Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.9.2015

Sešívaní zbourali Most do základů! Severočechy rozstříleli 6:1

7. kolo, sobota 26.9.2015, Slavia - Most
Slavia
6:1
1:0, 2:1, 3:1
Most

Branky a nahrávky: 17. Čermák (Markovič, Hruška), 29. Markovič (Andres), 37. Robinson (Markovič, Pavlin), 43. Micka (Jurík, Jiránek), 44. Andres (Kašpařík, Punčochář), 51. Markovič (Robinson, Andres) – 41. Alinč (Zeman, Smolka). Rozhodčí: Zubzanda – Štětina, Kokrment. Vyloučení: 10:9. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1125. Střely na branku: 43:19. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.

Sestavy

Slavia

Hylák – Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář, Kolařík, Knot, Růžička – Robinson, Andres, Markovič – Jiránek, Jurík, Micka – T. Doležal, Kašpařík, Čermák – J. Doležal, Šafránek, Bahenský.

Most

Petrásek (51. Mouček) – Černý, Bittner, Grin, Baránek, Zeman, Strejček, Kokeš – Kubinčák, Mical, Řehoř – Havlíček, Slavíček, Přeučil – Alinč, Hanzl, Válek – Nedrda, Smolka.

Po úvodní třetině, ve které padla pouze jedna branka, se sešívaní rozpomněli na představení z Třebíče a soupeři ze dna tabulky nasázeli šest branek. Dvěma góly setnul Mostecké Jaroslav Markovič, po jedné brance přidali Čermák, Micka, Andres a Robinson. Slávisté se tak dál drží za vedoucím Motorem na druhé příčce tabulky.

Přestože byli v úvodních minutách zápasu na ledě lepším celkem domácí hráči, nedokázali ze své herní převahy vytěžit žádnou větší střeleckou příležitost. Most se na druhé straně prezentoval pouze dvěma pokusy z dálky, se kterými si Hylák bez problémů poradil. Šance na změnu skóre přišla pro sešívané až ve 12. minutě, kdy se po ubránění vlastního oslabení zkoušel prosadit Tomáš Andres. Jeho střela z mezikruží však neměla dostatečnou razanci.

Do kabiny ale nakonec odcházeli s vedením v zádech slávisté. Čtyři minuty před koncem třetiny doklepl do branky Markovičovo nahození od modré Miloslav Čermák a využil výhodu přesilové hry, kterou Mostečtí nabídli po vyloučení Baránka.

Průběh druhé třetiny se nesl v režii domácích borců v červenobílých dresech. Útočná aktivita se slávistům vyplatila hned v 29. minutě, kdy na 2:0 zvyšoval Jaroslav Markovič, který překvapil mosteckého Petráska krásnou ranou pod víko. O sedm minut později zakončoval do prázdné brány Nathan Robinson a zajistil Slavii tříbrankový náskok. Naději na lepší skóre Slavii v závěru třetiny uzmul rozhodčí Zubzanda. Jurík si podle něj při dosažení čtvrtého gólu pomohl kopnutím, a branka tak nebyla uznána.

Inkasovaná branka Slavii nakopla

V prvních vteřinách třetího dějství se ke střílení branek nadechl také Most, když se po spolupráci Zemana a Smolky trefil veterán Jan Alinč. Poté patřila ledová plocha už jenom domácím. Uklidňující gól na 4:1 vstřelil ve 43. minutě Tomáš Micka a nádherným zásahem potěšil slušně zaplněný Eden.

Za necelou minutu se gólový účet zápasu měnil znovu. K puku se na levé straně útočného pásma dostal slávistický benjamínek Tomáš Andres a svou první trefou v sezoně zvýšil vedení na čtyři branky.

Slavii však nezastavil ani pátý gól. Soupeře si do zaznění závěrečné sirény vychutnala ještě jednou. Střelecké konto si svou druhou brankou v zápase vylepšil Jaroslav Markovič, který zužitkoval Robinsonovu snovou přihrávku.

Slavia navázala na povedené utkání v Třebíči další vysokou výhrou, v součtu obou zápasů nastřílela třináct branek. Červenobílí tak nadále zůstávají na druhém místě WSM Ligy.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (HC Slavia Praha): „Začátek zápasu nebyl z naší strany příliš povedený, proto jsem o to více rád, že jsme se dostali do vedení. Přesilové hry asi rozhodly celé utkání, dali jsme v nich tři góly. Pak jsme ještě přidali další góly a s klidem jsme došli pro tři body. Poslední dvě vysoké výhry nepřeceňuji, před námi je stále spoustu práce, máme co zlepšovat.“

Josef Řeháček (HC Most): „Přestože jsme hráli proti kvalitnímu soupeři, doufali jsme, že bychom nějaký body mohli vybojovat. První třetina byla docela vyrovnaná, dostali jsme jen jeden gól. Od druhé části nás už soupeř přehrával a byl lepší. Pak se nám ale podařilo snížit...a kdybychom proměnili ještě další velkou šanci, kterou jsme měli, mohli jsme ještě bojovat o dobrý výsledek. Slavia už zbytek utkání odehrála v klidu a s přehledem.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více