14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
1.12.2012

Junioři si jasně poradili s lídrem tabulky Třincem

22. kolo, sobota 1.12.2012, Slavia - Třinec
Slavia
3:0
2:0, 0:0, 1:0
Třinec

Branky a nahrávky: 6. Ptáčník (Babka, Mavrojanidis), 8. Malý (Semrád), 50. Jedlička (Babka). Rozhodčí: Jebavý - Špůr, Zavřel. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 123. Střely na branku: 43:30. Průběh utkání: 3:0.

Sestavy

Slavia

Dlouhý - Leština, Babka, Malý, Rittig, Knot, Mavrojanidis, Brzák, Jedlička, Tomek, Navrátil, Semrád, Presheva, Ryzák, Hložek, Šteiner, Mašín, Hlinka, Moravec, Ptáčník

Třinec

Němec - Běhal, Pisarik, Bezuška, Kasperlík, Mach, Žvatora, Vyčesaný, Valíček, Ohera, Hurtík, Kasala, Franek, Matuš, Bartoň, Diviš, Foltýn, Jaroš

Po utkání ve Vítkovich se sešívaní utkali s dalším moravským klubem. Třinec, který před duelem se Slavií vedl, nepřijel v nejsilnější sestavě. Slávisté předvedli jeden z nejlepších výkonů v sezóně a mnohdy Oceláře přehrávali. Velmi dobrý výkon předvedl Dlouhý, jenž nedovolil Třineckým ani jeden zásah.

Začátek duelu byl z obou stran opatrný a týmy měly hodně daleko k ideální hře. Do vážnějsí příležitosti se dostali jako první domácí a hned jí využili. Martin Ptáčník se dostal na úroveň obránce a přesnou ranou mezi Němcovi betony otevřel skóre utkání. Slávisté po vstřeleném gólu ožili a vyplatilo se. Semrádovu ránu od modré zvládl ještě třinecký brankář vytěsnit, puku se však zmocnil Pavel Malý a naněkolikrát dostal puk za záda Němce.

Zbytek první části se nesl v duchu tvrdých bojů ve středním pásmu, kdy se týmy jen stěží prokousávaly k brankám. Přestávka přinesla určité oživení hry. Výkony obou celků výrazně vzrostly a začaly se podobat extraligovému hokeji. Hrálo se ve velice vysokém tempu nahoru a dolů. V úvodních minutách mířil jen těsně vedle pravé tyčky Foltýn. Zanedlouho se mohl dostat do zakončení Valíček, jenže byl pomalý a o kotouč přišel.

Postupem času se přiostřovalo, což vyústilo ve více vyloučených. Žádný z týmů ale početní převahu na ledě nedokázal využít. Asi nejblíže k tomu byl osm sekund před konečným hvizdem druhé dvacetiminutovky Ptáčník, jehož střela zpoza obránce se otřela o tyčku. Třetí třetina začala sporným rozhodnutím rozhodčího, ten neuznal gól, přestože slávisté byli přesvědčeni, že se puk za brankovou čáru došoural.

Velkou šanci měl po přihrávce Jedličky Malý, sám před Němcem ale neuspěl. Za minutu se sešívaní už z třetí branky radovali. Při ponechané výhodě ujel podél pravého mantinelu Babka a pěkně našel najíždějícího Jakuba Jedličku, který se neukvapil a poslal kotouč přesně k tyčce. Oceláři se sice hodně snažili alespoň o čestný úspěch, Dlouhý ale všechny třinecké střelce dokonale znemožnil.

Červenobílí si tak připsali vcelku pohodlné vítězství nad lídrem tabulky, naopak Třinec by se měl zamyslet hlavně nad přesilovkami, které nesehráli vůbec dobře.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 20.5.2024

Přípravné zápasy: Slávisty čekají dva turnaje, do Edenu dorazí soupeři z Německa

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 17.5.2024

Slávisté půjdou v rámci letní přípravy i na led. Jaké je aktuální složení týmu?

Slávisté mají za sebou dva týdny letní přípravy, kádr A-týmu aktuálně čítá 35 jmen. S mužstvem se mimo jiné připravují i úspěšní junioři, kteří v uplynulé sezoně vybojovali postup do extraligy, z ...

Číst více
A-TÝM 16.5.2024

Posila realizačního týmu. Novým asistentem je Radek Hlavatý

Trenérský štáb pro novou sezonu rozšíří třiačtyřicetiletý Radek Hlavatý, který bude společně s Vojtěchem Šikem asistentem hlavního trenéra Aleše Tottera. Do Slavie přichází z Kladna, kde trénoval ...

Číst více
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více