Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.3.2011

Starší dorostenci přehráli Plzeň 5:2

47. kolo, pátek 11.3.2011, Slavia - Plzeň
Slavia
5:2
1:0, 2:2, 2:0
Plzeň

Branky a nahrávky: 16. Šteiner (Tomek, Kotyra), 21. Tomek (Moravec, Šteiner), 39. Moravec (Kotyra), 52. Burian (Nejezchleb), 59. Kotyra (Tomek) - 36. Mašek (Pašek, Váchal), 37. Faschingbauer (Noga). Vyloučení: 8:6. Využití: 2:1. V oslabení: bez branek. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.

Sestavy

Slavia

Mouček (Uhlík) - Ryzák, Šteiner, Jedlička, Török, Nádvorník, Burian, Nejezchleb, Knot, Brzák, Kotyra, Freisler, Tomek, Fortelka, Hložek, Löbl, Mašín, Vacek, Hlinka, Moravec, Hejna.

Plzeň

Karafiát (Pacl) - Tichý, Farný, Kubík, Marcel, Slavík, Pejchar, Šimandl, Moravčík, Mašek, Pašek, Váchal, Tolar, Zimmermann, Noga, Faschingbauer, Pitel, Houfek, Pour, Andrlík, Tulačka.

Slavia, poslední tým nadstavbové části dorostenecké extraligy, přivítala čtvrtou Plzeň. Tabulkové pořadí ale průběhu utkání neodpovídalo. Sešívaní se na začátku druhé dvacetiminutovky dostali do dvoubrankového vedení. Indiáni ovšem dvěma slepenými góly zápas vyrovnali. Do čtyřicáté minuty ovšem slávističtí dorostenci přidali třetí gól a do třetí části vstoupili s jednogólovým náskokem. Ve třetí třetině dvěma góly pečetili tříbrankový zisk a utkání vyhráli poměrem 5:2. Pod vítězství se nejvíce podepsal první útok ve složení Kotyra - Moravec - Tomek, který byl u čtyř z pěti branek.

ONLINE reportáž

Vyrovnaný vstup do utkání zlomila až situace ze 16. minuty, kdy domácí hráli přesilovou hru. Václav Tomek objel střední pásma, posunul kotouč na modrou čáru, odkud natáhl Dominik Steiner a střelou zápěstím otevřel skóre.

To byl vítr do sešívaných plachet a po změně stran, ještě než se stihli návštěvníci Edenu usadit na tribunu, slávisté vedli o dva góly. Z rohu přihrál Tomáš Moravec před plzeňskou branku, kde stál Václav Tomek a střelou bez přípravy překonal gólmana Karafiáta podruhé.

Dvougólové vedení červenobílé uspalo a Plzeň si aktivní hrou vykoledovala přesilovky a následné brankové příležitosti. V čase 35:45 snížil na rozdíl jediné branky Filip Mašek. O dvaačtyřicet sekund už bylo vyrovnáno zásluhou Jakuba Fischingbauera.

Naštěstí pro domácí celek se do konce druhé třetiny dostala ke slovu první úderná formace Slavie. Kotyra objel útočné pásmo soupeře, dostal se s ním až za branku, odkud geniálním pasem našel volnou hůl Tomáše Moravce a domácí znovu vedli.

Ve třetí části hrála Slavia přesně to, co potřebovala. Většinu času odehrála v obranné třetině Plzně, čímž držela indiány v bezpečné vzdálenosti od brankáře Moučka. Slávisté navíc díky gólům Lukáše Buriana a Martina Kotyry pečetili vítězství na 5:2

Autor Tomáš Vrábel
Nepřehlédněte
A-TÝM 17.5.2024

Slávisté půjdou v rámci letní přípravy i na led. Jaké je aktuální složení týmu?

Slávisté mají za sebou dva týdny letní přípravy, kádr A-týmu aktuálně čítá 35 jmen. S mužstvem se mimo jiné připravují i úspěšní junioři, kteří v uplynulé sezoně vybojovali postup do extraligy, z ...

Číst více
A-TÝM 16.5.2024

Posila realizačního týmu. Novým asistentem je Radek Hlavatý

Trenérský štáb pro novou sezonu rozšíří třiačtyřicetiletý Radek Hlavatý, který bude společně s Vojtěchem Šikem asistentem hlavního trenéra Aleše Tottera. Do Slavie přichází z Kladna, kde trénoval ...

Číst více
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více
ROZHOVORY 14.5.2024

S Berym je těžké vyhrát slovní výměnu, směje se Kočí

Slávističtí fanoušci si Fabiena Kočího dobře pamatují ze série s Jihlavou v posledním play-off. Když se na ledě jiskřilo, byl u toho často právě jedenadvacetiletý obránce. „Snažil jsem se jít trochu ...

Číst více