14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.12.2012

Junioři nestáhli náskok Lvů a odjíždějí z Ústí poraženi

25. kolo, čtvrtek 13.12.2012, Ústí nad Labem - Slavia
Ústí nad Labem
4:2
0:0, 3:1,1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 22. Hanzl (Fojt), 24. Dostálek (Hanzl, Fojt), 30. Hanzl (Fojt, Dostálek), 54. Faigl (Grin, Smetana) - 23. Tomek (Babka), 49. Semrád (Moravec, Růžička). Rozhodčí: Turčan - Mašek, Rozlílek. Vyloučení: 2:3. Využití: bez využití. Diváci: 137. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Sestavy

Ústí nad Labem

Novák - Grin, Motejlek, Ságer, Smetana, Vegner, Zdvořáček, Bačák, Dostálek, Faigl, Fojt, Hanzl, Jindřich, Kubáč, Matai, Musil, Piewak.

Slavia

Mouček - Leština, Babka, Malý, Rittig, Knot, Jedlička, Brzák, Tomek, Navrátil, Semrád, Presheva, Ryzák, Hložek, Šteiner, Mašín, Hlinka, Moravec, Ptáčník.

Ve 25. kole se sešívaní střetli s ústeckými Lvi. Ti se sice krčí na posledním místě juniorské extraligy, červenobílí se nicméně po celý zápas nedokázali ani jednou dostat do vedení. Když pak severočeši odskočili na rozdíl dvou branek, nedokázali slavističtí mladíci už zabrat a zápas dostat a svou stranu.

Úvodní třetina se odehrála ve velkém tempu, zbytečně se nepřerušovalo, a tak hra měla spád. Činili se oba brankáři. Domácí Novák zneškodnil několik jedovatých střel Pražanů, Mouček zpacifikoval útočné snahy Lvíčat. Do vyložené gólové pozice se nedostal ani jeden z týmů, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé třetiny vletěli domácí, po pětasedmdesáti sekundách se prosadil domácí kanonýr Hanzl. Sešívaní s odpovědí přispěchali velmi rychle. O minutu později využil Babkovu přihrávku Tomek, který prostřelil Nováka. Ve 24. minutě puk putoval po ose Fojt – Hanzl až ke zcela volnému Dostálkovi, který neměl problém poslat puk do sítě. Krátce před polovinou zápasu se nechal vyloučit hostující Knot. Domácí nabídnutou početní výhodu využili. Pět vteřin před jejím koncem se do puku opřel Hanzl. Jeho pokus rozvlnil síťku za Moučkem. Po dvou třetinách vedlo Ústí 3:1.

Do posledního dějství šli hosté s tím, že mají nejvyšší čas se pokusit o obrat ve skóre. Zvýšili aktivitu. Recept na Nováka hledali až do 49. minuty, kdy do prázdné branky poslal puk Semrád. Rozdíl byl jen o gól, domácí ale nějaké velké drama nedovolili. Ústečtí na pořádnou šanci čekali až do času 53:11. Kapitán Faigl střelou snad z nulového úhlu poslal „své“ do vedení 4:2. Za tohoto stavu zápas skončil.

Autor Alžběta Mufová
Nepřehlédněte
A-TÝM 20.5.2024

Přípravné zápasy: Slávisty čekají dva turnaje, do Edenu dorazí soupeři z Německa

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 17.5.2024

Slávisté půjdou v rámci letní přípravy i na led. Jaké je aktuální složení týmu?

Slávisté mají za sebou dva týdny letní přípravy, kádr A-týmu aktuálně čítá 35 jmen. S mužstvem se mimo jiné připravují i úspěšní junioři, kteří v uplynulé sezoně vybojovali postup do extraligy, z ...

Číst více
A-TÝM 16.5.2024

Posila realizačního týmu. Novým asistentem je Radek Hlavatý

Trenérský štáb pro novou sezonu rozšíří třiačtyřicetiletý Radek Hlavatý, který bude společně s Vojtěchem Šikem asistentem hlavního trenéra Aleše Tottera. Do Slavie přichází z Kladna, kde trénoval ...

Číst více
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více