Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.1.2004

Divocí koně zkroceni

38. kolo, pátek 9.1.2004, Slavia - Pardubice
Slavia
5:4p
1:3, 1:0, 2:1 - 1:0
Pardubice

Branky a nahrávky: 7. R. Dlouhý (Klepiš), 22. Krátoška (Antoš), 50. R. Dlouhý (P. Kadlec, Staněk), 57. Antoš (J. Novák), 63. J. Novák (P. Kadlec, J. Beránek) - 9. T. Blažek (Mudroch, Lubina), 11. Kolář (Koukal, Průcha), 11. Lubina (Jaroslav Kudrna), 46. P. Sýkora (Janecký, T. Divíšek). Rozhodčí: Homola - Guth, Rittich. Vyloučení: 8:8, navíc T. Divíšek (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4083.

Sestavy

Slavia

Hronek (11. Z. Šmíd) - J. Novák, Kolařík, P. Kadlec, D. Pojkar (27. Staněk), Kuntoš, Graňák - D. Hruška, J. Beránek, Sup - Krátoška, P. Martinec, Antoš - Kropáč, Klepiš, Tomica (41. Jaroš) - Vondrka, M. Kopecký, R. Dlouhý. Trenéři: Růžička, Weissmann, Kalous

Pardubice

A. Svoboda - M. Sýkora, Mudroch, Čáslava, Zábranský, Duben, Pácal - Pištek, Mikeska, Podhradský - Jaroslav Kudrna, T. Blažek, Lubina - P. Sýkora, T. Divíšek, Janecký - Kolář, Průcha, Koukal. Trenéři: Říha, Seidl.

Skvělý hokejový zážitek plný šancí a branek na obou stranách předvedli dnešní soupeři všem, kteří přišli do Edenu shlédnout reprízu loňského finále. Tým z východu Čech si vytvořil v první třetině náskok dvou branek, který donutil Lukáše Hronka opustit klec a místo tak přenechat Zdeňku Šmídovi. Tento tah se ukázal jako dobrá volba, neboť byl to právě Šmíd, který svými zákroky vychytal Slavii dva body. Pardubice v dalších dvou třetinách už na svého soupeře nestačily fyzicky a tak se v závěru utkání štěstí přiklonilo k domácím borcům.

Do utkání vtrhly oba týmy s maximálním nasazením a diváci tušili, že nepůjde o průměrné utkání. První možnost přesilové hry dostal domácí celek poté, co byl za nedovolené bránění vyloučen Koukal. Skóre se však poprvé měnilo až po přesilovce a to v čase 6:16, kdy svůj odvážný průnik zakončil přesnou střelou Radek Dlouhý (přihrával Jakub Klepiš) - 1:0. Slavia se tak dostala do vedení, které však nemělo mít dlouhého trvání. Přesně 139 sekund trvala pardubická smršť znamenající obrat na 1:3. Ale postupně. Na začátku deváté minuty se slávistům nepodařilo dostat puk z vlastní obrany a po spolupráci dvojice Mudroch – Blažek rozvlnil v 8:37 druhý jmenovaný síť za Hronkem - 1:1. Vedení pro hosty zařídil Kolář, který v 10:02 pohodlně zasunul do prázdné branky puk z přihrávky Koukala - 1:2. Pak se na okamžik blýskla v útočné třetině trojice slávistických mladíků, ale po ztrátě puku ujel Lubina a v 10:56 zvýšil na dvoubrankový rozdíl - 1:3. Tento gól vyhnal z domácí branky Lukáše Hronka a Zdeněk Šmíd se dočkal premiéry v brance Slavie. Slavia se nevzdávala a na začátku 13. se pokusil Hruška tečovat Beránkovu střelu. Soupeř odpověděl závarem před brankou Šmída. V 13:31 byl vyloučen Marek Tomica a Pardubice dostaly možnost zvýšit své vedení. O pár vteřin později byl na led nešetrně sražen Pojkar, rozhodčí však nevylučoval. Naopak v 16:07 poslal na trestnou lavici Kadlece za vysokou hůl a Slavia se tak musela další dvě minuty bránit. Těsně před přestávkou se pokusil o snížení agilní Tomica, zakončit se mu však nepovedlo, neboť byl však faulován Blažkem.

