Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.9.2016

Ani do třetice to juniorům nevyšlo. Nad jejich síly byli Piráti

3. kolo, pátek 9.9.2016, Chomutov - Slavia
Chomutov
5:3
2:0, 2:1, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 7. Navrátil, 8. Šilar (Lidák, Kulich), 28. Navrátil (Novák, Gröger), 31. Palička (Rindoš, Lidák), 51. Novák (Rindoš) – 30. Šteiner (Fiala, Matějka), 49. Kohút (Šmerha, Zderadička), 54. Zderadička (Heldák). Rozhodčí: Místecký – Hynčica, Mašak. Vyloučení: 7:6. Diváci: 100. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3.

Sestavy

Chomutov

Pavlát (Strejc) – Hlaváček, Gröger, Daniel Novák, Lidák, Smutný, Hřebíček, Běhula – Polák, Niňaj, Kulich, Palička, Részegh, Rindoš, Chlán, Navrátil, Šilar, Adámek

Slavia

Vacula (Šofr) – Zderadička, Krásný, Chládek, Duda, David Novák,Chvála – Matějka, Fiala, Šteiner, Heldák, Kolouch, Šergl, Hradil, Kohút, Furch, Patočka

Stejně jako v předešlých dvou utkáních slávisté nezískali první body v letošní sezoně. Proti Chomutovu museli celý zápas dotahovat pohodlný náskok domácích, povedená třetí třetina už na zdramatizování zápasu nestačila. Sešívaní tak odjíždí domů bez bodu, o úspěch se pokusí v sobotu na ledě Plzně.

Vyrovnaný závěr zlomila dvouminutovka domácích, při které dali Piráti dvě branky. Jakub Navrátil nejdřív ujel po křídla a střelou k bližší tyči prostřelil Vaculu.

Hned v 8. minutě Chomutov odskočil na dva góly, když se Daniel Šilar prosadil přesnou tečí mimo dosah slávistického brankáře.

Slávisti byli zaskočení a těžko se dostávali ke kloudné útočné akci. V první třetině je navíc brzdili tři vyloučení proti žádnému trestu Pirátů.

Piráti se nenechali dohnat ani na píď

Poměr vyloučených byl ve druhé části přesně opačný, ani jednu z přesilovek ale sešívaní nevyužili.

Piráti na druhé straně odskočili už na tři góly. Obrana Slavie znovu zaspala a do samostatného úniku se dostal Jakub Navrátil. Přesná střela k tyči nedala Vaculovi šanci.

V polovině se slávisté přeci jen probrali a snížili na 1:3. David Šteiner proklouzl do útočného pásma a rychle vystřelil. Domácí gólman Pavlát puk chytil, jenže ho neudržel v lapačce a kotouč následně doklouzal až za čáru.

Jenže vzepření sešívaných trvalo jenom minutu, než Filip Palička z mezikruží opět poslal domácí do třígólového trháku.

Vítězství v poslední třetině úspěch nepřineslo

Dohonit náskok domácích chtěla Slavia hned od začátku poslední třetiny. Jenže Pavlát se v brance Pirátů tentokrát činil, a to i proti několika velkým šancím.

Snížení na 2:4 tak přišlo až ve 49. minutě. Krásnou přesilovkovou akci po ose Šmerha–Zderadička zakončil přesně David Kohút.

Jenže bohužel se opakoval scénář z druhé třetiny – domácí si bleskově vzali vedení zpět. Po mnutě a půl totiž využil přesilovku Chomutova Daniel Novák.

Obrovskou šanci Kohúta, který jel úplně sám na branku, pak zhatil brankář Pavlát.

Čas kvapem utíkal a slávisti pořád ztráceli tři branky. V 54. minutě rozhodl Filip Zderadička ranou od modré o tom, že alespoň poslední třetinu hosté ovládli.

Celkové skóre 5:3 ale hovoří jasně pro domácí. Sešívaní tak na první body čekají dál, o reparát se pokusí v sobotu na ledě Plzně.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více