14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.2.2010

Starší dorost Slavie porazil Spartu nejtěsnějším možným výsledkem

41. kolo, sobota 6.2.2010, Sparta - Slavia
Sparta
0:1
0:0, 0:0, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 53. Hruška (Šteiner) Vyloučení: 6:8 Využití: 0:1

Sestavy

Sparta

Sedláček - Kliment, Sobotka, Kolář, Müller, Koževnikov, Bodnár, Dvořák, Vítek - Přibyl, Simon, Doležal, Hudec, Matějček, Rybalkin, Soumelidis, Brzobohatý, Rubeš, Eis, Teubner, Procházka.

Slavia

Mouček - Šteiner, Jeník, Moravanský, Löbl, Knot, Hruška, Růžička - Cikánek, Nejezchleb, Kotyra, Tomek, Jaškin, Patočka, Moravec, Hellar, Hlinka.

Derby dvou pražských "S" není vyhecované pouze v mužské kategorii. I zápas staršího dorostu ukázal, jak prestižním duelem může být střetnutí dvou nesmiřitelných celků z Prahy. Zápas rozhodla jediná branka. V 53. minutě se v přesilovce prosadil Ladislav Hruška a rozhodl tak o vítězství Slavie v poměru 1:0.

Sobotní derby ze začátku moc hokejové krásy nepřineslo. Ačkoli se od začátku hrál útočně laděný hokej, obecenstvo TESLA ARENY se nedočkalo ani gólu, ani větší šance. Přesilovky také nepřinesly oživení. O něco víc se dařilo červenobílím, kterým se ve vlastní početní výhodě podařilo soky zmáčknout v útočné třetině. Podobný obraz přinesla i druhá dvacetiminutovka. V ní se podařilo dostat pod tlak naopak slávisty, kteří hráli minutu a půl ve třech proti čtyřem. Na gól si ovšem soupeři museli ještě počkat.

Ve třetí třetině se konečně začal hrát hokej hodný prestiže pražského derby. Ve 44. minutě měl dobrou možnost Zdeněk Doležal, který obral ve středním pásmu Kotyru, prokličkoval přes tři bránící hráče a sám před brankářem zakončil do tyče. Dvě minuty na to pak právě slávista Kotyra sebral za sparťanskou brankou kotouč Kolářovi, objel bránu a trefil gólmana Sedláčka do masky.

Zlom zápasu přišel v 53. minutě, kdy se potvrdila otřepaná průpovídka nedáš – dostaneš. V oslabení vybojoval puk u mantinelu Soumelidis, přihrál mezi kruhy Müllerovi a ten prudce vypálil těsně nad břevno Moučkovy branky. Hned z protiútoku předvedli podobnou akci slávisté, přihrávku Steinera do ideální střelecké pozice zužitkoval Ladislav Hruška ranou švihem nad Sedláčkovo rameno.

Závěr zápasu nepostrádal patřičné napětí, blízko vyrovnání byl dvě minuty před koncem základní hrací doby Patrick Brzobohatý. Počkal si na přihrávku u pravé tyče a nikým neatakován měl příležitost zakončit. Ve skórování mu na poslední chvíli zabránil Mouček, který se dobře přesunul a šanci zlikvidoval. Po menší a nic neřešící šarvátce, do které se zapojilo několik hráčů, odvolali sparťanští trenéři gólmana. Power play však kýžený efekt nepřinesla a Slavia v derby zvítězila fotbalově 1:0. Pomstila tak své kolegy z juniorského týmu – ti čtvrteční souboj pražských „S“ prohráli.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
A-TÝM 20.5.2024

Přípravné zápasy: Slávisty čekají dva turnaje, do Edenu dorazí soupeři z Německa

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 17.5.2024

Slávisté půjdou v rámci letní přípravy i na led. Jaké je aktuální složení týmu?

Slávisté mají za sebou dva týdny letní přípravy, kádr A-týmu aktuálně čítá 35 jmen. S mužstvem se mimo jiné připravují i úspěšní junioři, kteří v uplynulé sezoně vybojovali postup do extraligy, z ...

Číst více
A-TÝM 16.5.2024

Posila realizačního týmu. Novým asistentem je Radek Hlavatý

Trenérský štáb pro novou sezonu rozšíří třiačtyřicetiletý Radek Hlavatý, který bude společně s Vojtěchem Šikem asistentem hlavního trenéra Aleše Tottera. Do Slavie přichází z Kladna, kde trénoval ...

Číst více
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více