Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.10.2003

Sudí zkazil zápas, Slavia však přesto vyhrála

14. kolo, sobota 11.10.2003, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
3:0
1:0, 1:0, 1:0
Karlovy Vary

Branky: 3. Červenka (Birner), 34. Červenka (Birner, Malát), 45. Malát (Červenka, Braniš) Vyloučení: 11:13 Využití: 1:0

Osobní tresty:Březina, Malát - 5+KO, Sadloň, Gellner - 5+KO

Sestavy

Slavia

Hladiš - Staňek, Borůvka, Braniš(C), Šulc, Špelda, Novák J., Březina - Bartoš, Kala, Doležal, Novák R., Malát, Morava, Borovanský, Červenka, Kvapil, Endál, Klimeš, Birner, Macháček

Karlovy Vary

Jirkův - Karpíšek, Tašner, Gellner, Bauer, Bušta, Hamerle, Nový, Prštický T.(C), Charousek, Kocek, Rozsypal, Tomáška, Linduška, Sadloň, Sedláček, Hlubuček, Polák, Chyba, Prštický O., Mudra

Slávisti si branky rozdělili na třetiny. Každou třetinu padl v Edenu gól a pokaždé byl mezi strůjci vstřelené branky Roman Červenka. Dal dvě branky a na jednu přihrál. Sudí Lacina rozdal v průběhu zápasu 62 trestných minut a čtyři osobní tresty do konce utkání. Realizační tým Slavie chystá podat stížnost na rozhodčího. Minutu před koncem se strhla na ledě hromadná rvačka, v které vynikly dva souboje. Za stranu Slavie se jí účastnili Malát s Březinou a na druhé straně Sadloň s Gellnerem. Domácí obě rvačky vyhráli. Nejviditelnějším hráčem zápasu by se dal jistě označit Martin Malát, který si připsal branku a asistenci a navíc vyhranou bitku.

Už v 19 vteřině dostali domácí k dispozici přesilovou hru po vyloučení Mudry. Slavie se však jen těžko probíjela přes výtečnou obranu Varů do útočné třetiny. Před koncem přesilovky se rozvlnila síť za Jirkůvem poprvé. Birner mezi kruhy střílel, Jurkův pouze vyrazil na Červenku a pro toho už nebyl problém dostat puk za brankovou čáru. Všech pět hráčů Karlových Varů většinou stálo v řadě na jedné z čar a nenechali domácí vytvořit si šance. Hosté byli v obraně prakticky bezchybní, narozdíl od útočníků, kteří nebyli schopni vytvořit útok. V polovině první třetiny se domácí usadili skoro natrvalo v útočném pásmu Karlových Varů. Před koncem první třetiny se ještě Lukáš Bušta krásně při přesilové hře protáhl kolem několika hráčů Slavie a i v pádu dokonce vystřelil.Brankář Hladiš byl však ve střehu.

Z počátku druhé třetiny se hrálo vyrovnaně. V 5. minutě měly domácí minutovou přesilovou hru 5 na 3. Slávisté se ale při více početní převaze nedokázali usadit ve třetině. Hra domácích byla plná osobních chyb a nepřesností. Tomáška po delší době svého týmu v oslabení pálil pěknou střelou jen do Hladišovi lapačky. I přes mnoho chyb byla Slavia lepším týmem. Při zdvižené pravici sudího fauloval Birner. Doprovodil tak Braniše na trestnou lavici a dal soupeřům šanci hrát dvojnásobnou přesilovou hru celé dvě minuty. Při této přesilovce krásně vypálil Libor Hlubuček od modré a jeho střela trefila spojnici. To bylo ale z početní převahy od Karlových Varů vše. V 34. minutě Zavezl Malát puk za bránu soupeře, posunul na Birner a ten našel před bránou volného Červenku, který si připsal druhý gól. V druhém dějství měly oba týmy několik dvojnásobných přesilových her, což také odráželo tvrdost hry.

V oslabení ujeli Kvapil s Doležalem sami na Jirkůva. Kvapil těsně před brankařem posunul na Doležala, ale ten trefil pouze rychle vystřelený beton Jirkůva. Petr Braniš riskantní přihrávkou, která šla rovnoběžně s brankovou čarou, našel Červenku, ten zpracoval puk a posunul před bránu na Maláta, který uklidil touš do odkryté brány. Braniš s Pavlem Linduškou si chtěli po odpískání vyměnit několik ran, ale jejich pěsti prolétli vzduchem bez doteku. V 8. minutě chtěl sudí poslat na tribunu trenéra domácích Petra Nováka i vedoucího Radima Švagrovského. Ovšem po dlouhé přestávce a konzultaci s hlavním pořadatelem, kterým byl vedoucí A-mužstva Petr Březina, se tak nestalo, jelikož rozhodčí Lacina neudělil předtím hráčské lavici, respektive Novákovi, nebo Švagrovskému trest. Nádherné sólo předvedl Michal Borovanský, když od vlastní branky přebruslil celé kluziště a svůj průnik zakončil pouze do výstroje brankaře Jirkůva.

Minutu před koncem se na ledě strhla hromadná bitka. Po zklidnění zůstaly v sobě jen dvě dvojice. O Sadloně a Gellnera se rozdělili Malát s Březinou. Malát svého protivníka dostal na zem dříve než jeho spoluhráč a ještě ho připravil o zub. Pavel Březina svého nakonec také přetlačil protivníka a dostal ho na led. V pozadí této těchto rvaček zůstal ležet na zakrváceném ledě Lukáš Macháček. Od týmového lékaře jsme se dozvěděli že Macháček má zlomený nos.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (trenér Slavie)

Jsme strašně rádi že jsme zápas vyhráli, kluci hráli dobře ve předu i vzadu. Akorát nás mrzí že rozhodčí to neumí a došlo díky tomu k takovému zranění (Macháček) a za to můžou jen ti rozhodčí. Protože kdyby pískal normálně všechny zákroky tak se to nestalo. Rozhodli jsme se, že podáme stížnost, protože už tady toho rozhodčího nechceme vidět. K našim klukům nemám žádné výhrady a ani k jejich hráčům také ne, protože ten zápas nehráli brutálně, akorát to zkazil rozhodčí.

Jiří Doležal (asistent trenéra Slavie)

Já souhlasím s tím co říkal Petr Novák. My navíc rozhodčího Lacinu známe, protože se chodíme dívat do Popovic na první ligu. On si dokazuje, že chce ten zápas řídit takovým způsobem, že to tak dopadne tak jak to dopadlo dnes. Máme zlomený nos a nakonec ty rvačky vyústili z toho, že rozhodčí nezvládl zápas.

Pavel Březina (hráč Slavie, aktér rvačky)

Dal mi krosček když jsem šel střídat a pak se tam na něj kluci vrhli, už to nešlo. Tak jsem na něj skočil a naštěstí jsem vyhrál. Zápas byl dobrý, hlavně jsme vstřelili góly. A jak hodnotil výkon rozhodčího hráč? Beze slov. To nejde komentovat. Nevěděl co píská.

Mikuláš Antoník (trenér Karlových Varů)

odmítl se vyjádřit k utkání
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více