Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.1.2015

János Vas sestřelil Tygry a sešívaní znovu slaví!

41. kolo, neděle 25.1.2015, Liberec - Slavia
Liberec
1:3
0:1, 1:0, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 22. Filippi (Valský, Bulík) – 9. Vas (Holec), 54. Vas (Kolář), 58. Poletín (Stránský). Rozhodčí: Šindler, Wagner – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5942. Střely na branku: 49:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1.

Sestavy

Liberec

Lašák – Kajínek, Výtisk, Gřegořek, Derner, Vitásek, Voráček, Plutnar – Balaštík, Vampola, Radivojevič – Valský, Filippi, Bulík – Bartek, Jelínek, Krenželok – Bakoš, Vlach.

Slavia

Furch – Kolařík, Šenkeřík, Krejčí, Šulc, Růžička, Beňovič, Novák – Vlasák, Divíšek, Sklenář – Holec, Vas, Kolář – Stránský, Doležal, Poletín – Andres, Čermák, Veselý.

Po domácí výhře proti Olomouci přijeli slávisté do Liberce jako omytí živou vodou a připsali si další tři důležité body. Sešívaným zařídil výhru maďarský útočník János Vas, který vstřelil první dvě branky. Uklidňující trefu pak poslal za Lašákova záda Michal Poletín, a slávisté tak před téměř šesti tisíci diváky sebrali domácím všechny body. Dominik Furch k vítězství přispěl 48 úspěšnými zákroky.

Obranné řady sešívaných posílil v Liberci slávistický odchovanec Jakub Šulc, který poslední dvě sezony působí v prvoligových Litoměřicích. Spolu s dalšími zadáky se musel Šulc dost ohánět při třech přesilovkách Tygrů v první třetině. Dobře hrající hosté ale nenechali Furcha na holičkách a krátce po vypršení jednoho z oslabení v 9. minutě udeřili. János Vas dostal hezkou přihrávku od Holce a měl mezi kruhy moře času dorazit svou střelu na druhý pokus úspěšně za Lašáka.

Dominik Furch znovu Slavii podržel. 48 zákroků / úspěšnost 98 %

Liberečtí chtěli rychle kontrovat a v 11. minutě se jim podařilo vykouzlit před Furchem slušný chaos. Ani Jelínek, ani Vampola ale puk za záda slávistické jedničky nedotlačili. Sešívaným se tak podařilo odvrátit pokusy domácích o bleskové vyrovnání, bohužel ale nezvládli vstup do další části.

Dvě minuty uběhly z druhé třetiny, když se k úniku dostal druhý liberecký útok. Proti Bulíkovi ještě dobře zasáhl Furch. Puk se ale následně odrazil k Valskému, který ho šikovně prostrčil k Tomášovi Filippimu. Reprezentační útočník se pak v pozici zametače puku do prázdné branky nemohl mýlit.

Tygři následně instinktivně vrhli všechny síly do útoku, obrat se jim ale, i díky jistému Furchovi, dokonat nepodařilo. Hosté se za několik minut vzpamatovali a dostali k dispozici i první přesilovou hru. V té několikrát nebezpečně zahrozil Poletín, ani Lašák ale neměl zrovna špatný den a všechny jeho pokusy vytěsnil.

Druhá branka Vase domácí položila

Souboj obou mužů se opakoval těsně před koncem druhé třetiny. Slávistický útočník měl velkou šanci ke skórování, když ujel domácí obraně a pálil z mezikruží úplně osamocen. Lašák ale jeho pokus skvěle chytil, a do šaten šly tak oba týmy stále za nerozhodného stavu.

János Vas slaví svůj druhý zásah

Slávisté měli i po přestávce více ze hry. Pomohla jim k tomu i přesilovka, ve které se v 43. zjevil před odkrytou Lašákovou brankou Divíšek, bohužel v jasné příležitosti přestřelil. Domácím nechyběl entuziasmus, jejich okupování útočné třetiny ale postrádalo výraznější nápad, který by překvapil slávistickou obranu.

A tak se iniciativy chopili znovu slávisté. A spolupráce nově postaveného druhého útoku opět slavila úspěch. Krásný hokejový moment přichystal Kolář, když poslal z rohu kluziště přesný pas pro Jánose Vase, který lehce zavěsil puk nad bezmocného Lašáka a svou druhou brankou poslal sešívané do vedení.

Tygři byli pokořeni a nezmohli se už na větší odpor. Naopak, dvougólový střelec z minulého utkání, Michal Poletín, ukončil tvrdou ranou pod Lašákovu horní tyčku poslední zbytky libereckých nadějí.

Ohlasy trenérů
Milan Černý (Bílí Tygři Liberec): „Bohužel rozhodla naše koncovka, měli jsme snad 45 střel a příležitostí, ze kterých jsme nedali branku. A jak se čas táhl, ubývalo lehkosti. Myslím, že by pomohlo více clonění brankáři a větší počet dorážek, kdybychom to splnili, zápas by asi vypadal jinak."

Dušan Gregor (HC Slavia Praha): „Krásné vítězství celého mužstva, které si za ním šlo. Ve druhé třetině jsme byli pod tlakem domácích, ale v ostatních periodách jsme předvedli dobrou hru. A myslím, že jsme si kolektivní hrou tři body zasloužili."

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více