Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
5.9.2014

Ani pátý zápas nevyšel, junioři prohráli i s Plzní

5. kolo, pátek 5.9.2014, Slavia - Plzeň
Slavia
1:4
0:2, 0:0, 1:2
Plzeň

Branky a nahrávky: 48. Ječný (Kellerstein, Andres) – 2. Kubík (Rajal), 9. Kristl (Polata), 42. Krliš (Tulačka, Suchý), 60. Suchý (Walter). Rozhodčí: Pavlovič – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 38. Střely na branku: 33:38. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Sestavy

Slavia

Frodl – Krejčí, Kocánek, Novák, Saňa, Drahorád, Kottek, Junek – Červený, Török, Kasala, Nestrašil, Kellerstein, Ječný, Josefus, Vyskočil, Tejral, Hlinka, Fortelka, Andres, Navrátil.

Plzeň

Štekr – Polívka, Kubík, Walter, Holý, Houfek, Sklenička – Krliš, Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Kubalík, Kristl, Rajal, Polata, Čadek, Suchý, Tulačka, Opava, Kepka.

Slávistická juniorka stále čeká na výhru. Nezměnil to ani pátý zápas sezóny ve kterém svěřenci trenéra Hájka prohrály s Plzní rozdílem 1:4. O jediný střelecký úspěch domácích se postaral Filip Ječný.

Do utkání vstoupili lépe hosté z Plzně, už totiž ve 2. minutě skončila tvrdá rána od modré Matyáše Kubíka v síti za Frodlem. Sešívaní se snažili o rychlou odpověď, místo toho však v průběhu první části ještě jednou inkasovali. Polatovu střelu vyrazil slávistický brankář jen k osamocenému Richardu Kristlovi, který bez problémů poslal kotouč do odkryté klece.

Blízko snížení byl v polovině duelu Török, jeho zajímavý pokus ale dokázal Štekr zneškodnit. O chvíli později se zase v mezikruží objevil Kellerstein, plzeňského gólmana ale trefil puk do masky. Na druhé straně se zase dostal do šance Tulačka, jehož střelu vyrazil Frodl na poslední chvíli betonem.

Skóre se znovu měnilo až ve 42. minutě. Václav Krliš vypálil zpoza obránce, kotouč zřejmě ještě změnil dráhu a zapadl k tyči za překvapeného Frodla. Poslední dějství bylo hodně rozkouskované velkým počtem vyloučení, čehož využili červenobílí a zvládli alespoň snížit. Puk po střele Kellersteina vypadl Štekrovi z výstroje a nejblíže byl Filip Ječný, který už jen doklepl kotouč do branky.

Pražané se snažili vybojovat alespoň bod, čas ale ubíhal příliš rychle. Ke hře bez brankáře se odhodlali trenéři domácích až půl minuty před závěrem. Slávisté už se však do gólové příležitosti nedostali, naopak Plzeňští si zásluhou Filipa Suchého připsali ještě pojistku do opuštěné svatyně.

Ohlasy trenérů

Jiří Hájek (HC Slavia Praha): Jak už jsem řekl klukům v kabině: „Chlap se vrací z boje se štítem, nebo na štítě.“ To se dnes bohužel o našich chlapcích říci nedá.

David Bruk (HC Plzeň 1929):Viděli jsme kvalitní přímočaré utkání. Jsme rádi, že vezeme tři body z venku. Myslím, že jsme dnes rozhodně byli o ty tři branky lepší.

Autor Jakub Janoušek, David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 12.5.2024

Vzpomínka na minulou sezonu? Hned se mi vybaví slávističtí fanoušci v Kolíně, říká Gaspar

Obránce Michael Gaspar nastupoval v minulé sezoně střídavě za extraligový Mountfield a prvoligový Kolín. A právě v dresu Kozlů se střetl se Slavií v posledním zápase základní části v bitvě o ...

Číst více
ROZHOVORY 11.5.2024

Návrat do Edenu? Hned mi naběhly vzpomínky, svěřuje Šťovíček

V 1. lize hrál Martin Šťovíček proti Slavii vždy jako soupeř, přesto je jeho nové angažmá v Edenu návratem do známého prostředí. „Do Slavie jsem přišel z Benátek v šesté třídě s bráchou a strávil ...

Číst více
A-TÝM 10.5.2024

Do Edenu se vrací známá tvář, obranu vyztuží Václav Veber

V letech 2020-2022 odehrál na Slavii téměř stovku zápasů, teď se po dvou sezonách vrací zpět. Obránce Václav Veber, který má za sebou svůj první kompletní extraligový ročník, se stává šestou posilou ...

Číst více
A-TÝM 9.5.2024

Perspektivní obránce Fabien Kočí další posilou Slavie

Nejmladší z předsezonních posil je jedenadvacetiletý obránce Fabien Kočí, jenž přichází do Edenu z Jihlavy, kde ukázal v posledních dvou letech svůj potenciál. Od nové sezony ho bude rozvíjet v ...

Číst více