Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
1.2.2015

V zaplněné O2 aréně rozhodly sparťanské přesilovky

44. kolo, neděle 1.2.2015, Slavia - Sparta
Slavia
4:9
2:2, 2:4, 0:3
Sparta

Branky a nahrávky: 3. Čermák (Doležal, Andres), 17. Doležal (Čermák), 25. Vlasák (Šenkeřík, Sklenář), 30. Pletka (Bednář) – 5. Klimek (Hlinka, Réway), 11. Klimek (Réway, Hlinka), 21. Réway (Polášek, Novotný), 23. Buchtele (Vondrka, Piskáček), 32. Polášek (Hlinka, Pilař), 34. Sabolič (Piskáček), 43. Buchtele (Vondrka), 49. Sabolič (Eminger, Buchtele), 57. Polášek (Réway, Hlinka). Rozhodčí: Hribik, Pešina – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 11:11. Využití: 2:7. Diváci: 10152. Střely na branku: 19:42. Zblokované střely: 19:11. Hity: 16:10. Vhazování: 35:46. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:4, 4:4, 4:9.

Sestavy

Slavia

Furch (32. - 40. a od 41. Svoboda) – Šenkeřík, Kolařík, Šulc, Krejčí, Novák, Roupec, Růžička – Pletka, Bednář, Vlasák – Kolář, Vas, Holec – Poletín, Sklenář, Stránský – Čermák, Doležal Andres

Sparta

Novotný – Polášek, Pilař, Piskáček, Ďaloga, Mikuš, Eminger, Hrbas – Klimek, Hlinka, Réway – Vondrka, Buchtele, Sabolič – Dvořáček, Rolinek, Kumstát – Chlapík, Volek, Procházka – Černoch

Čtvrté derby v letošní sezóně vyhrála Sparta. Slávisté však dlouho drželi s rivalem z Holešovic krok, zápas se zlomil v závěru druhé třetiny. V utkání sehrály velmi důležitou roli přesilové hry, celkově jich bylo využito devět. Premiéru v sešívaném dresu si odbyl obránce David Roupec.

Do zřejmě posledního derby v letošní sezóně vstoupili lépe domácí. Po dvou minutách hry poslal slávisty do vedení svým prvním gólem v sezóně Miloslav Čermák. Ve 4. minutě se hosté dvěma dlouhými přihrávkami dostali až před Furcha. Tam stál v dobré střelecké pozici Lukáš Klimek a do odkryté klece vstřelil vyrovnávací gól.

Na šance bohatá první třetina pokračovala nepovedenými pokusy Dvořáčka s Čermákem. U obou šancí převedli gólmani skvělé zákroky. Po deseti minutách hry vyzval Réway ke střele zcela volného Lukáše Klimka, který poslal Spartu do vedení. Do kabin se ale šlo za nerozhodného stavu a opět se o to postarala Čermákova formace. Čtyři minuty před koncem prvního dějství vypálil vstříc Novotnému Jiří Doležal, gólman Sparty dokázal puk vyrazit jen před sebe a Doležal snadno dopravil kotouč za jeho záda.

O tom, jaká asi bude druhá perioda, napověděla její 35. vteřina, kdy předvedl individuální akci přes celé kluziště Martin Réway a za přispění teče jednoho z obránců prostřelil Frucha. O dvě minuty později zdvojnásobili hosté své vedení. Vondrka nahodil kotouč do bezprostřední blízkosti Furcha. Tam se nejlépe zorientoval Jan Buchtele a pojistil vedení svého týmu. Červenobílí se však dokázali brzy dostat na dostřel svému soupeři. Šenkeříkova nepovedená střela skončila na čepeli Tomáše Vlasáka, který do prázdné branky vsítil kontaktní gól.

A to nebylo vše! O čtyři minuty později vyvezl kotouč do útočného pásma Bednář a poslal přesnou přihrávku Václavu Pletkovi, který svým prvním gólem v sešívaném dresu srovnal stav utkání. Za dvě minuty, když hosté dostali možnost přesilové hry, našel skulinku mezi Furchovými betony Adam Polášek a hosté znovu vedli. To, že v tomto zápase hrály prim převážně přesilové hry hostů, se vzápětí potvrdilo. Po vyloučení Vlasáka se sešívanou obranou prokličkoval Róbert Sabolič a blafákem překonal střídajícího Svobodu.

Do třetí části vstoupili lépe hosté. Ve 42. minutě se do přečíslení dva na jednoho dostali Vondrka a Buchtele. První jmenovaný vymyslel dobrou přihrávku a Jan Buchtele už jen zasunul kotouč za Svobodu. Hosté i nadále pokračovali v naléhání na červenobílou branku, slávisté se několikrát museli osvobodit vyhozením. Ve 49. minutě však neuhlídali tečujícího Róberta Saboliče, který vstřelil osmý gól Holešovických.

Ani to však Spartě nestačilo. Tři minuty před koncem se při dvojnásobné přesilové hře do kotouče opřel Adam Polášek a Svoboda proti jeho tvrdé střele kapituloval. V gólově bohatém zápase byla tedy nakonec úspěšnější Sparta.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Dvě třetiny byly pro nás hratelné a jak už tady bylo řečeno, zápas dnes rozhodly přesilové hry. My jsme naopak v přesilovce pět na tři branku nedali a to byla příčina našeho neúspěchu.

Josef Jandač (HC Sparta Praha): V derby moc gólů většinou nepadá a dneska to byly brankové hody, což určitě ocenili diváci. Zápas jsme rozhodli v přesilových hrách.

Autor Jakub Janoušek
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video