Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.10.2016

Juniorka znovu padla. Plzeň rozhodla o vysoké výhře v úvodní části

14. kolo, úterý 11.10.2016, Slavia - Plzeň
Slavia
1:6
0:4, 1:1, 0:1
Plzeň

Branky a nahrávky: 36. Mareček (Zderadička) – 4. Chalupa, 13. Rubner (Chalupa, Vavřička), 17. Chalupa (Rubner), 19. Rubner (Eret), 27. Stráský (Vracovský, Váchal), 50. Vavřička (Rubner). Rozhodčí: Pavlovič – Komárek, Vengřín. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6.

Sestavy

Slavia

Šorf (21. Vecka) – Zderadička (C), Chvála, Duda, Krásný, D. Novák, Vobořil – Kolouch, Mareček, Matějka – Kern, Furch, Šmerha – Hradil, Šteiner, Šergl – Fiala, Kohút, Netolický.

Plzeň

Krasanovský – Kačena, Váchal, Sysel, A. Novák, Krystl (C), Pokorný – Kantner, Korelus, Stráský, Hanzlík, Vavřička, Pour, Chalupa, Kokoška, Vracovský, Roubal, Eret, Rubner.

0:4. Přesně takový stav svítil v Edenu po úvodní periodě utkání. Sešívaní následně srovnali hru a byli Plzni vyrovnaným soupeřem, do zápasu už se ale vrátit nedokázali, neboť skórovali pouze jednou, a tak nakonec vezou indiáni z hlavního města tři body za vysokou výhru 6:1.

První třetina utkání patřila jednoznačně hostům. Již ve čtvrté minutě se chopil kotouče Matěj Chalupa, který si sjel na levý kruh a zacílil přesně na vzdálenější tyč. Úvodní gól ještě Slavii nepoložil. Sešívaní přidali, branky se ale nedočkali, a tak přišel hodně tvrdý trest.

Podruhé se indiáni prosadili ve 13. minutě. Chalupa chvilku míchal s pukem za brankou a následně před ní našel hůl Marka Rubnera, který z první propálil Šorfa. Záhy přišla třetí rána. Domácí muž s maskou chtěl poslat puk po mantinelu, ovšem nahrál přesně Rubnerovi, jenž rychlým pasem přichystal snadný gól do prázdné branky pro Matěje Chalupu.

A to stále nebylo v úvodním dějství vše. Pražané si vytvořili znovu poměrně dost možností v útočném pásmu, které ale ani tentokrát nevyužili a Západočeši udeřili počtvrté z rychlé protiakce. Při přečíslení tři na jednoho asistoval Eret Marku Rubnerovi, jenž zavěsil kotouč přesně pod víko. To už bylo na domácího brankáře moc, a tak od druhé části hájil svatyni Slavie Daniel Vecka.

Marečkův gól obrat neodstartoval, hosté dokráčeli pro klidnou výhru

Ani úvod druhé periody nezastihl Vršovické v dobrém rozpoložení. Nový strážce domácí klece ale svůj tým hodně podržel a poprvé inkasoval až ve 27. minutě, kdy ho překonal střelou pod víko z mezikruží Jiří Stárský.

Slavia nebyla bez šancí. Nejvíce rozruchu před Krasanovským obstarával Šmerha, gólman Plzně ale stejně jako Vecka na druhé straně předváděl kvalitní a jisté zákroky. Přesto se sešívaným podařilo snížit. Přesilovku pět na tři totiž dokázal střelou na bližší tyčku nad rameno brankáře hostí využít Aleš Mareček.

Žádného dramatu ve třetí třetině jsme ale svědky nebyli. Vedení Plzně naopak ještě navýšil po pěkné individuální akci a střele mezi betony Jakub Vavřička. V samotném závěru duelu si plzeňští hráči vytvářeli jednu gólovou šanci za druhou, Vecka ale chytal opravdu velmi jistě a další změnu skóre nepřipustil. Naopak vteřinu před koncem bylo nařízeno trestné střílení pro Slavii, Kern ale zamířil jen do betonů Krasanovského, a tak si Plzeň odvezla výhru 6:1.

Debutant Vobořil: Juniorský hokej je mnohem dravější

Zápas s indiány byl speciální zejména pro Davida Vobořila. Ten totiž vůbec poprvé zasáhl do duelu juniorské kategorie. „Juniorská liga je oproti staršímu dorostu více o dohrávání u mantinelu, ty souboje jsou mnohem tvrdší. Je to vážně něco jiného, je to takové dravější a rychlejší“ popisuje domácí bek.

Ze samotného průběhu utkání už ale ani debutant v juniorském dresu pochopitelně neměl radost: „Rozhodla první třetina, to je jasné. Nedodržovali jsme, co jsme si řekli v kabině. Po dvaceti minutách bylo prakticky o vítězi jasno, vážně to nešlo nijak dohnat.“ A co tedy konkrétně zlepšit? „Musíme se lépe pohybovat v obranném pásmu. Dělali jsme spoustu chyb, nechávali jsme volné hráče před naší brankou, to se nesmí stávat,“ ví obránce Slavie.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Na zápas s Plzní jsme se připravili špatně. Celou první třetinu jsme prospali. Druhá část už byla lepší, měli jsme dost střel, ale v koncovce se stále trápíme stejně jako od začátku sezóny. Pracujeme na tom, ale stále se nám nedaří se zlepšit.“

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): „Byl to složitý zápas. Nevěděli jsme totiž, v jakém rozpoložení Slavia bude. My měli v posledních zápasech problémy s gólmany. Odehráli jsme špatný zápas ve Varech, i když pak na Kladně už to bylo dobré a dnes nás také brankář podržel. Důležité bylo, že jsme proměňovali šance, co jsme si vytvořili, tím jsme zápas rozhodli. Stěžejní byla samozřejmě také první třetina. Myslím, že herně jsme ani slávisty tolik nepřevyšovali, skvěle jsme ale potrestali jejich chyby a do zbytku zápasu jsme tak měli komfortní náskok.“

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více