Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.1.2004

Slivovice poteče proudem

36. kolo, neděle 4.1.2004, Slavia - Vsetín
Slavia
4:5
2:3, 1:1, 1:1
Vsetín

Branky a nahrávky: 2. Sup (Kuntoš, J. Beránek), 3. Kolařík (Kropáč, Antoš), 25. Sup (J. Beránek, P. Kadlec), 41. D. Hruška (Sup, J. Beránek) - 4. Pavliš (Šebesta), 7. Kuboš (Hudec), 19. Dubec (Jaškin, Demel), 38. Demel, 47. Sochorek. Rozhodčí: Rejthar - Rozlílek, Vitík. Vyloučení: 5:10, navíc Frolo (Vsetín) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 2680.

Sestavy

Slavia

Hronek - J. Novák, Kolařík, P. Kadlec, D. Pojkar, Kuntoš, Graňák, O. Staněk - D. Hruška, J. Beránek, Sup - Kropáč, P. Martinec, Antoš - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Kvapil, Vondrka, Tomica

Vsetín

Biegl - Jaškin, Frolo, Hrabal, J. Polák, Kuboš, Vyrůbalík - Dubec, Pavliš, Demel - Hudec, Stantien, Selingr - Ambruz, Sochorek, Šebesta.

Díky tomu, že se Slavia rychle dostala do dvoubrankového vedení, se její jinak velmi účinná hra i díky spoustě individuálních chyb vytratila a po zbytek utkání víceméně dotahovala náskok soupeře. Vítězství Vsetína pak nezvrátila ani závěrečná powerplay. K nejzajímavějším okamžikům pro oko červenobílého fanouška je dlužno připočítat fantastický gól obránce Pavla Kolaříka, který si vyjel zpoza Bieglovy brány, čímž nepřekvapil jen obránce, ale i samotného brankáře a po lišácké kličkované nekompromisně zavěsil.

Slavia na Vsetín vlétla hned od začátku. Již po půl minutě si šel na trestnou lavici sednout vsetínský Jiří Polák za vysokou hůl a Slavia nabídnutou přesilovku využila. V čase 1:43 dostal slávistický kapitán Josef Beránek přihrávku za branku od Jiřího Kuntoše, vyjel zpoza brány před vsetínského brankáře Radovana Biegla a vystřelil. Jeho střelu Biegl kryl, ale na následnou dorážku Michala Supa nestačil – 1:0. To Slavii bylo málo a ani ne o minutu později projel obranným pásmem Vsetína jak nůž máslem Pavel Kolařík a střelou pod víko nedal brankáři Bieglovi šanci a zvýšil tak na 2:0. Vsetín se však rychle oklepal a hned první střela na slávistického brankáře Hronka skončila za jeho zády. Slávistický mladík Petr Jaroš ztratil pásmo, puku se zmocnil vsetínský Libor Pavliš, který tvrdou střelou k tyči z prostoru levého kruhu nedal Hronkovi šanci – 2:1. Vsetín se poté snažil o vyrovnání stavu. Možnost k vyrovnání měli „žlutozelení“ v 5. minutě, když dostali možnost přesilové hry za faul slávisty Pojkara. A svoji šanci nepromarnili. Hudec přihrál z pravé strany na modrou čáru Petru Kubošovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:2. Po těchto brankových hodech nastal malý herní útlum. Z toho slávistické publikum probral ke konci 13.minuty slávista Milan Kopecký, který dostal vzdušnou přihrávku od modré od Davida Pojkara. Kopecký, který se nacházel sám před Bieglem přihrávku zpracoval rukou a poté i vystřelil, ale Biegl jeho střelecký pokus pokryl. Vsetínský obrat byl dokonán v 18.minutě. Obránce Slavie Jiří Kuntoš si špatně zpracoval puk, který mu odebral vsetínský Tomáš Demel. Ten jel sám na Hronka, ale v souboji tváří v tvář byl neúspěšný a v pádu Hronka zatlačil do brány. Stojící puk si dojel Marek Dubec a ten už neměl se skórováním žádné problémy a zvýšil tak na 3:2 z pohledu hostí. Vsetínští mohli své vedení ještě zvýšit, ale Lukáš Hronek se proti samostatnému úniku Pavla Šebesty vyznamenal.

