Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.2.2012

O výhře juniorů v Chomutově rozhodl Martin Kotyra

38. kolo, sobota 18.2.2012, Chomutov - Slavia
Chomutov
3:4
2:1, 0:2, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 1. Lehnert (Mazánek, Hammerbauer), 19. Mazánek (Hammerbauer), 45. Hejcman (Hrabák, Deveri) - 13. Kotyra (Jaškin, Nejezchleb), 22. Jaškin (Kotyra), 23. Moravec (Tomek, Semrád), 55. Kotyra (Jaškin, Semrád). Rozhodčí: Kostourek - Havelec, Hynek. Vyloučení: 7:5, navíc Pozděna (CHM) a Žvatora (SLA) 5min + KO. Využití: 0:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Sestavy

Chomutov

Strmeň - Kolář, Pozděna, Kopáč, Korim, Čížek, Bartejs, Novák L., Hejcman, Klouček, Deveri, Ondráček, Mazánek, Hammerbauer, Dobrovolný, Lehnert, Novák J., Škorík, Opalek, Hrabák.

Slavia

Dlouhý - Kejdana, Richter, Rittig, Ptáčník, Kotyra, Tomek, Vítek, Semrád, Růžička, Ryzák, Hlhůfek, Mavrojanidis, Jaškin, Žvatora, Jenezchleb, Moravec, Hejda.

Junioři pražské Slavie pokračují v dobrých výsledcích. Po vyrovnaném boji si naposledy odvezli všechny body z ledu severočeského Chomutova. Velkou měrou se na výhře sešívaného družstva podílel Martin Kotyra, jenž vstřelil dva góly a na jeden nahrál.

Do utkání se lépe naladili domácí Piráti, kteří to potvrdili po dvaatřiceti sekundách. To se prosadil střelou Jan Mazánek. Piráti následně nevyužili několik nadějných střel. Co se nepodařilo domácím, to se povedlo Slavii, která vstřelila vyrovnávací branku. Konkrétně to byl Martin Kotyra. Pro domácí to bylo o to smutnější, že branka přišla ve dvojnásobném oslabení. V šestnácté minutě mohl Lukáš Novák, dostat do vedení domácí mužstvo, ale sám před brankou neuspěl. Piráti ale přeci jen do konce první části udeřili. Jan Hammerbauer vystřelil, ale neuspěl. Střela se odrazila mezi kruhy, kde si najížděl Jan Mazánek a tvrdým příklepem dosáhl branky. Po první třetině, tak vedl Chomutov 2:1.

Na druhou část by Piráti nejraději zapomněli, konkrétně na prvních pět minut. Psal se čas 21:20 a hosté opět vyrovnávají skóre zápasu. Přesnou přihrávku zužitkoval Dmitrij Jaškin. Horší to bylo s Piráty o minutu později, kdy již prohrávali o gól. Slávistická kombinace Tomáš Moravec - Václav Tomek a Tomáš Semrád byla nad síly domácí obrany. Pro Chomutov mohlo být ještě hůře, kdyby se "pouze" do tyče netrefil jeden z hostujících hráčů. Na konci druhé části mohli Piráti vyrovnat. Po faulu na Danka Daveriho bylo nařízeno trestné střílení. Střelu si však Danko Deveri připravil tak, že skončila na pravé tyčce. Po druhé části byli k výhře blíže slávisté.

Ve třetí třetině se nejdříve do tlaku dostali hosté, ale posléze hru ovládli borci v modrobílém. V pětačtyřicáté minutě se do branky Slávie trefil Radek Hejcman a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Bylo tedy vyrovnáno. V sedmačtyřicáté minutě se mohli radovat domácí, ale zazvonila pouze branková konstrukce. Pět minut před koncem zápasu se ke střele dostal Martin Kotyra a rozhodl duel. Pro diváky, pak byla připravena i boxerská vložka, kde si to mezi sebou rozdali Ondřej Pozděna a Michal Žvátora. Oba aktéři bitky následně zamířili do kabin. Chomutov podlehl Slávii Praha 3:4.

Autor Václav Baumann, Václav Mohelník
Nepřehlédněte
A-TÝM 10.5.2024

Do Edenu se vrací známá tvář, obranu vyztuží Václav Veber

V letech 2020-2022 odehrál na Slavii téměř stovku zápasů, teď se po dvou sezonách vrací zpět. Obránce Václav Veber, který má za sebou svůj první kompletní extraligový ročník, se stává šestou posilou ...

Číst více
A-TÝM 9.5.2024

Perspektivní obránce Fabien Kočí další posilou Slavie

Nejmladší z předsezonních posil je jedenadvacetiletý obránce Fabien Kočí, jenž přichází do Edenu z Jihlavy, kde ukázal v posledních dvou letech svůj potenciál. Od nové sezony ho bude rozvíjet v ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 9.5.2024

Vzniklo Sdružení prvoligových klubů, Slavia má zastoupení v představenstvu

Sdružení prvoligových klubů ledního hokeje je v činnosti od začátku května a jeho cílem je sportovní, finanční i mediální rozvoj I. ligy ČR za vzájemné spolupráce všech prvoligových klubů a Českého ...

Číst více
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více