Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.4.2015

Slavia nezvládla zápas v Chomutově a loučí se s extraligou

B11, pátek 17.4.2015, Chomutov - Slavia
Chomutov
3:2p
1:1, 0:0, 1:1 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 17. Hovorka (Rýgl, Hřebejk), 41. Hovorka (Hřebejk), 64. Rýgl (Kaše O., Hovorka) – 12. Štich (Bednář, Vlasák), 51. Pletka (Vlasák, Bednář). Rozhodčí: Hodek, Šindler – Jelínek, Ondráček. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 5250. Střely na branku: 46:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Sestavy

Chomutov

Kopřiva – Rutta, Skinner, Rýgl, Drtina, Šulák, Toman, Bartejs – Hovorka, Gajovský, Hřebejk – Květoň D., Růžička V., Kaše O. – McGregor, Dušek, Květoň L. – Račuk, Chlouba, Šagát – Veselý

Slavia

Furch – Štich, A. Růžička, Šulc, Knot, Kolařík, Novák, Šenkeřík, Drahorád – Sklenář, Vas, Bednář – Doležal, Vlasák, Holec – Kolář, Pletka, Stránský – Poletín, Andres, Babka

Přestože se červenobílí ujali vedení díky trefě Šticha, Piráti zvládli skóre otočit. Slávisté sice ještě vyrovnali, Chomutovští pak ale rozhodli duel v prodloužení. Hokejisté Olomouce paralelně vyhráli v Budějovicích 4:1 a navýšili před posledním kolem náskok na Slavii na tři body. Kvůli horším vzájemným zápasům s Hanáky už ale slávisté nejvyšší soutěž nezachrání.

Předposlední kolo baráže o Tipsport extraligu mezi Chomutovem a Slavií začalo poměrně opatrně. První vážnější příležitost si připsal v 6. minutě Gajovský, který se proháčkoval až do zakončení, radost mu ale sebral Furch svým ramenem.

Na druhé straně se zase slibně vyvíjela akce Bednáře, který se ale střelou mezi betony neprosadil. O chvilku později se Chomutovští provinili dvěma fauly a slávisté dostali k dispozici dvojnásobnou přesilovku. Tu v jejím závěru využil ranou od modré David Štich a poslal Slavii do vedení.

Domácí se ještě do konce první části dočkali srovnání. Hřebejk sice jako střelec nebyl úspěšný, následně ale rozjel pohlednou útočnou akci, kterou po Rýglově přihrávce zakončil do zcela odkryté klece Marek Hovorka.

V úvodu prostřední periody uvolnil Holec Vlasáka, kterému ale v přesném zakončení zabránil vracející se obránce Chomutova.

Piráti byli ve druhé části aktivnější, v obrovských střeleckých možnostech však neuspěli Šagát ani tečující Hovorka. Furch si se všemi chomutovskými pokusy ve druhém dějství poradil, a tak týmy do třetí periody vstupovaly za nerozhodného stavu.

Remíza ale nevydržela příliš dlouho, jelikož ve zbytku početní výhody si ve 41. minutě zpoza klece vybruslil Marek Hovorka, který svým druhým gólem v zápase dokonal chomutovský obrat.

Slávisté se po inkasované brance tlačili dopředu a snažili se o vyrovnávací trefu, při jedné z nadějných souher však hosté nedokázali trefit odkrytou klec. Z protiútoku zase pálil Kaše v přečíslení nepřesně.

V 50. minutě si Piráti vytvořili tlak, při kterém Furcha prověřili Kaše nebo Vladimír Růžička. Sešívaný gólman ovšem předvedl perfektní zákroky a podržel své spoluhráče.

Po chvilce získali červenobílí druhou přesilovku pěti proti třem, kterou také využili. Bednář od modré našel Vlasáka, který z první poslal kotouč mezi kruhy Václavu Pletkovi, jehož tvrdý pokus zamířil mimo Kopřivův dosah.

Duel nakonec dospěl až do prodloužení, ve kterém Kaše ideálním pasem uvolnil Martina Rýgla, který se neukvapil a s klidem zamířil přesně k tyči.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Piráti Chomutov): „Na obou týmech bylo znát, že jde o všechno. Pro nás bylo velice důležité, že jsme dokázali ještě v první části vyrovnat. Když jsme pak skóre otočili, tak jsme věřili, že to už uhrajeme. I přes vyrovnání jsme ale zůstali aktivní, což nám pak v prodloužení pomohlo. Na nájezdy jsme čekat nechtěli, a tak jsem rád, že jsme zápas ukončili už v prodloužení.“

Josef Beránek (HC Slavia Praha): „Věděli jsme, že v Chomutově potřebujeme vybojovat alespoň dva body. Přestože jsme podle mého názoru odehráli dobré utkání, bohužel to nestačilo. Baráž není lehká soutěž, všechny zápasy byly složité.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu, jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více