Druhou třetinu začala Slavia s výhodou přesilové hry. Krátce po jejím skončení v 21:25 vlétl do třetiny soupeře neohroženě Aleš Krátoška, obešel obránce a chladnokrevně snížil - 2:3. Štěstí přálo Slavii ve 23. kdy se puk odrazil od tyče Šmídovy branky, následně byl za podražení vyloučen Kuntoš. Hosté si větší šanci během přesilovky vypracovat nedokázali. V 25:11 byl vyloučen Vondrka, který bojoval o puk s dvojicí pardubických hráčů za brankou Adama Svobody. Spolu s ním byl potrestán i Pácal. Při hře 4 na 4 se do dobré šance dostal obránce Novák, vyrovnat však nedokázal. Ve 28. rozhodčí Homola nepotrestal faul na Kopeckého ani následný tvrdý zákrok na dalšího Slávistu a rozbouřil tak publikum. Ve 29. pálil tvrdě od modré Kuntoš. O další vyhrocení atmosféry se v 12:18 postaral Tomáš Divíšek, který narazil jednoho ze Slávistů na hrazení a byl potrestán na 2+10minut. Na začátku 18. se dostal do dobré šance Krátoška, vzápětí se před Svobodou strhla potyčka. 37:10 a rozhodčí poslal na trestnou lavici Petra Sýkoru za napadení a Milana Antoše za sekání. V závěru třetiny Slavia svého soupeře přitlačila.

Třetí třetinu otevřel bekhendový pokus Davida Hrušky. Na začátku 44. se Slavii dlouho nedařilo vyhodit puk z obranného pásma, tlak Pardubic byl silný. V 43:29 musel opět zasáhnou Svoboda - to když Hruška zatáhl puk po křídle, zadovkou našel Josefa Beránka a ten okamžitě rychlým švihem vypálil. V 43:53 vyloučil hlavní rozhodčí Ladislava Lubina za vysokou hůl, avšak podražení Kolaříka o minutu později přehlédl. Těsně před koncem přesilové hry Slávisté chybovali a na Šmída se řítil Průcha. Jeho pokus Šmíd zlikvidoval, faulu se však dopustil bránící Michal Sup. Pouhé 4 vteřiny početní výhody a v 45:56 zvýšily Pardubice opět na dvoubrankový rozdíl. Trefil se Petr Sýkora po Janeckého přihrávce - 2:4. V 47:41 oslabil hákováním svůj tým Mikeska. Slavia přesilovku sice nevyužila, bezprostředně po jejím skončení se ve skrumáži před Svobodou nejlépe zorientoval výborně hrající Dlouhý a svou druhou brankou v utkání opět snížil - 3:4. V 51. se o vyrovnání pokusil bekhendovou střelou Michal Sup. 53:32 a vyloučen za hákování byl domácí kapitán Josef Beránek. Slavia však nepřestala bojovat. A snaha hráčů se vyplatila! V 57. nabil Novák Antošovi a ten zařídil vyrovnání – 4:4! V posledních minutách se domácí tým pokoušel strhnout vedení na svou stranu, prodloužení však neodvrátil. Do prodloužení vstoupila Slavia jen se třemi hráči oproti čtyřem na straně soupeře – v poslední vteřině závěrečné třetiny byl vyloučen Antoš za vražení na hrazení. Během tohoto oslabení se několikrát skvěle vyznamenal Patrik Martinec. Na začátku druhé minuty prodloužení vyvezl puk do útočné třetiny a vystřelil na Svobodu. Napadáním nedovolil brankáři puk rozehrát a získal tak pásmo. Následující vhazování vyhrál a po dalším zásahu Svobody opět nedovolil rozehrávku. Rozhodnout mohl Josef Beránek, sólo mu však v 62:10 zneškodnil Svoboda. V 62:16 přišel rozhodující moment, vyloučen byl Ladislav Lubina za držení. Slávisté sehráli přesilovou hru precizně, po přihrávkách Beránka a Kadlece se obránce Novák ocitl v dobré střelecké pozici a jeho střela spustila gejzír slávistické radosti – 5:4.

Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia Praha): "V první třetině jsme udělali hodně chyb a tak zkušené mužstvo, jakým Pardubice jsou, toho dokázalo náležitě využít. Museli jsme pak jejich vedení neustále dotahovat, o to víc si konečného úspěchu vážíme. Dvě třetiny jsme hráli hodně aktivně a v závěru se k nám přiklonilo i štěstí. Šmíd zachytal výborně, ale Hronek, snad s výjimkou jedné, za obdržené branky nemohl, a tak pro nás nadále zůstává jedničkou."

Miloš Říha (Pardubice): "Obě mužstva hrála s obrovským nasazením, zápas měl svou kvalitu. Nám se nejvíce povedla první třetina, druhá byla z našeho pohledu hodně špatná a ve třetí jsme se dopustili řady individuálních chyb. Tak zkušený tým, jaký máme, by si neměl dovolit takto rozehrané utkání ztratit. Spokojen mohu být pouze s nasazením a bojovností. Dopita se rozhodl, že k utkání nenastoupí už odpoledne, nemělo by cenu aby hrál jen na čtvrt plynu. V neděli by už ale snad měl hrát."

Autor Martin Prokop, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více