Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.10.2014

Slavia utrpěla čtvrtou porážku v řadě

13. kolo, pátek 17.10.2014, Slavia - Zlín
Slavia
1:2
0:1, 0:1, 1:0
Zlín

Branky a nahrávky: 59. T. Doležal (Poletín) - 8. Holík (Vlach), 22. Říčka (Vlach, Matějíček). Rozhodčí: Hribik, Kaukokari – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:5,navíc Klhhůfek (5 + osobní trest do konce utkání). Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3102. Střely na branku: 25:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Sestavy

Slavia

Furch – Krejčí, Kolařík, Holub, Valach, Štich, Barák – Sklenář, Klhůfek, Stránský – Doležal J., Vas, Čermák – Doležal T., Školiak, Weissmann – Poletín, Babka, Veselý.

Zlín

Kašík – Kotvan, Marušák, Řezníček, Tesařík, Matějíček, Žižka, Urbanec – Köhler, Leška, Ondráček – Veselý, Sedláček, Okál – Říčka, Vlach, Holík – Čech, Hladiš, Fořt.

Sešívaní nezvládli zápas proti poslednímu týmu tabulky, kterému podlehli 1:2. Utkání se pro domácí nevyvíjelo od samého začátku příliš dobře. Jednou z největších opor týmu byl Dominik Furch, který se v brance vyznamenal několika dobrými zákroky. Jediný gól Pražanů vstřelil těsně před koncem Tomáš Doležal.

Domácí vstoupili do zápasu s lehkou nervozitou, což se projevilo především velkým množstvím vyloučení a několika chybami v obraně. Ty nabídly zlínským hráčům několik vyložených šancí, ve kterých se zaskvěl sešívaný gólman. Střelecký účet otevřeli ševci v osmé minutě, když se v přesilové hře z pravého kruhu trefil za Furchova záda Petr Holík.

Slavia se v následujících minutách snažila o vyrovnání, několikrát uzavřela hosty v jejich obranné třetině, největší šanci měl však paradoxně Zlín. Říčka z mezikruží trefil tyčku.

Žlutomodří do druhé dvacetiminutovky doslova vlétli. Po rychlé kombinaci na jeden dotek zvyšoval na 2:0 Robert Říčka.

Ve druhé polovině utkání se hra přelévala ze strany na stranu. Šance byly k vidění na obou stranách. Pražanům situaci rozhodně neulehčilo vyloučení Klhůfka, který si vysloužil pět minut plus osobní trest do konce utkání.

Utkání ještě zdramatizoval Tomáš Doležal, který snížil na 1:2 při power play v závěru zápasu. Zlín už ale vyrovnání nepřipustil a odvezl si na Moravu tři body.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): „Prvním gólem jsme byli potrestaní za zbytečné fauly. V našich přesilovkách rozhodlo, že nám chyběl zkušený hráč, který by na sebe vzal zodpovědnost. Hráči bojovali až do konce zápasu a snažili se s výsledkem ještě ke konci něco udělat.“

Juraj Jurík (PSG Zlín): „Myslím si, že utkání moc pohledné nebylo, bylo spíše bojovné. Mužstva si byla vědoma současné formy a důležitosti zisku bodů, od čehož se odvíjel celý zápas. Určitě jsme byli o ten gól lepší, a za tři body jsme rádi.“

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více