Slavia ze začátku druhé třetiny dohrávala přesilovku, kterou zbytečným faulem přerušil kapitán Slavie Josef Beránek a poslal své spoluhráče do hry čtyři na čtyři. Ve 23. minutě mohl vyrovnat skóre zápasu Patrik Martinec, ale jeho průnik skončil u pozorného strážce vsetínské svatyně Radovana Biegla. Slavia pak dostala šanci k vyrovnání. Nejprve byl vyloučen za hákování vsetínský Šebesta a pár vteřin později i jeho spoluhráč Frolo, který k dvouminutovému dostal ještě trest desetiminutový. Slavia tak hrála přesilovku pět na tři. Ke konci 25 minuty jí „sešívaní“ využili. Beránek zatáhl puk po pravé straně, vypálil na Biegla, který jeho ránu dorazil jen k Michalu Supovi, který se nemýlil. Stav utkání byl tak 3:3. V této fázi utkání Slavia mohla stav dostat na svoji stranu, ale ani od modré pálící Jan Novák, ani zblízka střílející Milan Kopecký nedokázali své šance přetavit v gól. Ve 28. minutě si Vsetín zahrál přesilovku, když si šel na trestou lavici sednout za hákování Michal Vondrka. Vsetín přesilovku „prohospodařil“ a mohl za to pykat. Hned po skončení svého trestu trefil najíždějící Vondrka pravou tyč Bieglovy branky. Tlak úřadujících mistrů sílil, činila se hlavně první útočná řada, ale ani Beránek, ani Sup nerozvlnili brankovou síť za Bieglovými zády. Poté slávisté poznali na vlastní kůži pravidlo nedáš - dostaneš. Ve 37.minutě vsetínský Tomáš Demel ujel všem svým červenobílým pronásledovatelům a střelou pod víko překonal slávistického gólmana Hronka - 3:4. Svoji radost z branky dal patřičně najevo slávistickým fanouškům, když se mu povedlo vylezení na mantinel à la Duda. Nutno říct, že Demel má ještě co trénovat. O šok pro slávistické tribuny se ještě minutu před odchodem pokoušel vsetínský Pavel Seligr. Jeho kolega z týmu Alexej Jaškin vypálil z pravé strany obranného pásma, Hronek jen vyrazil k najíždějícímu Selingrovi, který už střílel do prázdné brány. Hronek ho však o radost z gólu připravil svým včasným přesunutím k pravé tyči.

Slavii se povedlo vyrovnat ze začátku třetí třetiny. Sup přebral kotouč od Beránka a projel podél mantinelu až k Bieglovi. Ten jeho pokus ještě zneškodnil, ale následující dorážku Davida Hrušky už ne. Hruška tak vyrovnal stav utkání na 4:4. Slavia poté tlačila na Vsetín a několikrát měla ke gólu blízko. Nejprve neproměnil sólový únik Vondrka, poté nedotáhl svoji akci do zdárného konce Hruška a Vondrka se neprosadil proti Bieglovi ani poté, co si nádherně obhodil jednoho ze vsetínských obránců. Poté se opět projevilo pravidlo nedáš - dostaneš. Ze začátku 46. minuty si vsetínský útočník Tomáš Sochorek najel do prostoru mezi kruhy, odkud střelou k levé tyči překonal slávistického brankáře a strhl tak skóre na stranu Vsetína – 4:5. Slávisté poháněni domácí kulisou se snažili o vyrovnání. Nejprve ve 47. minutě poslal svůj střelecký pozdrav brankáři Bieglovi Josef Beránek a poté se ve 48.minutě neprosadil ani Radoslav Kropáč, který byl klíněn dvěma vsetínskými obránci. V 50. minutě Patrik Martinec netrefil prázdnou bránu, když dostal ukázkovou přihrávku od Kropáče a neujala se v 51. minutě ani Supova dorážka. Vsetínské vítězství mohl definitivně ztvrdit Tomáš Demel, ale trefil jen tyč. V 58. minutě zachytil Kropáč vsetínskou rozehrávku, ale z prostoru mezi kruhy pálil jen nad. Slávii se nevydařila ani závěrečná hra bez brankáře a Vsetín tak nakonec vyhrál 5:4.

Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): "Za stavu 2:0 jsme měli utkání ideálně rozehrané, ale pak jsme začali hrát lehkovážně a udělali spoustu individuálních chyb, které soupeř potrestal. Navíc vždy, když jsme dotáhli vedení Vsetína, jsme opět inkasovali. Hronek chytal proto, že při předešlých zápasech podal velice dobrý výkon a Roman Málek měl smůlu, že s ním jsme vždy prohráli. Dnes ale nemůžeme svalovat vinu na brankáře, dělali jsme chyby v poli."

Jiří Režnar (Vsetín): "Nezačali jsme šťastně, prohrávali jsme hned zkraje, ale nakonec dvoubrankové vedení spíše uškodilo Slavii. Asi nás podcenila a myslela si, že dá branek více. Na straně domácích je sice nesporná hokejová kvalita, ale na naší dnes bylo srdíčko, bojovnost a větší chuť vyhrát, což se nám nakonec povedlo."

Autor Jan Beneda,Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více