Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
31.10.2014

Plzeň dobyta! Slávisté o vítězství rozhodli ve třetí třetině

17. kolo, pátek 31.10.2014, Plzeň - Slavia
Plzeň
1:3
0:0, 0:0, 1:3
Slavia

Branky a nahrávky: 53. Lev (Simon, Mozík) – 47. Bednář (Stránský, J. Doležal), 49. Poletín, 60. J. Doležal (Bednář, Krejčí). Rozhodčí: Šír, Horák – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4641. Střely na branku: 26:16. Zblokované střely: 6:10. Hity: 12:19. Vhazování: 35:20. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Sestavy

Plzeň

Machovský – Jeřábek, Kadlec, Boháč, Mozík, Pulpán, Kubka, Sklenička – Pletka, Simon, Kratěna (C) – J. Sýkora, Lev, Balej – Schleiss, Kašpařík, Indrák – Hollweg, T. Sýkora, Dvořák – Kubalík

Slavia

Furch – Krejčí, Kolařík, Štich, Knot, Beňovič, Novák, Barák – J. Doležal, Vas, Stránský – Tomica, Bednář (C), Sklenář – T. Doležal, Školiak, Klhůfek – Poletín, Veselý

V průběhu prvních čtyřiceti minut si museli fanoušci připadat jako na fotbale, na první gól totiž čekali marně. Branky začaly padat až v závěrečné dvacetiminutovce, kdy se sešívaní prosadili hned třikrát a výhrou 3:1 tak navázali na úspěšný zápas s Litvínovem.

V první třetině to chvílemi vypadalo, jakoby se oba celky řídily pravidlem, že kdo nedostane gól, nemůže prohrát. Viděli jsme opatrnou hru s minimem šancí. Příliš vzruchu nenabídly ani jedna plzeňská a dvě sešívané přesilovky, a tak se po dvaceti minutách šlo do kabin za bezbrankového stavu.

4
Kapitán Jaroslav Bednář bodoval již ve čtvrtém utkání v řadě.

Slávisté mohli udeřit ve 29. minutě. Pavel Klhůfek v sólovém úniku volil střelu mezi betony, úspěšnější byl ale Machovský. Další možnost měli Pražané v závěru druhé dvacetiminutovky, kdy měli k dispozici přes minutu dlouhou přesilovku čtyř proti třem. Ani v tomto případě ale plzeňského muže s maskou překonat nedokázali.

V závěrečném dějství se už hosté začali prosazovat i gólově. Ve 47. minutě našel Jan Stránský neobsazeného Jaroslava Bednáře, jenž z bezprostřední blízkosti nedal střelou pod víko Machovskému šanci.

O dvě minuty později byl za dobrý forčeking při vlastním oslabení odměněn Michal Poletín. Západočeši totiž vyrobili chybu v rozehrávce, přišli o puk a sešívaný forvard zamířil přesně do horního růžku plzeňské branky.

Dominik Furch chytal celý zápas výborně, o čisté konto byl připraven až v 53. minutě, kdy Jakub Lev šikovně ztečoval nahození Dominika Simona nad Furchovu lapačku. Vteřinu před koncem ale při plzeňské hře bez brankáře neomylně trefil prázdnou klec Jiří Doležal, jehož zásah definitivně potvrdil druhou výhru hokejistů Slavie v řadě.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Škoda Plzeň): Pro nás je to trpká porážka, připravovali jsme se na toto utkání celý týden. Nepodařilo se nám ale vytvořit si tlak a brankové příležitosti. Ve třetí třetině jsme nechali samotného Bednáře před brankou, on to potrestal, druhý gól jsme dostali po chybě při vlastní přesilovce. Podařilo se nám záhy snížit, ale již jsme neměli sílu na vyrovnání. Musíme se snažit zvednout se. Zatím prostě nenacházíme někoho, o koho bychom se mohli opřít. Je to taková šedá deka.

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Věděli jsme, že jedeme do Plzně, která doma hraje výborně a agresivně. Chtěli jsme navázat na poslední dvě třetiny s Litvínovem. Dnes to bylo hlavně o trpělivosti, rozhodla třetí třetina, kluci to odmakali až do poslední minuty. Myslím si, že to je pro nás velké vítězství.

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více