Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
14.9.2013

Junioři nakonec udolali Pardubice v základní hrací době

4. kolo, sobota 14.9.2013, Pardubice - Slavia
Pardubice
0:5
0:0, 0:2, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 55. Špaček (Poulíček, Řezníček), 59. Poulíček (Veselý) – 21. Ječný (Jedlička), 37. Moravec (Tomek, Knot), 49. Kellerstein (Andres, Mašín). Rozhodčí: Kareš – Potůček, Novák. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 120. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

Sestavy

Pardubice

Vejmelka (Stibůrek) – Kalous, Pilný, Divecký, Vácha, Štědrý, M. Voženílek – Bureš, Havel, Kysela, Chvojka, Bohuněk, Pipek, Veselý, Zelinger, Poulíček, Schneider, Řezníček, Špaček, D. Voženílek

Slavia

D. Novák (Eder) – M. Novák, Mašín, Saňa, Bureš, Knot, Löbl, Leština – Červený, Kellstein, Presheva, Zajíc, Patzelt, Ječný, Hlinka, Jedlička, Török, Tomek, Andres, Moravec, Navrátil

Sešívaní si během zápasu vypracovali tříbrankový náskok a už to vypadalo, že si v poklidu zápas pohlídají. Pardubičtí ovšem dokázali snížit na rozdíl jediné branky, červenobílí si poté ale situaci pohlídali a připsali si všechny tři body.

Slávisté měli v pátek volno, pardubičtí junioři včera porazili Spartu Praha 5:1. V první třetině toho ale příliš k vidění nebylo. Oba týmy sice podnikaly útočné výpady do obrany soupeře, žádný z nich však nebyl stoprocentně gólový.

Zajímavé možnosti první třetina nenabídla, postupem času se ale zápas rozjížděl a nakonec přinesl dramatickou podívanou do samého konce. Na začátku druhé třetiny se slávisté dostali do vedení, útočný výpad proměnil Filip Ječný a otevřel skóre – 0:1.

Další minuty nabídly spíše marnou snahu Pardubic dostat se do zakončení, na opačné straně hrozili slávisté svižnými brejky. Ve 33. minutě trefil Jakub Jedlička tyč pardubické branky!

V závěru druhé třetiny měli hosté výhodu přesilové hry, akci její formace dokončil Tomáš Moravec a zvýšil na dvoubrankový rozdíl – 0:2. Krátce na to se slávisté ubránili dvouminutové pardubické převaze.

Nejzajímavější pasáží zápasu byla třetí třetina. Ve 49. minutě se po rychlé akci trefil Adam Kellerstein a za stavu 0:3 se zdálo být rozhodnuto. Pardubice jen ztuha hledaly možnosti dostat do obrany protivníka. Ten měl navíc možnost v 52. minutě možnost navýšit náskok, když po Poulíčkově hákování jel trestné střílení Filip Ječný. Od tohoto momentu rozehrál domácí kouč Pavel Rohlík doslova šachovou partii. Na led poslal Antonína Stibůrka, ten nájezd vykryl, pak chodili hráči na led dle momentální situace a to včetně brankáře Vejmelky!

V čase 54:07 po zisku útočného pásma odvolal brankáře a Pardubice hrály s pěti útočníky a jedním obráncem! O chvíli později se radovaly ze snížení: Patrik Poulíček převzal puk, sice jej přes brankáře Slavie nepropasíroval, ale k dorážce se dostal Michael Špaček – 1:3.

A napínavá partie pokračovala, v 57. minutě Karel Vejmelka šel opět na střídačku, Pardubice sevřely slávisty, kteří v čase 58:39 podruhé kapitulovali, když na Veselého nahrávku si najel kapitán Poulíček – 2:3.

Krátce po vhazování se Východočeši opět nastěhovali do pásma soupeře a zase to zkoušeli s pěti útočníky, čáru přes finální fázi rozpočtu jim ale udělalo hákování Michaela Špačka, po kterém si slávisté zápas pohlídali, i když se ještě zapotili po vyhraném pardubickém buly v pražské obraně v čase 59:58.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 10.5.2024

Do Edenu se vrací známá tvář, obranu vyztuží Václav Veber

V letech 2020-2022 odehrál na Slavii téměř stovku zápasů, teď se po dvou sezonách vrací zpět. Obránce Václav Veber, který má za sebou svůj první kompletní extraligový ročník, se stává šestou posilou ...

Číst více
A-TÝM 9.5.2024

Perspektivní obránce Fabien Kočí další posilou Slavie

Nejmladší z předsezonních posil je jedenadvacetiletý obránce Fabien Kočí, jenž přichází do Edenu z Jihlavy, kde ukázal v posledních dvou letech svůj potenciál. Od nové sezony ho bude rozvíjet v ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 9.5.2024

Vzniklo Sdružení prvoligových klubů, Slavia má zastoupení v představenstvu

Sdružení prvoligových klubů ledního hokeje je v činnosti od začátku května a jeho cílem je sportovní, finanční i mediální rozvoj I. ligy ČR za vzájemné spolupráce všech prvoligových klubů a Českého ...

Číst více
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více