininálovém utkání ztratili dorostenci Slavie v Liberci vedení 2:1 a odjeli domů s porážkou 2:3. V pátek pokusí stav série srovnat, začíná se v Edenu v 17:00. Přijďte slávistické mladíky podpořit v jejich boji o finále!

Bílí Tygři se museli vypořádat s takticky propracovanou hrou Slavie, která domácím forvardům nepovolila zhola nic. Stejně tak tomu ale bylo i na druhé straně, a tak se obecenstvo až do patnácté minuty mohlo zabavit pouze hrající hudbou.

Poté se však už měnilo skóre. Vůdce Tygrů obránce Adam Jánošík nečekaně vpadl do pásma, projel mezi dvojicí beků a rychlou nechytatelnou ranou těsně nad beton prostřelil Dlouhého – 1:0. Hokejová radost se na liberecké lavici ale příliš dlouhou dobu neohřála, za minutu totiž Adam Chlapík zaklínil kotouč mezi brankáře Jelínka a vedle stojící tyčku, a i když se zdálo, že si domácí gólman situaci pohlídá, puk se za několik okamžiků vyplížil zpod jeho betonů za brankovou čáru – 1:1.

Druhá část přinesla příznivcům útočné hry o trochu větší potěšení. Mladí hokejisté začali více bruslit, a častěji tak procvičovali zatuhlé reflexy obou příliš nerozehřátých brankářů. V sešitých dresech odění hosté hrozili především prostřednictvím elitní formace Dmitrije Jaškina, ke gólové akci se ale obrovskou náhodou nachomýtl někdo jiný. Byl to Dan Krejčí, který pouze dopravil kotouč do brankoviště, kde už si s ním Liberečtí poradili sami. Chtěli ho podsunout pod Jelínka, ovšem po pár sekundách zjistili, že se puk ocitl v síti – 1:2.

Do vyrovnávací branky ale znovu uběhla pouze minuta, když Morongovu příhru zpoza brány přesně zakončil Daniel Miškovský - 2:2. Tygři zavětřili šanci a hromadnými hony se snažili potřetí přelstít Dlouhého. Avšak v samostatném úniku nenašel Bittner nastavenou hůl Maďara a dva nepodařené nájezdy předvedl Filippi, jehož hlavně v druhém z pokusů výborně vychytal Dlouhý.

Třetí třetina se od úvodního buly odvíjela průměrnou rychlostí vypasenějšího hlemýždě, na dlouhou dobu tak zůstala nejnadějnější akcí rána Martina Kotyry, která jen o kousek nezamířila mezi tyče. Nakonec se ale dramaticky vmísila do osudu utkání jedenapadásátá minuta, tedy doba, kdy Bílí Tygři vstřelili rozhodující gól. Do kotouče před Dlouhým šťouchal Bittner, šťouchal Psota, ovšem branku se podařilo trefit až Davidu Morongovi - 3:2. Závěr si domácí zásluhou dobré obrany pohlídali.

Ohlasy trenérů
Luboš Bouchner (Liberec): Utkání to bylo hodně vyrovnané. Jiskry létaly z obou stran, zápas to byl ale velmi férový a nebyly tam žádné záludné zákroky. My jsme byli v tom závěru šťastnější a vítězství je pro nás velkou vzpruhou, máme teď dvě šance na postup a myslím, že jednu z nich dokážeme proměnit.

Jiří Čelanský (Slavia): Mrzí nás, že jsme prohráli, ale myslím, že jsme hráli dobře a zbývá pouze pogratulovat soupeři. Zápas to byl hodně kvalitní z obou stran a my uděláme všechno pro to, abychom se sem v neděli vrátili.

Autor Tomáš Pavlíček
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více