14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.10.2012

Úchvatná bitva juniorů. V prodloužení položil Piráty Mavrojanidis

10. kolo, sobota 6.10.2012, Slavia - Chomutov
Slavia
5:4p
1:1, 2:2, 1:1
Chomutov

Branky a nahrávky: 14. Babka (Tomek, Mavrojanidis), 24. Ptáčník (Navrátil), 33. Rittig (Ptáčník, Brzák), 53. Knot (Malý), 61. Mavrojandis (Šteiner) - 9. Novák L. (Novák J., Fronk), 32. Hecman (Kámpf, Tejnor), 39. Hammerbauer (Deveri), 46. Hammerbauer (Deveri, Szathmáry). Rozhodčí: Nečas - Bejček, Svatopluk. Vyloučení: 3:3 navíc Lukáš Novák (CHM) 10 min. OT za nesportovní chování. Využití: 2:0. Diváci: 90. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 5:4.

Sestavy

Slavia

Mouček (od 46. Eder) - Leština, Babka, Růžička, Malý, Rittig, Knot, Mavrojanidis, Jedlička, Brzák, Tomek, Berlev, Navrátil, Ryzák, Novák, Hložek, Šteiner, Mašín, Hlinka, Ptáčník

Chomutov

Dovina - Havel, Drobný, Pelc, Horváth, Fronk, Mazánek, Novák, Šulák, Kaše, Kämpf, Deveri, Hammerbauer, Szathmáry, Tejnor, Peštuka, Lehnert, Novák, Huňady, Hejcman, Hlava

Sešívaní mají za sebou cenný skalp lídra juniorské extraligy. Chomutov v utkání potvrzoval své nesporné kvality, ale tlaku nedokázal patřičně využívat. Slavia hrála s velkým nasazením a vyrovnanou bitvu nakonec strhla na svou stranu v prodloužení z přesilovkové trefy Georga Mavrojanidise.

Prvních pár minut se hrál vyrovnaný hokej bez výrazných šancí. Sešívaní se vinou vyloučení dostali pod tlak, který pokračoval i nadále a vyvrcholil první brankou hostujícího celku. Fronk se precizní stahovačkou protáhl mezi dvěma obránci a trefil pravý beton. Puku se za brankou ujal Lukáš Novák a z brankoviště ho dorazil Jakub Novák.

Domácí se opět nechali vyloučit a to jim přineslo další komplikace. Oslabení ale přečkali, ujali se po dlouhých minutách puku a rozjeli útočnou kombinaci. Tomek po přihrávce Mavrojanidise předložil Jakubu Babkovi, který propálil chomutovského brankáře. Po zbytek třetiny měli i nadále převahu hosté, ale už ne takovou jako na začátku.

Jestli měli první třetinu v režii chomutovští Piráti, druhá pro změnu přinesla naprosto vyrovnaný pohledný hokej. Sešívaní měli zdařilý vstup, ve kterém svému soupeři nedali příliš šancí. Nakonec se v pěkně sehrané přesilové hře prosadil Martin Ptáčník a poslal domácí do vedení. Chomutovu několik minut nevycházela kombinační hra, navíc se vinou dobrého forčekingu Slavie špatně dostával z obranné třetiny.

Následná trefa Dareka Hejcmana z protiútoku stav utkání opět vyrovnala, s čímž se slávisté dokázali rychle vypořádat. Dvě minuty nato prostřelil gólmana Pirátů Jaroslav Rittig a vrátil vedení zpět domácím. Za nesouhlas s vyloučením Petera Horvátha obdržel desetiminutový osobní trest Lukáš Novák. Pirátům se v závěru ještě podařilo vyrovnat trefou Jana Hammerbauera, a tak se vítěze dalo předvídat jen stěží.

I třetí třetina přinesla úchvatný hokej. V jejím úvodu zahrozila Slavia útokem Mavrojanidise, který v situaci dva na jednoho předložil Tomkovi, a ten z první střílel mezi betony. Dovina kotouč nakonec zvládl vytěsnit mimo branku, trenéři hostů ale svým svěřencům museli domluvit. Chomutovští posléze vstřelili vedoucí gól po akci Jana Hammerbauera z levého křídla. Sešívaní současně vystřídali brankáře - Moučeka nahradil Eder.

Neuběhla ani půlminuta a sešívaní odpověděli z trefy Ronalda Knota. Havel krátce nato napadl Babku a zamířil na trestnou lavici. Piráti oslabení přečkali, ale tři čtvrtě minuty před koncem základní hrací doby opět faulovali a to se ukázalo jako osudné. Slavia půlenou přesilovku využila v prodloužení, když přesnou ranou z kruhu rozhodl Georg Mavrojanidis.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha)
Pro nás to byl hodně důležitý zápas a jsem spokojený s předvedenou hrou. Všichni hráči, kteří nastoupili, odehráli parádní výkon.

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov)
Slavia ukázala v druhé půlce zápasu to lepší, co v ní je. Podle mě a kolegy to byl hokej jako břitva a bylo se na co dívat. Slavia hrála s úžasným nasazením, skvěle bruslila a dneska jí to zkrátka sedlo. Nám se nepodařilo využít převahu v první třetině a to nám pak na konci chybělo. Domácí zaslouženě vyhráli, ale byl to parádní hokej.

Autor Jan Salajka
Nepřehlédněte
A-TÝM 20.5.2024

Přípravné zápasy: Slávisty čekají dva turnaje, do Edenu dorazí soupeři z Německa

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 17.5.2024

Slávisté půjdou v rámci letní přípravy i na led. Jaké je aktuální složení týmu?

Slávisté mají za sebou dva týdny letní přípravy, kádr A-týmu aktuálně čítá 35 jmen. S mužstvem se mimo jiné připravují i úspěšní junioři, kteří v uplynulé sezoně vybojovali postup do extraligy, z ...

Číst více
A-TÝM 16.5.2024

Posila realizačního týmu. Novým asistentem je Radek Hlavatý

Trenérský štáb pro novou sezonu rozšíří třiačtyřicetiletý Radek Hlavatý, který bude společně s Vojtěchem Šikem asistentem hlavního trenéra Aleše Tottera. Do Slavie přichází z Kladna, kde trénoval ...

Číst více
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více