Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
7.3.2015

Junioři doma nestačili na Liberec a play-off si nezahrají

D10, sobota 7.3.2015, Slavia - Liberec
Slavia
0:3
0:0, 0:1, 0:2
Liberec

Branky a nahrávky:26. Huňa (Šír), 42. Paločko (Huňa), 59. Svoboda (Paločko, Huňa). Rozhodčí: Würtherle – Štofa, Beneš. Vyloučení: .3:4. Využití: 1:0. Diváci: 58. Střely na branku: 26:30. Průběh utkání: 0:3.

Sestavy

Slavia

Frodl – Vala, Novák ,Saňa, Havelka, Drahorád, Bureš, Kottek, Krejčí, Straka – Červený, Kasala, Nestrašil, Ječný, Josefus, Vyskočil, Tejral, Hlinka, Sládek, Andres, Furch.

Liberec

Stezka – Mrázek, Šír, Arlt, Beránek, Havlín, Pálek, Divila – Babec, Kalfiřt, Huňa, Král, Svoboda, Jedlička, Solenský, Lakatoš, Havlas, Paločko.

Pro Slavii to byl klíčový zápas. Při případné výhře měli stále velmi reálnou šanci na postup mezi elitní osmičku. Avšak Liberec dnešní utkání zvládl takticky velmi dobře, vzadu odehrál utkání s nulou a po právu odjíždí z Edenu se všemi body.

První třetina branku nepřinesla

Na sešívaných bylo vidět, že dnešní zápas je pro ně enormně důležitý. Proto jsme od začátku zápasu viděli spíše opatrný hokej, bez větších šancí na jedné či druhé straně. Slávisté měli hned v úvodu zápasu možnost přesilovky, ale nedostali se k žádné šanci, která by stála za zmínku.

Na začátku dvanácté minuty měli po vyloučení Saňi početní výhodu také hosté, do největší šance úvodní dvacetiminutovky se však paradoxně dostali slávisté. Tejral se v útočném pásmu protáhl kolem laxně bránícího Šíra, ale sám před Stezkou zakončoval jen do libereckého gólmana. Necelou minutu a půl před koncem první části měli opět domácí přesilovku, ale znovu bez větší příležitosti.

Prvního gólu se dočkal Liberec

Slavia měla na začátku druhé části k dispozici zbytek přesilové hry, ve které se ale ke střele nedostala. 25. minuta byla pro druhou třetinu klíčová. Vyloučeni byli domácí, ale od vlastní modré jel sám na Stezku Tejral, avšak hostující gólman byl nepřekonatelný. A o minutu později se potvrdilo staré známé nedáš – dostaneš. K odraženému puku se dostal Josef Huňa a doklepl kotouč do odkryté brány.

Za další dvě minuty mohli hosté přidat další branku, ale hokejku Huňi na poslední chvíli zablokoval vracející se obránce. Do konce třetiny se sešívaní dostali do ještě jedné velké šance, kterou však nedokázal proměnit jak střílející Vala, tak ani dorážející Furch.

Vstup do poslední dvacetiminutovky už snad horší být nemohl. Po minutě a devíti vteřinách ztratili slávisté puk ve vlastním pásmu, autor první branky Huňa našel najíždějícího Matěje Paločku a ten z jedné nedal Frodlovi nejmenší šanci

Chvíli na to mohla Slavia snížit, ale asi v největší příležitosti sešívaných ve třetí třetině srazil liberecký bek při brejku dvou na jednoho Andresovu přihrávku. Na hůl sešívaných se po inkasované brance dostala velká nervozita a domácí poté měli problém se samotným založením útoku. Většina střel létala od modré čáry a Stezka s nimi neměl mnoho práce. Dvě minuty před koncem ještě zkusila Slavii v zoufalé naději hru bez brankáře, která ale vedla jen k pojišťovací brance Josefa Bureše. Domácím tak může být aspoň drobnou útěchou, že v souběžně hraném utkání Kladno porazilo Spartu, a ani případná výhra by tak postup do play-off neznamenala.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Bylo vidět, že Slavie chce a potřebuje vyhrát, možná byli i trochu nervózní. My naopak byli v pozici, že jsme měli jistotu postupu a mohli jsme hrát uvolněně. Hráli jsme velice trpělivě, takticky jsme to zvládli parádně. Zápas poté asi zlomil ten přesilovkový gól, před kterým mohla Slavia skórovat, a mohlo to vypadat opačně.

Petr Novák (HC Slavia Praha): Liberec byl dnes lepší, ať už v osobních soubojích nebo v bruslení, a zaslouženě vyhrál. V první třetině jsme hráli padesát procent toho co ve třetí třetině. Tam jsme asi už byli opticky lepší, ale zase jsme nedostali puk do brankoviště. Na nějakou křeč se rozhodně nemůžeme vymlouvat, protože po nepovedeném začátku sezóny jsme mohli hrát uvolněně a jen překvapit.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více